Her kan du finde en lækker opskrift på rødkålssalat med appelsin og granatæble. Det er en dejlig frisk rødkålssalat med appelsin og æble, der passer til julemiddagen. Du kan servere den til både and og flæskesteg.
Rødkålssalat med appelsin og æble
Jeg synes, at det er meget rart, at der også er en frisk salat på bordet juleaften. Så kan man få noget mere frisk og syrligt end kun den fede mad. Og det egner salaten sig helt perfekt til.
De sidste mange år har vi i min familie fået en eller anden form for julesalat både til juleaften og til julefrokost. Her er denne lækre rødkålssalat med appelsin og granatæble helt perfekt at servere.
Sæt den smukke salat på bordet sammen med andesteg, flæskesteg og de brunede kartofler og gør julemaden en smule sundere og nemmere for maven at fordøje.
Rødkålssalat med appelsin og granatæble
Ingredienser
- ¼ rødkål
- 1 granatæble
- 1 æble
- 1 stor appelsin eller 2 små
- 1 håndfuld valnødder
- 1 spsk (reklamelink)honning
- 2 spsk (reklamelink)balsamico
- 3 spsk (reklamelink)olivenolie
- salt & peber
Sådan gør du
- Snit rødkålen fint.
- Befri granatæblekernerne fra skallen. Brug evt. min guide.
- Skræl appelsinen og skær den i både/fileter
- Skær æblet i tern.
- Bland det hele godt sammen i en skål.
- Bland en dressing af honning, balsamico, olivenolie og salt & peber. Pisk det godt sammen og hæld dressingen over salaten. Bland det godt sammen og server på et fint fad eller lignende.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Prøv også disse opskrifter: Rødkålssalat med honningmarinerede valnødder | Grønkålssalat med æble, appelsin og tranebær | Appelsinsalat med granatæble og pinjekerner
Frisk rødkålssalat med appelsin og valnødder
Udover at der er frisk rødkål, appelsin, æbler og granatæble i salaten, er der også valnødder, honning og balsamico. Valnødder synes jeg selv hører julen til, og de er både store og flotte.
Du kan også godt bruge mandler eller andre nødder og drysse ud over. Jeg synes bare, at valnødder har en helt særlig smag, der gør noget godt for denne rødkålssalat med appelsin og valnødder. Hvis du bruger mandler, kan du lige riste dem kort i ovnen for at give dem mere smag.
Æblerne gør desuden også virkelig noget godt for rødkålssalat med appelsin og æbler. De har en helt særlig syrlighed, der spiller godt sammen med den friske rødkål og de andre ingredienser. Det er sådan en salat, hvor de fleste af råvarerne er i sæson, hvis du laver den i juletiden.
Tip til opskriften
- Du kan godt forberede nogle af de forskellige dele, før at salaten skal nydes. Frigør eksempelvis granatæblekernerne fra granatæblet, da det godt kan tage noget tid. Kernerne kan du så bare opbevare i en lille bøtte. Dette kan gøres et par dage forinden.
- Du kan dog faktisk nogle steder købe granatæblekerne i en bøtte. Det koster lidt ekstra, men så sparer du tid på at gøre det selv.
- Du kan også godt røre dressingen sammen. Jeg ville bare vente med at hælde den over salaten, indtil at den skal serveres. Ellers bliver hele salaten blød, og vi vil helst godt have, at den er lækker og sprød.
- Prøv også at lave honningmarinerede valnødder til. Det smager også super godt!
- Du kan variere opskriften, lige som du ønsker det. Det kunne også være en mulighed at tilsætte lidt grønkål til, hvis du har lyst til det. Her kan du også prøve min opskrift på rødkålssalat med honningmarinerede valnødder. Her er der nemlig også grønkål i.
Solveig Hansen skriver
Det var en dejlig opskrift jeg lavede den for ca. 10 dage siden. Og jeg har lavet den i dag. jeg havde masser rødkål tilbage.
Jeg spiser den langsomt og denne gang er der også til 2 dage.
Louise Dam skriver
Dejligt at høre du er glad for opskriften :-)
Deco skriver
Jeg har lavet denne salat til juleaften siden 2016. Det bliv familie’s favorite .
Louise Dam skriver
Hvor er det bare dejligt at høre 🥰
Tamara skriver
Ser lækkert ud men hvor finder jeg guiden til granatæblet?
Louise Dam skriver
Jeg kan se linket til guiden er smuttet. Der er link i opskriften nu, og ellers finder du det her: https://www.louisesmadblog.dk/guide-sadan-fjerner-du-kernerne-fra-et-granataeble/
Jette skriver
Kan man bruge noget andet i stedet for balsacamico?
Louise Dam skriver
Man kan bruge hvidvinseddike i stedet for.
Ann skriver
Kan man ikke købe sådan en blandet dressing - jeg får altid blandet det for skørt 😅
Louise Dam skriver
Det har jeg faktisk ikke styr på om man kan. Men det kan man da sikkert :-)
Helle skriver
Glæder mig til at lave denne salat.
Hvilket type æble kan jeg bruge til salaten?
Louise Dam skriver
Hej Helle
Jeg kan godt lide at bruge et æble der er lidt syrligt i smagen. Der er jo mange at vælge imellem, men det kunne f.eks. være sorten Elstar eller Ingrid Marie.
Lone skriver
Hej vil prøve den salat,er det mørk balsamico du bruger .Vh Lone Skovgaard
Louise Dam skriver
Jeg bruger normalt mørk balsamico. Men du kan i princippet bruge begge dele :-)
Irene skriver
Kan man bruge ristede mandler i stedet for valnødder
Louise Dam skriver
Ja, det tror jeg bestemt godt man kan.
Lise skriver
Det er en super dejlig rødkålssalat 😀laver den ofte til mange forskellige retter😀
Louise Dam skriver
Dejligt at høre 😊
Inci Yasar skriver
Åh jeg havde håbet det stod om msn ska vente med at komme dressingen i til man ska servere det eller om det ok at blande det i før?
Louise Dam skriver
Du kan sagtens blande dressingen i et par timer før det skal serveres.
Rikke skriver
Takker! Det var lige det jeg ledte efter til den pulled park, jeg skal have med til et sammenskudsgilde nytårsaften. You’ve made my day, godt nytår 🥂
Louise Dam skriver
Dejligt at høre :-)
Kari skriver
Super lækker opskrift! Vi brugte ikke æblerne da vi havde en allergiker med til bords - men den blev også virkelig god uden. Vi laver samme koncept til jul 👍
Louise Dam skriver
Dejligt at høre :-)
Pia Brixhuus skriver
er der noget med at man kan snitte kål og gemme det i lukket plastpose til næste dag ?
Louise Dam skriver
Ja, det tror jeg sagtens du kan.
Gerda Marie Bak skriver
22/12-2017
Gerda Marie Bak
Det var lige netop den opskrift jeg søgte og vil nu bruge den når jeg får gæster om et par dage .Jeg mener den kan
bruges til de fleste retter. Den er jo både farverig og festlig og frisk .
Så jeg er meget spændt på reaktionen .
Tak for denne opskrift.
Louise Dam skriver
Dejligt at høre :-)
Inger Juncker MADSEN skriver
Hej Louise
Din rødkålssalat ser rigtig dejlig ud. Jeg kan tænke mig at servere den til helstegt oksemørbrad, vil det være en god kombination? Eller skal jeg undlade rødkålen? Så er det jo nærmest en appelsinsalat med granatæble.
EGKEGKEGK
Louise Dam skriver
Jeg tror sagtens den kan serveres til mørbrad. Så bliver det lidt julet :-)
Inger Juncker MADSEN skriver
Hej Louise
Din rødkålssalat ser rigtig dejlig ud
Kristina skriver
Hejs Louise
Tak for opskriften. Jeg lavede rødkålsalaten, som tilbehør til julemiddagen.
Som du foreslog brugte jeg hvidvinseddike i stedet for balsamico, da det var det jeg havde hjemme:-)
Det var simpelthen et hit, så det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver det :-)
Louise Dam skriver
Dejligt at høre - jeg lavede den også og alle var meget glade :-)
Signe skriver
Kan man lave den uden at anvende balsamico?
Louise Dam skriver
Du kan også bruge noget hvidvinseddike eller lignende.
henriette kristensen skriver
Hej
Kan man lave den dagen før man skal bruge den?
PÅ forhånd tak
Henriette
Louise Dam skriver
Ja, det kan du nok godt - men den er bedst når den er helt frisk vil jeg sige.
Crockpotpusheren skriver
Hej Louise,
Jeg har tilladt mig at linke på min blog til din rødkålssalt. jeg laver den tit, den er virkelig lækker. Håber det er ok, ellers siger du endelig til. Tak for en fin blog. Vh Johanne
Louise Dam skriver
Hej Johanne
Du er altid velkommen til at linke til mine opskrifter. Det bliver jeg altid meget glad for :-) Og hvor er der også bare en masse lækker mad på din blog.
Hilsen Louise
Anja skriver
Hvordan bliver æblerne hvis man laver den i god tid før?
Lyder sindsyg lækker - er kørt lidt træt i den hj.lavet varme rødkål..
Louise Dam skriver
Jeg ville nok vente med at skære æblet til senest 1 time før salaten skal serveres.
Jeannett Svensson skriver
Salaten bliver endnu bedre hvis valdnødder glaceres i honningen og salaten bare overhældes med appelsinsaft, det kan sagtens stå alene uden olivenolie
Louise Dam skriver
Hej Jeannett
Tak for tippet, det gør jeg faktisk også engang imellem :-)
Poul richter skriver
Hej Janet
Det lyder spændene, jeg vil overraske min kone med det.
Louise Dam skriver
Dejligt. Håber hun kunne lide det :-)
Jimmi christensen skriver
Det var et rigtig godt tippet var et rigtig godt tip super lækkert
Joan Jensen skriver
Hej Louise
Jeg har modtaget din mail, og sendt dig min adresse er helt vild glad og glæder mig til at modtage bogen. denne salat ser forøvrigt rigtig lækker ud så den må prøves.
glæder mig til at forsat følge dig.
Hilsen Joan