Rødbede er en virkelig lækker grøntsag! Den er både god når man bager den, koger den og sylter den. Her har jeg lavet en super lækker rødbedesalat med grønkål, granatæble og feta.
I denne opskrift på rødbedesalat med grønkål har jeg kogt rødbederne og så vendt dem i en dressing, der er sådan lidt sur/sød i smagen. Derudover har jeg brugt grønkål, som du både kan købe hel eller hakket. De syrlige granatæblekerner og den fede fetaost giver bare salaten det sidste. Den smager super godt!
Når du nu er igang med at koge rødbeder. Så kan du samtidig lige lave en portion rødbedehummus og nogle lækre syltede rødbeder.
Rødbedesalat med grønkål og granatæble
Justér antal4 personer
Ingredienser
- 3 rødbeder, de små runde
- 4 håndfulde grønkål, hakket
- ½ granatæble
- 25 g feta
Dressing
- 2 tsk (reklamelink)honning
- 3 spsk (reklamelink)olivenolie, eller anden olie
- 1 spsk (reklamelink)hvidvinseddike
- salt/peber
Sådan gør du
- Skyl rødbederne.
- Læg dem i en gryde og dæk dem med vand.
- Kog rødbederne med skræl til de er møre. Det tager cirka 20 minutter.
- Imens rødbederne koger kan du blande ingredienserne til dressingen sammen, fjerne granatæblekernerne se min guide her. Og skylle og hakke grønkålen, hvis den ikke er købt sådan.
- Når rødbederne er møre hældes der koldt vand over og skrællen gnides af med hænderne.
- Skær rødbederne i skiver og hæld dressingen over dem.
- Bland nu det hele sammen i en skål, og smuldr feta over salaten.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 193 kcal | Kulhydrater: 19 g | Protein: 4 g | Fedt: 13 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Comments
No Comments