Råstegte kartofler er som navnet hentyder rå kartofler der er stegt på panden. Kartoflerne skæres i tern og de bliver lækre sprøde udenpå men dejligt møre indeni. De passer perfekt som tilbehør til en god bøf, en wienerschnitzel eller faktisk næsten alt :-) Det er ret nemt at lave, men kræver lige man holde lidt øje med kartoflerne undervejs og sørger for at vende godt rundt i dem løbende.
Råstegte kartofler
Justér antal2 personer
Ingredienser
- Cirka 400 g rå kartofler
- Cirka 50 g smør, evt. også lidt olie - du kan også bruge dyrefedt
- Salt
Sådan gør du
- Skræl evt. de rå kartofler og skær dem i mindre tern.
- Opvarm en pande med smør.
- Når smørret er smeltet tilsættes de rå kartoffeltern og der krydres med salt.
- Steg ved middel varme og vend ofte rundt i kartoflerne.
- Tilsæt løbende mere smør, hvis det forsvinder.
- Når kartoflerne er sprøde udenpå og møre er de færdige - det tager cirka 20 minutter afhængig af portionens størrelse.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 333 kcal | Kulhydrater: 35 g | Protein: 4 g | Fedt: 20 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Comments
No Comments