Hvis man træner meget har man ofte også fokus på at få lidt ekstra protein. Man kan købe diverse proteindrikke og proteinbarer, men for det meste så er de meget dyre i forhold til hvor meget protein man reelt får ud af det. Derfor har vi nu herhjemme forsøgt os med at lave hjemmelavede proteinbarer og det blev faktisk rigtig godt. Vi har allerede lavet denne portion 2 gange og vi kommer nok også til at lave dem igen. De smager nemlig rigtig godt!
Jeg har forsøgt at gøre ingredienserne så simple som muligt, så der ikke skal en masse underlige ingredienser i som man skal ud og investere i. Disse ingredienser er enten nogle du har i forvejen, eller nogle du rimelig nemt kan få fat i. Den eneste specielle ingrediens er (reklamelink)proteinpulveret. (reklamelink)
Disse proteinbarer indeholder cirka 200 kcal og 13 g protein pr. bar.
Proteinbarer
Ingredienser
- 200 g (reklamelink)proteinpulver, f.eks. neutral, vanilje eller chokoladesmag.
- 125 g (reklamelink)havregryn
- 75 g (reklamelink)kokosmel
- 200 ml (reklamelink)kokosmælk, ½ dåse - ikke light! Den er for tynd i konsistensen
- 1 banan
- 1,5 spsk (reklamelink)kakaopulver
- 1 tsk salt
- Evt. lidt sukker, honning eller lignende
- 200 g (reklamelink)mørk chokolade, 70-80 %
Sådan gør du
- Mos bananen.
- Bland alle ingredienserne (undtagen chokoladen) sammen i en skål. Enten i en røremaskine eller med en håndmixer.
- Hæld massen ud på et skærebræt beklædt med bagepapir.
- Sæt det på køl i et par timer indtil det er blevet mere fast i det så du kan skære det ud i barer. Det bliver aldrig helt fast i konsistensen.
- Skær massen ud i cirka 16 barer.
- Smelt chokolade over vandbad.
- Overtræk barerne med chokoladen.
- Opbevares i køleskabet.
Katrine skriver
Hej Louise
Tak for fin opskrift😊 Ved du monstro om de kan fryses?
Louise Dam skriver
Hej Katrine
Det vil jeg tro de godt kan. Men jeg er faktisk ikke sikker på jeg har afprøvet det.
Hilsen Louise
Andreas skriver
Super god og nem opskrift. Jeg har eksperimenteret med at lave med citronskal og saft i stedet for kakaopulver, men saften gør den lidt for blød og klistret, selv efter 16 timer på køl. De er stadig gode men kunne godt tænke mig dem fastere. Noget forslag til at gøre dem faste?
Louise Dam skriver
Måske kan du købe citronaroma i stedet for til at give dem citronsmag?
Pia skriver
Jeg har lavet dem med dadler i stedet for bananer. De blev rigtig gode. Det blev til 99 kcal pr stk
Louise Dam skriver
Hej Pia
Det lyder også lækkert med dadler! Tak for tippet :-)
Hilsen Louise
Mette skriver
Tak for opskrift. De blev gode, men jeg regnede ud, at de koster kr. 11/stykket og det er det samme som proteinbarer, man kan købe færdige. Øv, men fint at prøve .
Louise Dam skriver
Ja, det er der måske noget om. Til gengæld ved man præcis hvilke råvarer der er brugt her. Og de er uden diverse tilsætningsstoffer :-)
Filip V skriver
Ved 16 barer er der ca. 11 gram protein pr. bar.
Har du nogen idé om hvor lang tid de kan holde sig?
Louise Dam skriver
Hej Filip, nu er det lidt tid jeg lavede dem sidst. Men husker det som om jeg havde dem stående på køl 7-14 dage uden problemer.
Martin skriver
Hej. Jeg fulgte opskriften til dine proteinbar. Jeg endte op med en næsten knastør masse. Hvad kan der være galt? Mvh. Martin
Louise Dam skriver
Hmm.. Det lyder da mærkeligt. Det er svært at sige præcis hvad der er galt. Men jeg synes der kan være ret stor forskel på kokosmælk, noget er der mindre fedt i end andre og dem med mere kokosfed/olie bliver nok mere tørt i det. Ellers ved jeg det ikke lige.
Karin skriver
Hej... Hvis man nu ikke er glad for banan, kunne man så erstatte bananen med eks. blendede dadler? Hvad tænker du?
mvh
Karin
Louise Dam skriver
Ja, det tror jeg måske godt man kan.
Kelsey skriver
Du skulle vel aldrig vide hvad energifordelingen er i dem? :)
Louise Dam skriver
Nej, den har jeg desværre ikke beregnet.
keld olsen skriver
Lyder som en fantastisk opskrift, som bestemt skal prøves :-)
Har du evt. regnet ud hvor meget protein der er pr. bar ( ca 65 g ) ?
Louise Dam skriver
Nej, det har jeg desværre ikke beregnet.