Rejesalat er en klassiker på det danske frokostbord. Her får du min opskrift på rejesalat, som du ret hurtigt kan lave, hvis du gerne vil have en god frokost. Det er en helt klassisk hjemmelavet rejesalat med asparges. Jeg synes, at asparges giver en god smag og en dejlig tekstur sammen med rejerne og dressingen.
Rejesalat kender man ofte fra frokostbordet, hvor man vil putte det på et stykke rugbrød eller franskbrød. Det er virkelig lækkert at få det i en god sandwich sammen med noget salat og agurk. Den hjemmelavet rejesalat smager også godt, hvis man koger et æg og kommer det ovenpå sin mad.
Selvom at rejesalat med asparges mest er kendt fra frokostbordet, så egner denne rejesalat sig også til forretter. Det er en kold pålægssalat, så derfor er det også en perfekt forret. Du kan servere det sammen med små blinis eller på et lækkert koldhævet brød med kærnemælk.
Se også disse opskrifter:
Hønsesalat | Tunsalat | Æggesalat
Jeg kan også anbefale at lave en portion rejesalat med asparges, hvis man blot vil have en nem aftensmad og ikke gider at stå lang tid i køkkenet. Aftensmad behøver ikke altid at være varm mad - det kan også være kold og lækker mad.
Rejesalat
Ingredienser
- 300 g (reklamelink)rejer, drænet vægt
- ½ dl creme fraiche 38 %
- 2 spsk mayonnaise
- ½ citron, saften heraf
- 1 bundt dild, hakket
- salt og peber
- 100 g aspargessnitter, drænet vægt
Sådan gør du
- Bland creme fraiche, mayonnaise, citronsaft og hakket dild sammen i en skål.
- Dræn rejerne fra væske og bland i dressingen sammen med aspargessnitterne, som også er drænet for væske.
- Smag rejesalaten til med salt og peber.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Prøv at bruge din rejesalat i en croissant.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Du kan bruge lige præcis de rejer, som du gerne vil. Jeg bruger dog nogle helt almindelige store rejer i lage. Hvis du vil have det ekstra lækkert kan du gå til en fiskehandler og få nogle store og lækre rejer.
Jeg bruger hvide asparges i min opskrift på rejesalat. Når du laver din rejesalat med asparges, kan du bare købe asparges på glas. Er du mere til de grønne, kan du også godt bruge dem.
Ja, det kan du. Det gode ved pålægssalater er, at de godt kan laves dagen før. Så har du bedre tid til andre ting på dagen, når andre ting skal laves.
Comments
No Comments