Denne ret opstod egentlig bare ud af min fri fantasi, og jeg synes godt jeg kan sige at den blev fantastisk! Jeg elsker fisk, men har nogle gange svært ved lige at få gode idéer til hvordan jeg skal tilberede den lækre fisk. Denne ret er ret nem og kan passe sig selv i ovnen. Jeg er vild med, at spidskålen bliver lækker cremet men samtidig stadig er sprød når retten kommer ud af ovnen.
Så her får I altså opskriften på lækre rødspættefileter i fad med spidskål. Hvis du også gerne vil spise mere fisk, og det gerne må være nemt og lækkert, så kan jeg anbefale opskriften. Fisk i fad er bare super nemt og lækkert!
Rødspætter med spidskål
Justér antal4 personer
Ingredienser
- 1 spidskål
- 1 æble
- 35 g parmesan
- 6 dl mælk
- 2 spsk (reklamelink)hvedemel
- 500 g (reklamelink)rødspættefileter
- 50 g (reklamelink)mandler
- 4 skiver parmaskinke
- 10 spsk grøn pesto
Sådan gør du
- Snit spidskålen og fordel den i et fad.
- Skær æblet i tynde skiver og fordel ovenpå spidskålen.
- Lav en sauce ved at opvarme ½ liter mælk i en gryde, riv parmesanen i mælken.
- Lav en jævning af 2 spsk mel og 1 dl mælk og hæld den i saucen imens du pisker. Lad herefter saucen koge op i gryden indtil den er tyknet.
- Hæld saucen over spidskålen i fadet.
- Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 5 minutter.
- Imens krydres rødspættefileterne med salt og peber.
- Læg en klat pesto ovenpå hvert stykke fisk og rul fisken.
- Tag fadet ud af ovnen og placer rødspætterullerne øverst.
- Hak mandlerne groft og drys dem ovenpå fisken.
- Læg parmaskinken øverst og sæt fadet i ovnen i cirka 15 minutter.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Kalorier: 527 kcal | Kulhydrater: 36 g | Protein: 32 g | Fedt: 30 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Lene skriver
Hold da op en lækker ret. Jeg havde aldrig fundet på at kombinere de ingredienser. Jeg har lige lavet den med hvad jeg nu havde i huset, hvilket vil sige hvidkål og bacon. Hvidkål fungerer godt, bacon matcher ikke helt så godt, så der må jeg få indkøbt skinke næste gang. Men skiller sovsen også for jer andre når den har kogt i ovnen? Jeg tænker at det måske kan kyldes syreindholdet i æblerne
Louise Dam skriver
Hej Lene
Hvor dejligt du kunne bruge opskriften, og jeg er helt sikker på det fungerer rigtig fint med hvidkål i retten. I forhold til skinken kan både parmaskine og serranoskinke sikkert bruges. Jeg oplever ikke at saucen skiller i ovnen. Du kogte den først op i gryden til den var tyk ikke? Men du har ret i, at syre godt kunne være skyld i det.
Hilsen Louise
Helen skriver
Spiser i noget til? Ris eller kartofler eller noget?
Louise Dam skriver
Nej, vi spiser ikke noget til denne ret. Men et par kogte nye kartofler kunne sagtens passe til.
Orla Christensen skriver
Hej Louise
Virkelig lækker mad jeg fik ud af din opskrift her. Jeg havde købt friske rødspætte fileter fra Skagen Food, men synes den opskrift de sendte med var for indviklet, men fandt heldigvis din her, så nu følger jeg dig og ser om det kan give flere succesfulde oplevelser. God sommer til dig :-)
Louise Dam skriver
Hvor lyder det bare godt Orla. Håber du kan finde andre opskrifter på min blog du vil afprøve.
Ms. Pedersen skriver
Læs lige 3. linie i fremgangsmåde en gang til. Jeg tror saucen bliver lidt tør.
Louise Dam skriver
Lav en jævning af 2 spsk. mel og 1 dl mel. Ha ha, ja muligvis bare en smule. Det får jeg lige rettet
Anne-Sophie skriver
Jeg har hvidkål i køleskabet. Kan det bruges i stedet for spidskål?
Louise Dam skriver
Det kan det sikkert godt :-)
A+K skriver
Uh, lækkert - elsker fiskefad, det er tit i tømkøleskabetsidstpåmånden-tider det især er et hit :D
- Anne
Louise Dam skriver
Ja, det er helt perfekt. Du skal helt sikkert prøve det her. Det var så lækkert!
Hvadskalvibage.blogspot.dk skriver
Vi spiser også meget fisk - men som du har det, er det lidt svært ind imellem af finde på noget nyt. Men da vi samtidig også godt kan lide spidskål skal dette her da vist testes
Louise Dam skriver
Ja det må du endelig gøre. Det smagte så godt :-)