Rocky Road er en form for konfekt, der er super nem og hurtig at lave! Den kommer vist nok oprindeligt fra Australien, men findes vist nærmest over hele verden i forskellige variationer. Herhjemme er det nok mest til jul, der bliver lavet Rocky Road, som en form for konfekt. Men man kan i princippet sagtens lave det hele året rundt efter min mening. Det er faktisk blot smeltet chokolade med en masse forskelligt fyld i.
Udover at der vist nok altid skal være skumfiduser i Rocky Road, så er der vist ikke så mange andre regler. Man kommer simpelthen bare det i man synes er lækkert! Eller hvis man har nogle rester af forskellige ting liggende, så kan det helt sikkert også bruges. Jeg har valgt at blande mørk chokolade og mælkechokolade sammen og som fyld kom der ristede mandler, skumfiduser, kokosmarcipan og Ruby chokoladeknapper.
Læs også: Brownie med skumfiduser og peanuts | Mozartkugler | Chokoladefudge med nødder
Det ultra nemt at lave da det blot at smelte chokoladen, blande fyldet i og hælde det i en form. Så er det blot lige at vente et par timer indtil det er kølet ned og er blevet fast. Så kan din Rocky Road skæres ud i mindre stykker og nydes.
Opskriften får du herunder, og husk du blot kan tilføje hvad du lige har af fyld til din Rocky Road :-)
Rocky road med kokosmarcipan, skumfiduser, mandler og ruby chokolade
Udstyr (reklamelink)
- Form med bagepapir (min var 27x9,5 cm)
Ingredienser
- 150 g (reklamelink)mørk chokolade
- 150 g mælkechokolade
- 100 g (reklamelink)mandler, ristede på panden
- 50 g mini skumfiduser, eller store der bliver klippet ud
- 100 g kokosmarcipan, kan erstattes af alm. marcipan
- 50 g ruby chokoladeknapper
Sådan gør du
- Hak den mørke chokolade og mælkechokoladen groft.
- Smelt begge dele sammen i en skål i mikrobølgeovnen eller over vandbad.
- Rist de hele mandler på panden indtil de lige begynder at tage farve.
- Bland de hele ristede mandler, mini skumfiduser, kokosmarcipan brækket i mindre stykker og ruby chokoladeknapper sammen med den smeltede chokolade.
- Fordel hele blandingen i en form (min var 27x9,5 cm) beklædt med bagepapir og stil på køl i cirka 2 timer.
- Når chokoladen er størknet tager du den ud af køleskabet og skærer den i mindre stykker. Jeg kan godt lide de står lidt på køkkenbordet inden de spises. Så er de ikke så hårde.
Comments
No Comments