Mauritius er en afrikansk ø, der ligger cirka 900 km øst for Madagaskar. Mauritius har et subtropisk klima, og du kan rejse dertil året rundt og forvente godt vejr og temperaturer omkring de 30 grader.
Hvordan kommer du til Mauritius?
Når du skal på ferie til Mauritius skal du ud på en længere flyvetur. Hvis du flyver direkte tager turen fra Danmark cirka 11 timer. Da vi var afsted (2019) kunne vi kun finde et selskab, der flyver direkte til Mauritius, og det er TUI. Hos TUI kan du enten købe en pakkerejse med både fly, transfer og hotel, eller du kan vælge kun at købe dine flybilletter og selv arrangere resten af turen. Hvis du vil se hvad andre flyselskaber kan tilbyde kan du søge efter billige flybilletter på Momondo.com.
Vi fløj direkte med TUI og havde kun købt vores flybilletter igennem dem. Vi gav cirka 4.000 kr. pr. person retur. Vi var to personer afsted og valgte kun at tjekke én kuffert ind á 20 kg. Det virkede fint for os, og så sparer man lidt penge på det.
Transfer fra lufthavnen til hotellet
Når du ankommer til Mauritius skal du videre til hotellet. Her vil jeg anbefale dig at du på forhånd booker en taxa – f.eks. igennem Taxiservicemauritius.com. Det koster 39 EUR / 1700 MUR hver vej for en almindelig størrelse bil. De står så og tager imod dig i lufthavnen med et lille skilt med dit navn på. Man kan enten betale på forhånd via Paypal eller man kan betale chaufføren ved ankomst til hotellet. Det er billigere end at praje en taxa i lufthavnen, og de har meget bedre og mere behagelige biler. Vi brugte det kun på vejen hjem desværre – men det var en meget bedre oplevelse.
Husk at dit hotel også kan have en service hvor de tilbyder transfer, og måske til et billigere beløb end taxaerne. Så det er værd lige at tjekke det ud.
Lejebil på Mauritius
Det kan være dejligt at have sin egen bil at køre rundt i på ferien. Det giver en helt anden frihed, og gør det nemt at komme rundt og se en masse af øen. Vi lejede en bil i 7 dage ud af de 14 dage vi var afsted. Vi lejede vores bil igennem Soleiro Carrental, og dem kan jeg varmt anbefale jer at bruge! Vi bookede bilen online på deres hjemmeside, og de kom så og afleverede bilen på vores hotel og hentede den igen – uden ekstra omkostninger. Det var endda muligt at bestille en gratis wifi dongle til bilen. Det gør det super nemt at bruge navigationen via Google Maps på telefonen. Derudover var det en rigtig god pris for at leje bilen. Vi gav cirka 1.500 dkr for 7 dage.
Tips
• Tag en oplader med til telefonen til cigaretstikket
• Tag en holder til telefonen med så den kan sidde i forruden
• Lej en lille bil
• Bed om at få en wifi dongle med i bilen
Godt at vide om at køre bil på Mauritius
Man skal være opmærksom på at man kører i venstre side af vejen på Mauritius og mange af vejene er ret smalle. Derfor anbefaler jeg, at man lejer en så lille bil som muligt. Derudover kører de lidt vildere end man er vant til i Danmark. På deres såkaldte motorveje må man køre 110 km/t, men man skal være opmærksom på de utrolig mange rundkørsler, som altså også forefinder sig på disse veje! Det er ikke spor ualmindeligt at der er en rundkørsel pr. 1,5 km når man kører rundt. Særligt i myldretiden fungerer det ikke særlig godt, da rundkørslerne blot bliver fyldt op med biler og politiet så må stå og dirigere trafikken :o)
Valuta
På Mauritius anvender de hovedsageligt deres egen valuta de maurisiske rupees. Du skal være opmærksom på at du ikke kan veksle til denne møntfod i Danmark, og du må derfor enten tage euro med og veksle når du kommer frem, eller hæve penge i en automat når du ankommer.
Når du kommer ud af lufthavnen er der på begge sider af ydersiden opsat hæveautomater. Her kan du hæve Maurisiske Rupees til ferien.
Husk at tjekke inden afrejse, at dit kort er opsat til at kunne anvendes på Mauritius. Det kunne mit Mastercard f.eks. ikke uden jeg havde fat i banken først. Nogle kort kan du muligvis selv åbne og lukke for lande i din bank-app.
Når du hæver penge på Mauritius kommer der et lokalt gebyr oveni, som er cirka 80 kr. Derudover skal du betale det almindelige gebyr til din egen bank. Det ligger for det meste på 30 kr. for VISA og 50-60 kr. for Mastercard. Husk du kan hæve 2.000 kr. på VISA, men 3.000 kr. på Mastercard. Derfor kan det lidt højere gebyr ofte godt betale sig, da man så ikke skal hæve ligeså mange gange i løbet af ferien.
Mange steder er det også muligt at betale med kort på Mauritius. Bl.a. på hoteller, supermarkeder og restauranter. Derfor kan man godt kombinere kontanter og kort på sin ferie.
Tip! Den nemmeste måde at omregne fra MUR til DKK er ved at flytte kommaet én gang til venstre (fjerne et nul) og gange med to. F.eks. 250 MUR = 25,0 x2 = 50 kr.
Drikkepenge
Det er normalt at give drikkepenge på Mauritius. Særligt til rengøringspersonalet, manden der bærer din kuffert ind på værelset og på restauranter.
Prisniveau
Priserne er generelt høje på Mauritius. Mange ting koster i nærheden af hvad det ville koste i Danmark. Du skal derfor ikke regne med at forbruget på din ferie bliver lavt. Dog kan du få billig mad, hvis du spiser i de små 'skure' der ligger langs vejene, og de laver tit utrolig lækker mad.
Mad på Mauritius
Mauritius er beboet af mennesker med meget forskellig oprindelse. Det betyder også at deres mad oprinder fra forskellige steder i verden. Du finder en del indisk, afrikansk og en hel masse fisk og skaldyr. Men derudover er der også meget vestlig mad som pizza, sandwich, burger og pommes frites.
Hvis man ønsker at prøve nogle lokale retter vil jeg anbefale disse:
Roti
En roti har oprindelse i Indien og er en slags pandekage med fyld. Den er ikke så stor og i de små boder langs vejen eller stranden fås de ofte ret billigt. F.eks. købte vi en rigtig god Roti ved Flic en Flac i Roti AKA xxx til kun 35 MUR – svarende til 7 kr.!
Bol Renversé
På dansk betyder dette ’omvendt skål’, og det er faktisk præcist hvad det er. Her får du serveret en skål på hovedet og når skålen løftes fra tallerkenen står der en rund risret med grøntsager, kylling, sauce og et spejlæg på toppen. Retten kan varieres med andet kød og kan også være lavet med nudler.
Boulettes
En slags dampede kødboller (boulettes betyder kødboller på fransk). De fås med forskelligt kød, som lam, okse, kylling og med fisk eller vegetarisk. De serveres nogle gange i en varm suppe eller en salat.
Seværdigheder på Mauritius
Chameral Waterfall
Ligger i den sydvestlige del af Mauritius. Det er den del af øen der er mest grøn og frodig. Et stort vandfald med et fald på hele 20 meter. Vandfaldet er dannet der hvor der engang flød lava.
Indgangen koster 250 MUR – 50 kr. person. Indgangen inkluderer vandfaldet, 7 colours of the earth og du får også set et par kæmpe skildpadder.
7 colours of the earth
I et område i parken finder du disse klitter med jord i 7 forskellige farver. Det er en geologisk formation, som er skabt ud af vulkanske sten, der er kølet ned ved forskellige temperaturer. Seven Coloured Earth er en af Mauritius’ største turistattraktioner, og ligger som sagt tæt på vandfaldet, og er med i indgangsprisen.
Kæmpe skildpadder
De store landskildpadder opholder sig lige ved siden af Seven Coloured Earth. De er KÆMPE store og virkelig sjove at se. Jeg tror næsten at det var højdepunktet for mig på den dag :o)
Godt at vide om Mauritius
Valuta: Maurisiske Rupees
Sprog: Fransk og Engelsk
Indbyggere: 1,5 mio.
Oprindelse: Indere, afrikanere, kinesere
Køreretning: Venstre side
Kort: Inden du tager hjemmefra er det en rigtig god idé at downloade en offline version af øen i Google Maps. Det betyder at du kan se kortet selvom du ikke er online. Hvis du ikke ved hvordan man gør det finder du en guide til dette her.
Comments
No Comments