Hvis du gerne vil servere kartofler som tilbehør, men på en lidt anden måde end normalt. Så er Pommes Anna et godt valg. De er det perfekte tilbehør når du gerne vil imponere gæsterne. Og så er det faktisk ret nemt fordi man kan gøre det klar dagen før (og nok også 2 dage før). Dette er den klassiske Pommes Anna, men jeg har også lavet en minivariant, som du kan se opskriften på her.
Pommes Anna
Justér antal8 personer
Ingredienser
- 2,5 kg. kartoffel, ca.
- 200 g. smeltet smør
- Salt og eventuelt tørret rosmarin
Sådan gør du
- Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver.
- Kartoffelskiverne lægges i lag i et stort ovnfad så de lige præcis overlapper hinanden. Smelt smørret og pensel skiverne med smørret. Drys med salt. Læg et nyt lag med kartofler.
- Kartoflerne skal ligge under pres i ovnen – find hvad du har af fade eller lignende. Sæt kartoflerne i en 200 grader varm ovn i ca. 45-50 min. Lad dem køle af og stil dem i køleskabet natten over. (stadig under pres)
- Inden servering skæres de ud i firkanter, ligges på bagepapir på en bagepladse og bages i 20-30 minutter i en 200 grader varm ovn. (jeg gav dem lidt grill til sidst)
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 420 kcal | Kulhydrater: 55 g | Protein: 7 g | Fedt: 21 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skriv en kommentar