Til indisk mad hører der sig ofte en raita. Raita er en indisk yoghurtbaseret dip, som danner et rigtig godt modspil til de krydrede indiske retter. Til denne indiske dip bruges der en græsk yoghurt og så kommer der agurk og tomat i små tern i dressingen. Man dræner væden fra tomat og agurk ved at drysse dem med salt og lade det ligge i en si og afdryppe. Så tilsættes der koriander, mynte, spidskommen og limesaft.
Det er super nemt at lave denne indiske dip, og den kan sagtens gøres klar dagen før den skal bruges. Så trænger der faktisk bare mere smag ud i dippen. Servér f.eks. din raita til en lækker hjemmelavet butter chicken.
Raita
Justér antal4 personer
Ingredienser
- 3 dl græsk yoghurt , 10 %
- 2 tomater
- ½ agurk
- 1 lille håndfuld koriander, frisk
- 1 lille håndfuld mynte, frisk
- 1 tsk (reklamelink)spidskommen, stødt
- ½ lime, saften fra denne
- salt/peber
Sådan gør du
- Fjern kernerne fra agurken med en teske og skær den i små tern.
- Fjern kernerne fra tomaterne og skær den i små tern.
- Agurk og tomat ligges i en si og der drysses salt over begge dele. Lad det stå i cirka ½ time og lade væsken dryppe af.
- Skyl salten af agurk og tomat og sørg for at fjerne så meget væske som muligt.
- Hak mynte og koriander.
- Bland nu alle ingredienserne sammen i en skål og smag til med salt og peber.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 66 kcal | Kulhydrater: 7 g | Protein: 9 g | Fedt: 1 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Lotte Sandberg skriver
Måms!!