Dette er en virkelig lækker og supernem ret. Det tager ikke meget mere end 3 kvarter fra du går i gang til denne lækre ret står på bordet. Hvis du ikke er vant til at bruge linser, tror jeg dette er en rigtig god opskrift at ligge ud med. Hvis man ønsker retten skal være vegetarisk så undlader du bare kyllingen. Det er især rigtig nemt, hvis du skal lave mad til flere hvor nogle er vegetarer og andre ikke er. Så laver du bare retten, deler den op og tilsætter kun kylling i den ene halvdel.
Røde linser i kokos/tomatsauce med kylling
Justér antal2 personer
Ingredienser
- 100 g (reklamelink)røde linser
- 2 gulerødder i tern
- 1 (reklamelink)dåse hakkede tomater
- 1 lille rødløg i tern
- 1 rød peberfrugt i tern
- 1 (reklamelink)lille dåse kokosmælk
- 2 fed presset hvidløg
- 1 bundt hakket persille
- 1 tsk (reklamelink)Garam Masala
- 2 tsk salt
- Cirka 250 g stegt kyllingekød i tern, jeg brugte en rest fra dagen før. Ellers kan man bruge et kyllingbryst og stege det på panden først
Sådan gør du
- Skyl linserne grundigt i koldt vand.
- Bring linserne i kog under låg sammen med de hakkede tomater og kokosmælken.
- Imens skæres rødløg, peberfrugt og gulerødder i tern og tilsættes retten.
- Tilsæt resten af ingredienserne undtagen persille og kylling. Lad retten småsimre i 20-30 minutter.
- Tilsæt så kyllingen, og varm det godt igennem.
- Til sidst tilsættes den hakkede persille og retten serveres. Server eventuelt med et stykke lækkert brød.
Noter
Opskriften er fundet hos Månebarnet. Jeg har dog rettet lidt til i opskriften.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 433 kcal | Kulhydrater: 55 g | Protein: 44 g | Fedt: 5 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Hanna skriver
Hej. Hvis jeg skal lave retten til 4 mennesker, er det så dobbelt op på det hele ? Og hvor meget kokosmælk er en lille dåse ? :-)
Louise Dam skriver
Hej Hanna
Ja, så laver du bare dobbelt op på det hele. Ja, den dåse kokosmælk er da ikke særlig præcis - den er 165 ml. Men jeg har ofte lavet dobbelt portion og blot tilsat en hel almindelig dåse på 400 ml. Så bliver den bare en anelse mindre fast.
Hilsen Louise
Søren skriver
Hej,
Jeg skal have mere protein i min kost, og det passergodt med kylling og linser.
Jeg har dog aldrig brugt linser før og ved derfor intet om tilberedningen, og posen fra Rema fortæller ingenting.
Du skriver: "2. Bring linserne i kog under låg sammen med de hakkede tomater og kokosmælken." Skal der ikke vand i? Jeg tænker umiddelbart, at det bliver meget tørt, hvis det + grøntsager skal simre i op mod 30 minutter, eller hvad?
Mvh
Louise Dam skriver
Hej Søren, nej du skal ikke tilsætte vand. Der er nok væske i kokosmælken og de hakkede tomater til linserne. Det bliver ikke tørt :o)
Sofie S. skriver
Hej Louise!
Jeg kunne rigtig godt tænke mig at kaste mig ud i den her ret, og har ikke så meget erfaring med linser, hvilket er derfor jeg er glad for, at den skulle være nem at starte ud med. Jeg vil blot høre: tror du man kan bytte de røde linser ud med grønne linser? Nu har jeg jo ikke så meget forstand på det, og jeg har nemlig lige en rest af nogle grønne linser :)
- Sofie
Louise Dam skriver
Hej Sofie
Jeg har kun prøvet at lave retten med røde linser. Men umiddelbart vil jeg tro du godt kan bruge de grønne linser istedet for - men det er vist nok noget med at de ikke koger så nemt ud. Måske skal retten derfor have en lille smule længere. Men jeg tænker ikke det kan gå helt galt :-)
Hilsen Louise
Heidi skriver
Har lavet den et par gange nu og den smager simpelthen bare fantastisk! MUMS!
Min dreng på 3 synes også rigtig godt om det.
Tak for en super lækker opskrift
Louise Dam skriver
Skønt at høre! :-)
Majam skriver
Hej Louise :)
Vil bare sige tusind tak for den mega lækre opskrift du har lagt ud med røde linser :) det er min nye livret :)
Louise Dam skriver
Skønt at høre :-)
Louise SD skriver
Neeeej, hvor smager denne ret godt! Har aldrig lavet noget med linser før - men den her ret skal da til at være temmelig fast på madplanen. :)
Louise Dam skriver
Jeg er også ret vild med den - så dejligt den er kommet på din madplan :-)
Sofia skriver
Kan man godt undlade at tage kokosmælk i, og så bare tage almindelig mælk i?
Louise Dam skriver
Det tror jeg bliver lidt kedeligt. Men måske hvis man så bruger nogle ekstra krydderier.
Anja skriver
Hej! Det ser godt nok lækkert ud :-) Jeg vil blot høre, om du ved, om man kan fryse retten ned?
Louise Dam skriver
Hej Anja
Det vil jeg tro at man kan, men jeg har ikke afprøvet det.
Trine M K skriver
Har lige lavet denne ret. Mums! Tak for opskrift :-)
Louise Dam skriver
Det var da så lidt :-)
Rene_lindemann skriver
hvad er linser?
mvh Rene
Louise Dam skriver
Hej Rene
Linser er tørrede bælgfrugter. De har et højt inhold både af protein og kostfibre. Du kan læse lidt mere her og se et billede af dem: http://viskalspise.dk/ingredienser/roede-linser.html
Hilsen Louise
Latifa skriver
Hej Louise
Tak for en fantastisk blog med lækre opskrifter!!
Mums er forelsket i mange af retterne og skal allerede igang imorgen :)
Så fedt at du har valgt at ligge billederne ind undervejs !
Rigtig godt nytår
Louise Dam skriver
Det var da så lidt, tak fordi du gider læse med og jeg er glad for at du kan lide min måde at gøre det på :-)