Ravioli er bare så lækkert, og jeg er vild med den helt klassiske version med spinat og ricotta. I denne version har jeg serveret raviolien som forret sammen med en lækker cremet champignon/fløde sauce. Det kan være lidt svært at lave ravioli, hvis man ikke har det rigtige udstyr til det. Jeg vil helt sikkert anbefale at man har en pastamaskine (reklamelink). Det er ret svært at rulle dejen tyndt nok ud med en kagerulle. Derudover så har jeg fundet to forskellige ting man kan bruge til at få raviolien i den form man gerne vil have.
Man kan enten bruge en (reklamelink)ravioliform (reklamelink), som er sådan en jeg bruger. Og den er altså ret smart synes jeg. Den anden type man kan vælge er en (reklamelink)ravioliudstikker (reklamelink), her ligger man fyldet på en pastaplade og så en ny pastaplade indover og til sidst stykker man raviolierne ud med den fine udstikker i den størrelse man nu har valgt. De fås i både kvadratiske og runde og i flere størrelser.
Du kan måske også godt lide min kylling i champignon-fløde sauce eller min anden opskrift med ravioli: hjemmelavet ravioli med spinat og ricotta.
Ravioli med ricotta og spinat med champignon/fløde sauce
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Pastamaskine
- (reklamelink)Ravioliudstikker eller
- (reklamelink)Ravioliform
Ingredienser
Pastadej
- 1 portion pastadej
Fyld
- 300 g frossen spinat
- 250 g ricotta
- 2 spsk. parmesan, revet
- lidt salt & peber
Saucen
- 2 spsk. (reklamelink)olivenolie
- 250 g. champignoner, i skiver
- 4 hvidløgsfed
- lidt muskatnød
- 2 spsk hvidvin
- 2,5 dl madlavningsfløde
- 2,5 dl parmesan, revet
- salt & peber
Sådan gør du
Fyldet
- Optø spinaten og bland den med ricotta og parmesan. Smag til med salt og peber.
Raviolien
- Del pastadejen i 4 og rul dem på pastamaskinen til dejen er en lang tynd plade. Læg en lille klat fyld på pladen og så den næste klat fyld med lidt mellemrum imellem. Til sidst lægges en ny tynd pastaplade ovenpå og du udstikker raviolien med et lille glas, form eller lignende. Husk at lukke raviolien godt til f.eks. med en gaffel. Du kan også vælge, at købe sådan en ravioliform, som jeg har. Der smører du den med lidt olie og så lægger du en pastaplade ovenpå formen og lader den falde lidt ned i hullerne, så fylder du hullerne med fyldet og lægger en pastaplade ovenpå. Luk derefter pastaen tæt og tag raviolien af.
- Kog raviolien i en stor gryde med letsaltet kogende vand i cirka 3 minutter.
Saucen
- Opvarm olien i en gryde, tilsæt champignoner i skiver, hvidløg og muskatnød. Lad det steg i cirka 5 minutter. Tilsæt så hvidvinen og fløden og lad saucen koge op. Fjern gryden fra varmen og tilsæt parmesanen. Rør rundt indtil parmesanen er smeltet og saucen er tyknet. Smag til med salt og peber.
- Server raviolien på en tallerken med lidt af saucen henover. Pynt gerne med et par flager parmesan.
Dorte skriver
Hey Louise..
Hvor kan man se din opskrift på ravioli dejen.. mvh Dorte
Louise Dam skriver
Hej Dorte
Hov, det var smuttet ud af opskriften. Jeg har sat link til opskrift på pastadej ind i ingredienslisten.
Hilsen Louise
Erik Andersen skriver
Lækkert
Louise Dam skriver
Dejligt at høre du kunne bruge opskriften :-)