For tiden er der vist gået lidt mode i at alt kød skal kunne trækkes fra hinanden. Jeg har tidligere lavet pulled pork og pulled chicken. Og nu er turen så nået til pulled turkey. Jeg købte et par kalkunbryster, som blev marineret i den samme marinade, som jeg brugte til den pulled chicken. Jeg lagde den i marinade aftenen før og så fik den 3 timer i ovnen dagen efter. Efter de 3 timer kunne kødet fint trækkes fra hinanden med to gafler. Det er dog ikke helt ligeså nemt som med pulled pork. Men det er nok fordi der er meget mindre fedt på et kalkunbryst. Til sidst blev der hældt en barbecuesauce over og så var kalkunen klar til at komme i hjemmebagte burgerboller.
Pulled turkey
Ingredienser
- 2 kalkunbryster á 900 g
- Marinade
- 4 spsk ketchup
- 8 spsk (reklamelink)olivenolie
- 2 spsk (reklamelink)honning
- 2 spsk (reklamelink)hvidvinseddike
- 4 tsk salt
- 2 tsk tørret løg/løgpulver
- 4 tsk (reklamelink)hvidløgspulver
- 2 spsk paprika
- 2 tsk liquid smoke, valgfri
- 1 portion barbecue sauce
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne til marinaden sammen.
- Rengør kalkunbrysterne for eventuelle scener eller lignende.
- Placer kalkunbrysterne ovenpå et stykke sølvpapir og nede i et ovnfast fad.
- Rids et par gange i kalkunbrysterne så marinaden bedre kan trænge ind i kødet.
- Hæld marinaden over kødet og fordel marinaden over det hele, også under kalkunbrysterne.
- Luk sølvpapiret tæt omkring kalkunen og stil den i køleskabet i nogle timer og eventuelt natten over. Hvis du ikke har tid springer du bare videre til næste trin.
- Sæt fadet i ovnen ved 120 grader i 3 timer.
- Efter de 3 timer tages fadet ud af ovnen.
- Fjern sølvpapiret fra fadet.
- Hæld væden der er i fadet fra - gem gerne lidt af det.
- Nu kan du så trække kødet fra hinanden med to gafler.
- Når kødet er trukket fra hinanden hælder du den hjemmelavet barbecuesauce over kødet og blander det godt rundt.
- Server i lækre burgerboller med hjemmelavet coleslaw, eller med hjemmelavede eller købte tortilla wraps.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Kristian skriver
HejLoUise
Jeg har lavet pulles turkey efter din opskrift i dag. Brystet trak siden fredag aften og selvom kødet var varmet fint igennem, så var det altså slet ikke til at trække fra hinanden. Vi fik så skivet kalkunbryst :-)
Har du oplevet det før?
Mvh Kristian
Louise Dam skriver
Nej, det har jeg ikke lige prøvet. Men umiddelbart tænker jeg det ikke har fået nok tid.
Jacob Søholm skriver
Hej Loise
Hvad med at lægge kalkunen i saltlage, ligesom ved Pulled Pork? Det kunne måske gøre det mere mørt, tænker jeg 😊
Louise Dam skriver
Rigtig god idé Jacob, det må jeg prøve :-)