Juleaften er overstået, og du har endnu engang lavet alt for meget risalamande! Du kan selvfølgelig blot spise resterne med resten af kirsebærsaucen på. Men du har muligvis fået utrolig meget risalamande i løbet af december måned til diverse julefrokoster. Derfor synes jeg du skal lave disse mega lækre risalamande vafler og spise dem sammen med resten af kirsebærsaucen.
Jeg har flere gange lavet klatkager af risalamande, og det smager også helt fantastisk! Men disse vafler af risalamande er også virkelig gode! De bliver lækre sprøde og smager som vafler med et hint af risalamande - altså rigtige julevafler! Jeg serverede dem med resten af kirsebærsaucen ovenpå, men man kan også sagtens servere dem med flødeskum, is, syltetøj eller hvad man ellers normalt synes er lækkert ovenpå sine søde vafler.
Læs også: Klatkager | Brug resterne fra julemaden | Risotto med rester af anden
Vi laver og spiser utrolig meget mad i december måned. Derfor synes jeg også, at det er ekstra vigtigt at tænke lidt over madspild. Sørg for at brugt alle resterne i køleskabet. Det behøves slet ikke at være kedeligt at skulle spise rester. Det kan nemlig nemt trylles om til nye lækre retter, som f.eks. disse risalamande vafler.
Risalamande vafler
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Vaffeljern
Ingredienser
- 500 g risalamande
- 2 æg
- 1,5 dl (reklamelink)hvedemel
- 1 tsk salt
- smør eller olie til stegning
Sådan gør du
- Bland risalamande, æg, salt og mel sammen i en skål. Rør i dejen til den er ensartet.
- Opvarm dit vaffeljern.
- Kom lidt fedtstof i dit vaffeljern (det er ikke sikkert det er nødvendigt).
- Læg lidt af dejen i vaffeljernet og luk låget ned.
- Bag vaflerne i vaffeljernet indtil de er fine gyldne.
- Lad risalamandevaflen afkøle let på en rist (eller spis med det samme!) og fortsæt til der ikke er mere dej tilbage.
- Server risalamandevaflerne med resterne af kirsebærsaucen, syltetøj, is eller hvad du normalt kan lide på dine vafler.
Comments
No Comments