Rabarber er i sæson fra april til oktober og de smukke røde stængler smager fantastisk i desserter og kager. Her har jeg lavet en rabarberdessert med marengs. Den består af en jorbær/rabarberkompot som fyldes i ramekiner. Ovenpå kompotten kommes marengs. Så skal desserten i ovnen så marengsen lige kan blive sprød på ydersiden men stadig blød og luftig indeni.
Det er meget nemt at lave denne dessert og det tager kun omkring ½ time at lave desserten. Den er derfor perfekt, hvis du skal lave en hurtig dessert til uventede gæster. Har du lyst til at lave andre lækkerier med rabarber så finder du alle mine opskrifter med rabarber her.
Dessert med rabarber og marengs
Ingredienser
Fyld
- 250 g rabarber, renset og skåret i stykker på 1 cm
- 200 g jordbær, pillet og skyllet - eller frosne
- 50 g sukker
- 1 (reklamelink)vaniljestang
Marengs
- 2 æggehvider
- 100 g sukker
- ¼ tsk (reklamelink)hvidvinseddike
Sådan gør du
- I en gryde blandes rabarber, jordbær, sukker og kornene fra vaniljestangen samt den tomme vaniljestang.
- Lad det småkoge i 15-20 minutter eller til jordbær og rabarber er blevet bløde.
- Imens fyldet koger laver du marengsen.
- Pisk æggehviderne til de er hvide og stive.
- Tilsæt så sukkkeret lidt af gangen imens du pisker. Det er helt sikkert nemmest på en køkkenmaskine. Fortsæt til alt sukkeret er hældt i og massen er blev stiv og skinnende.
- Tilsæt hvidvinseddiken og pisk et kort øjeblik til.
- Smag rabarberfyldet til for at se om der mangler sukker. Fordel fyldet i 4 ramekiner.
- Ovenpå fyldet fordeler du marengsen.
- Sæt ramekinerne i ovnen i 10 minutter ved 180 grader. Du kan eventuelt også bare brænde marengsen med en gasbrænder.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
pilla skriver
Men vad läckert!
Louise Dam skriver
Tak! :-)