//Reklame - udarbejdet i samarbejde med Uncle Ben's//
Ris er generelt mere nærende end pasta, og ris benyttes ofte som tilbehør til maden. Men det er faktisk lidt overset at man også kan lave mange super lækre og mættende rissalater, som f.eks. passer rigtig godt til grillsæsonen, som vi jo så småt er trådt ind i. Her har jeg lavet en rissalat med en masse lækre grøntsager og de smukke kerner fra et granatæble. Den smagte virkelig godt og kan både spises som tilbehør til den lækre grillmad, eller den kan spises uden noget til f.eks. til frokost.
Opskriften er lavet i samarbejde med Uncle Ben’s, som I måske kender for deres færdiglavede saucer. Men Uncle Ben’s laver også ris, og derfor har jeg lavet denne kljre rissalat. De fleste af deres ris kan tilberedes på 10 minutter og desuden kommer risene i nogle ret smarte poser (Boil in Bag), som gør det overflødigt at måle vand og ris af, så jeg vil mene at alle burde kunne koge ris uden at brænde dem på, koge dem ud eller lignende.
Uncle Ben's har netop lanceret to nye risvarianter i deres sortiment. Uncle Ben’s Fuldkornsris & Quinoa og Uncle Ben’s Ris, Boghvede, Hvede & Quinoa. Til denne opskrift har jeg brugt deres nye Boghvede, Hvede & Quinoa, som giver et frisk pust til de klassiske risretter. Quinoa giver ekstra bid og smag, mens bløde boghvedegryn og hvedegryn giver en ekstra lækker kontrast til det klassiske hvide ris.
Sommerlig rissalat
Ingredienser
- 1,5-2 poser Uncle Ben's Ris, Boghvede, Hvede & Quinoa
- 2 gulerødder
- 1 avokado
- 1 peberfrugt
- 5-6 cocktailtomater eller andre tomater
- 1 bundt persille
- 1 lille dåse majs
- 100 g frosne ærter
- 1 granatæble
- 2 spsk (reklamelink)olivenolie
- Saften fra 1 lime
- Salt
Sådan gør du
- Kog 2 poser Uncle Ben's Ris, Boghvede, Hvede & Quinoa.
- Lad risene afkøle - du kan sagtens koge dem dagen før og bare opbevare poserne med ris i køleskabet.
- Skræl gulerødderne og skærm dem i mindre tern.
- Skær avokado, peberfrugt og tomater i tern.
- Optø ærterne og åbn dåsen med majs og hæld væsken fra.
- Hak persillen.
- Fjern kernerne fra granatæblet. Se evt. her hvordan jeg gør det nemt.
- Bland de afkølede ris (1,5-2 poser) med alle grøntsager og frugt.
- Fordel 2 spsk olivenolie og saften fra en lime over salaten - bland det hele godt sammen.
- Krydr lidt med salt, smag til undervejs.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Sys skriver
Jeg kan ikke finde den variant fra Uncle Bens som du har i opskriften, sælges de ikke længere?
Louise Dam skriver
Nej, det ser desværre ikke ud til at den kan købes længere. Du kan eventuelt bare udskifte med ris, eller selv koge både ris og quinoa og blande.
Monica Schrøder skriver
Der står ingen cherrytomater i ingrediens listen, men kan se der er cherrytomater i!!!!! Hvor mange? 😄😄😄😄😄😄
Louise Dam skriver
Hov, det har jeg tilføjet i opskriften nu :-)