Pulled pork er noget af det mørest kød og så smager det helt fantastisk som en burger med pulled pork. Hvor du serverer det møre kød i en burgerbolle med sprød coleslaw og BBQ-sauce. Pulled pork kommer fra USA og kødet er så mørt at det nemt kan trækkes fra hinanden med to gafler. Heraf navnet pulled pork.
En pulled pork burger har en perfekt blanding af sødt, salt, syrligt og krydret. Derudover matcher det møre kød, den sprøde coleslaw og den bløde bolle bare hinanden helt perfekt.
Her får du min opskrift på en pulled pork burger, som jeg synes den skal være. Vær opmærksom på at selve tilberedningen af pulled pork kødet finder du i min opskrift på pulled pork.
Pulled Pork burger
Ingredienser
- 4 burgerboller, bag selv eller køb
- 500 g pulled pork, lav selv eller køb
- 1 portion coleslaw
Derudover
- barbecuesauce, lav selv eller køb
Sådan gør du
- Hvis du laver alt fra bunden skal du starte med at tilberede din pulled pork, coleslaw , burgerboller eller brioche burgerboller.
- Når alt er klart er det blot at fylde burgerbollerne med pulled pork, komme lidt BBQ-sauce på kødet og så toppe med coleslaw.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Den hemmelige ingrediens til en vellykket pulled pork er tålmodighed. Det tager tid, men det er det hele værd. Den langsomme tilberedning ved lav temperatur resulterer i en dyb og intens smagsoplevelse.
Det er altså virkelig hele ventetiden værd at lave pulled pork. Jeg laver altid en stor portion af flere stege og fryser det ned i mindre portioner. Når kødet er færdigt, så er det bare at gå videre til det lækre tilbehør til din pulled pork burger.
Det bedste ved sådan en burger er, at den kan tilpasses efter din egen smag. Derudover er den nem at lave i store portioner og perfekt som en del af en grillaften, en hyggelig middag eller blot som lidt luksus til hverdag.
Tilbehør til pulled pork burger
En burger med pulled pork kan du sagens spise som den er. Men ønsker du lidt tilbehør til din pulled pork burger så kan du f.eks. servere pommes frites, bagte ovnkartofler eller en salat.
Fyld i pulled pork burger
Det klassiske fyld i en pulled pork burger er coleslaw, BBQ-sauce og så selvfølgelig en god klassisk burgerbolle eller en briochebolle. Hvis du vil give din burger et lille twist kan du også komme syltede agurker eller syltede rødløg i.
En pulled pork burger er perfekt til aftensmaden, og kan også laves som små sliders. Servér eventuelt dine sliders med pulled pork sammen med andre burgervarianter.
Alternativ til pulled pork
Pulled pork bliver bliver lavet af svinekød, som er ret fedt. Men ønsker du en mere fedtfattig version af burgeren eller spiser du ikke svinekød, så findes der også gode alternativer.
Du kan f.eks. lave pulled chicken (kylling), pulled turkey (kalkun) eller pulled duck (and). Alle 3 varianter kan du serverer i en burgerboller som her.
Disse 3 varianter er også alle kendetegnet ved at de er noget hurtigere at lave, og passer måske bedre ind i hverdagen.
Hurtig pulled pork burger
Hvis du ikke orker at skulle lave pulled pork fra bunden så kan du ty til den helt nemme løsning. Tulip har nemlig lavet en en færdig pulled pork du kan købe og blot varme op på 30 minutter.
Hvis du ikke vil købe kødet vil jeg anbefale dig at gøre som mig. Lav flere nakketfileter på
Camilla skriver
Hej :-)
Vi er kun to mennesker, og har købt en nakkefillet på 2 kg, jeg tænker at halvere den og gemme resten i fryseren.
Men, hvad tænker du om stegetiden osv, når jeg halvere den således der kun er et kg i stedet for to? :)
Louise Dam skriver
Hej Camilla
Til en anden gang vil jeg anbefale dig at lave det hele og så blot fryse din pulled pork ned. Det er så lækkert at have i fryseren. Den skal stadig op på 95 grader i centrumtemperatur og det tager måske et par timer mindre.
Dorthea Eugenius skriver
Fantastisk opskrift,, vil prøve med rensdyrkød en dag
Mina Jensen skriver
Hej Louise,
Jeg får en del gæster og regner med at lave to nakkefilleter i ovnen på én lang.
Tænker du, at jeg bør ændre noget ved tiden eller varmen af den grund?
Mvh Martina
Louise Dam skriver
Hej Mina, Så skal du nok sætte et par timer ekstra af for at være sikker. Du kan altid skrue længere ned for varmen hvis de når temperaturen før tid.
Sebastian skriver
Hej Louise
Jeg skal have folk til middag i morgen aften og vil derfor gerne ligge den i saltlage i aften, men så ville jeg jo putte den rub på i morgen tidlig også sætte den i ovnen.
Ville det være for lidt tid ?
Mvh Sebastian
Louise Dam skriver
Hej Sebastian, beklager jeg først svarer nu - håber det blev godt? Jeg er sikker på man sagtens kan gøre det som du skriver. Jeghar selv prøvet at sætte den i ovnen lige efter den havde fået rub, og den blev super lækker alligevel. Det vigtigste er at den får mange timer i ovnen så den bliver dejlig mør. Og så giver barbecuesaucen jo også meget smag til kødet.
Helle Lorenz skriver
Hej Louise.
Jeg har lige læst din opskrift igennem og studsede, men regner med det er en fejl, 50 g paprika! ! 5 g må være nok ikk' 😄😄
Kh Helle
Louise Dam skriver
Hej Helle, det er skam rigtigt nok med de 50 g ☺️
Line skriver
Hej Louise,
Nu faldt jeg lige over din opskrift på pulled pork, som jeg overvejer at forberede inden en sommerhus tur med 10 af vores venner (når først det er lavet, er det jo lige til at tage med). To af dem spiser ikke svinekød og får noget andet (evt. pulled chicken). Vil du mene at det er nok at gange din opskrift med to på trods af at der er 5 granvoksne mænd? Ellers må jeg lave masser af coleslaw ;) Den skal i hvert fald prøves på et tidspunkt :)
Louise Dam skriver
Hej Line
Ja, det vil jeg tro er nok, hvis der serveres både coleslaw og burgerboller til. God fornøjelse :-)
Minna Ellebæk skriver
Din pulled pork er skøn. Jeg lavede den for tredje gang i går. Den blev serveret for min kæreste og tre af hans meget mad-glade venner. Der var ros til kødet fra alle 👌👍
Louise Dam skriver
Hvor lyder det bare godt. Er så glad for at du kunne bruge min opskrift!
kim schulz skriver
Pulled pork er en favorit hos mig, men jeg laver den altid på grillen. Du skal prøve at lave det på grill en dag og tilføje godt med røg. Det løfter retten til helt nye højder og får en til at forstå hvorfor amerikanerne i første omgang opfandt denne BBQ ret :-)
Louise Dam skriver
Jeg ville også rigtig gerne have lavet det på grillen. Men vi kunne ikke få vores gasgrill ned på så lav varme. Det laveste den kunne køre på var omkring 150-160 grader.