Disse lækre chokolademandler blev altså lavet til jul, så jeg beklager de kommer lidt sent. Men bedre sent end aldrig, ikke? :-) Selvom jeg lavede dem til jul, så kan de altså sagtens spises nu. Det går i alt sin enkelthed blot ud på at riste nogle mandler i ovnen og overtrække dem med chokolade. Det bliver næsten ikke nemmere end det. Hvis du foretrækker, at mandlerne har et lille twist, så kan jeg også anbefale min opskrift på ristede mandler med chokolade og lakrids.
Ristede chokolademandler
Justér antal300 gram
Ingredienser
- 200 g mørk, lys eller hvid chokolade
- 200 g (reklamelink)mandler
Sådan gør du
- Rist mandlerne på en bageplade i ovnen i ca. 8-10 minutter ved 180 grader
- Tag mandlerne ud af ovnen og lad dem køle helt af
- Smelt chokoladen over et vandbad, hvis du bruger både hvid og mørk skal det skal selvfølgelig gøres af to omgange
- Vend mandlerne i chokoladen
- Tag mandlerne op én ad gangen med en gaffel og læg dem på et stykke bagepapir
- Lad dem størkne og læg dem så ned i chokoladen igen, så de får et ekstra lag.
- Lad chokolademandlerne køle af og opbevar dem i en tætsluttet beholder, hvis du da ikke bare spiser dem med det samme.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 gram | Kalorier: 8 kcal | Kulhydrater: 1 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
A+K skriver
Chokomandler er altså bare altid lækkert - mmh <3
- Anne
Louise Dam skriver
Helt enig! De forsvinder bare så hurtigt :-)