Pulled pork smager helt fantastisk! Pulled pork laves ved at man giver en nakkefilet en god rub med krydderier og så langtidssteger man kødet ved 100 grader i cirka 12 timer. På den måde får du det møreste og mest smagfulde kød!
Pulled Pork er det møreste svinekød du kan forestille dig. Faktisk så mørt at man kan trække det fra hinanden med to gafler - heraf kommer også navnet Pulled Pork.
Pulled pork serveres for det meste som en pulled pork burger, men du kan også bruge kødet i salater eller en wrap eller blot spise det med noget tilbehør til.
Pulled Pork
Ingredienser
- 1 nakkefilet, cirka 2-2,5 kg
Saltlage
- 2 liter vand
- 130 g salt
Rub
- 50 g brun farin
- 50 g paprika
- 2 spsk friskkværnet peber
- 2 spsk (reklamelink)havsalt
- 1 tsk (reklamelink)hvidløgspulver
- 1 tsk løgpulver
BBQ-sauce
- ½ dl (reklamelink)æblecidereddike
- 4 spsk ketchup
- 3 spsk brun farin
- 2 tsk salt
- peber, lidt
- chiliflager/pulver, lidt
Sådan gør du
1. dag - morgen
- Kødet pudses meget let af for de værste sener og fedt. Sørg for der stadig er fedt tilbage, det er med til at gøre kødet mørt og smagfuldt!
- I en stor skål eller grydes laves der en saltlage af 2 liter vand og 130 g salt. Rør/pisk i vandet indtil saltet er opløst, og læg derefter kødet ned i lagen. Sørg for at kødet bliver dækket helt af saltlagen. Læg eventuelt en tallerken ovenpå stegen for at den kommer helt ned i vandet.
- Stil gryden/skålen i køleskabet i mindst 8 timer.
1. dag - aften (mindst 8 timer efter kødet er kommet i saltlagen)
- Bland alle krydderierne sammen til en tør rub.
- Tag stegen op af saltlagen og dup den tør med lidt køkkenrulle.
- Fordel rubben godt på hele stegen og massér den godt ind i kødet.
- Læg stegen i et ovnfast fad, læg et stykke bagepapir over stegen og læg husholdningsfilm over fadet. Alternativt kan du pakke den helt ind i husholdningsfilm eller en pose.
- Sæt stegen i køleskabet til næste morgen (tidlig!)
2. dag - tidlig morgen
- Sæt stegen i ovnen og tænd den på 100 grader. Stegen skal bare stå og hygge sig i 12-14 timer til den har en kernetemperatur på cirka 95 grader. Herefter kan du tage stegen ud af ovnen og trække den fra hinanden med to gafler.
- Lav en BBQ-sauce ved at blande brun farin, æbleeddike, ketchup, chili, salt og peber godt sammen i en skål. Hæld lidt af saucen over kødet og bland det rundt.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Pulled pork temperatur
For at kødet bliver så mørt at du kan trække det fra hinanden med to gafler, så er det vigtigt at din pulled pork har nået en kernetemperatur på 95 grader. Den opnår du ved at lade stegen for cirka 12-14 timer ved 100 grader i ovnen.
Hvorfor saltlage?
Jeg laver altid en saltlage til kødet, som det ligger i i mindst 8 timer. Saltlagen gør at du er sikret et saftigt resultat. Dog er en nakkefilet eller en nakkesteg et meget mørt stykke kød, og du kan derfor godt springe trinnet med saltlage over, hvis du har travlt.
Pulled pork rub
Når man laver pulled pork er det vigtigt at tilføje en masse god smag til kødet. Her laver man det der hedder en dry rub, som egentlig bare er en krydderiblanding som kødet ligger med i mange timer.
Pulled pork i ovn eller grill?
Jeg laver min pulled pork i en ovn, fordi jeg synes det er nemmest at styre og jeg kan lave flere stege på én gang. Oprindeligt er pulled pork egentlig tænkt til at skulle laves på en grill, som kan give den gode røgsmag til kødet.
Hvis du synes der mangler lidt røgsmag til kødet så kan man faktisk købe noget der hedder liquid smoke eller (reklamelink)røgaroma.
Servering af pulled pork
Den klassiske servering er som en pulled pork burger. Du kan dog også sagtens spise det på andre måder. Prøv f.eks. blot at servere kødet sammen med en klassisk coleslaw eller en coleslaw lavet på rødkål og sammen med bagekartofler. Det møre kød kan du også komme i en tortillawrap.
Tips til opskriften
Det kan virke som et stort arbejde at lave pulled pork, men du kan med fordel lave flere stege på én gang og så fryse kødet ned efterfølgende. På den måde er arbejdsmængden ikke ligeså stor.
Malene skriver
En virkelig god opskrift, som nu er blevet brugt flere gange, når der skal holdes fødselsdage eller lignende. Og den er et sikkert hit !
Louise Dam skriver
Skønt at høre! :-)