Super nem og lækker opskrift på den klassiske råcreme, der er perfekt til frugtsalat.
Råcreme er en skøn dessertcreme, der er både sød og luftig. Råcreme er virkelig en klassiker til frugtsalat eller abemad. Men kan også bruges i en lækker trifli eller serveres til en tærte.
Den skønne dessertcreme kan laves med kun 4 ingredienser, nemlig æggeblommer, sukker, vanilje og piskefløde. Så nemt og hurtigt at lave.
Prøv også disse opskrifter:
Grillet ananas med råcreme | Frugtsalat med råcreme | Gammeldags æblekage med hasselnødde krokant
Råcreme laves faktisk på samme måde som man ville lave en parfait is. Altså en is der ikke skal i en ismaskine. Derfor kan du også nemt trylle eventuelle rester af råcremen om til hjemmelavet is. Hvis du altså har nogle rester, for den smager vanvittig godt! Jeg tror faktisk jeg bare kunne spise cremen med en ske.
Få den nemmeste opskrift på råcreme lige herunder.
Råcreme
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Elpisker
Ingredienser
- 6 æggeblommer
- 6 spsk sukker
- 5 dl piskefløde
- 1 (reklamelink)vaniljestang
Sådan gør du
- Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud af den. Bland dem med lidt af sukkeret.
- Pisk æggeblommer, sukker og kornene fra vaniljestangen til en lys creme eller æggesnaps.
- I en anden skål pisker du fløden til en let skum.
- Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen og bland det hele godt sammen.
Video
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Spørgsmål og svar til opskriften
Jeg anbefaler at lave råcremen lige inden den skal serveres. Hvis råcremen står i længere tid vil den nemlig skille. Du kan godt røre den sammen og spise den alligevel, men den vil altså miste noget luftighed og kan godt blive lidt grynet i konsistensen.
Hvis du har rester tilbage af din råcreme kan du godt gemme dem til dagen efter og spise dem. Men som sagt smager den ikke helt ligeså godt som når den lige er lavet. Alternativt kan du tilsætte lidt hakket chokolade og hælde det i en bøtte du fryser ned. Så bliver det nemlig en lækker parfait is.
Ja, du kan godt undlade at bruge en vaniljestang og så i stedet bruge vaniljesukker. Erstat så 1-2 spsk sukker i opskriften med 1-2 spsk vaniljesukker. Det bliver dog ekstra lækkert med kornene fra en vaniljestang.
Simpnr skriver
Kan man bruge samme mængde fløde hvis det er laktosefri?
Louise Dam skriver
Ja, der burde ikke være forskel på om det er laktosefri fløde eller ej.
Carsten skriver
Riv evt. noget mørkt chokolade i, jeg synes det bliver vildt godt👍
Louise Dam skriver
Tak for tippet :-)
Lena skriver
Kan man lave cremen et par timer i forvejen og stille på køl, eller skal den helst serveres nylavet?
Louise Dam skriver
Den skal helst være nylavet. Hvis den står kan den godt begynde at skille lidt - men 1 times tid før kan den godt laves.