Rabarbersaft er super nemt at lave! Til min opskrift på nem rabarbersaft skal du nemlig kun bruge 3 ingredienser, nemlig rabarber, sukker eller rørsukker og vand. Så kan du lave den bedste hjemmelavet rabarbersaft på cirka en halv time.
Når du er færdig står du tilbage med en koncentreret rabarbersaft, som skal blandes op for at kunne drikkes. Det er den smukkeste pink saft, som er meget læskende i de varme sommermåneder.
Du kan drikke den som saftvand opblandet med vand eller danskvand. Eller du kan lave fine pink drinks med din rabarbersaft i weekenden. Prøv også at blande den koncentrerede rabarbersaft op med lidt hyldeblomstsaft - det smager også helt forrygende!
Herunder får du en super nem opskrift på hjemmelavet rabarbersaft. Jeg er sikker på, at du ikke vil fortryde at gå i gang med det!
Rabarbersaft
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Gryde
Ingredienser
- 500 g rabarber
- 2 dl (reklamelink)rørsukker, eller alm. sukker
- 1 liter vand
Den færdige saft opblandes med
- 1 liter vand, (afhænger af hvor stærk du ønsker den)
Sådan gør du
- Rens rabarberne og skær dem i mindre stykker.
- Fordel rabarber, vand og sukker i en gryde og sæt den til at koge. Lad det koge i cirka 10 minutter.
- Sluk for gryden og lad eventuelt rabarberne ligge og trække mere smag ud i 20 minutters tid.
- Hæld det hele igennem en fin si ned i en stor skål. Hvis du ikke kan få alt væsken ud af rabarberne uden der kommer frugtkød med, kan du lade det rende igennem et klæde (rent viskestykke eller lignende). Så kan du presse den sidste saft ud af rabarberne.
- Skold flaskerne med kogende vand og hæld saften på flasker. Det er nemmest hvis du har en tragt. Opbevar i køleskabet.
- Ved servering blander du saften op med vand eller danskvand i forholdet cirka 1:1 eller 1:2 - eller sådan som du kan lide den :-)
Oftest stillede spørgsmål til opskrift på rabarbersaft
Resterne af de rabarber som filtreres fra bruges til f.eks. kompot, du kan blende det til marmelade og det kan også bruges i yoghurt eller serveret som topping på morgengrøden.
Rabarber indeholder syren oxalsyre, som binder og forhindrer kalk i at løbe ud i blodbanen og over til knoglerne. Derfor bruger nogen produktet nonoxal, som består af opløseligt calcium. Jeg bruger ikke nonoxal når jeg laver rabarbersaft, eller andre retter med rabarber. Hvis du ellers spiser (eller drikker) rabarber i helt almindelige mængder, og spiser helt normalt ellers - så skulle der ikke være nogen som helst grund til at bruge det.
Det plejer jeg ikke selv at gøre. Det er rigeligt blot at skolde dem med kogende vand. Hvis du laver store portioner vil jeg anbefale at fryse noget af saften ned for at forlænge holdbarheden, og tø det op når du er klar til en ny portion.
Ja, du kan f.eks. tilsætte 1 vaniljestang til saften. Tilsæt både vaniljekorn og stang til sukker, rabarber og vand når det koges op. Mynte er også super lækkert sammen med rabarber. Og du kan også tilsætte ingefær og/eller citron til din rabarbersaft.
Den kan holde sig omkring 1 måned i køleskabet. Hvis du har brug for længere holdbarhed kan du sagtens fryse det ned.
Ja, du kan lave masser af lækre og smukke sommerdrinks med din saft. Du kan f.eks. lave rabarbermojitos.
peter skriver
Det ser super lækkert ud.
Hvis man nu gerne også ville have lidt alkohol i - hvad ville i så anbefale at putte i?
Louise Dam skriver
Jeg ville nok blande med vodka eller lys rom.