Her kan du få opskriften på lækker rosenkål med mandler og appelsin. Det er meget nemt at lave stegte rosenkål med mandler, og du kan lave det på bare under 15 minutter. Det er oplagt at servere som tilbehør til aftensmaden.
Stegte rosenkål med mandler
Stegt rosenkål er en gammel klassiker, men der er desværre mange, der rynker på næsen, når de hører ordet rosenkål. Det er virkelig ærgerligt, da det kan laves virkelig simpelt, så det smager virkelig lækkert!
Jeg steger de friske rosenkål i en blanding af smør og olie, da jeg synes, at kombinationen er virkelig god at stege i. Du kan også sagtens stege i enten det ene eller andet - det er alt efter, hvad du lige har i skabene derhjemme.
Prøv også disse opskrifter:
Spidskålssalat | Broccolisalat | Grøn kartoffelsalat med pesto
Rosenkål med appelsin
Jeg har valgt at komme friskrevet appelsinskal ud over de stegte rosenkål samt bruge saften fra appelsinerne. Det giver en virkelig frisk og syrlig smag, som jeg synes går virkelig godt sammen med smagen fra rosenkålene.
Det giver desuden en særlig julet smag, og det er også derfor oplagt at servere de her stegte rosenkål med mandler sammen med julemaden eller til julefrokoster.
Rosenkål med mandler og appelsin
Ingredienser
- 400 g rosenkål
- 1 spsk smør
- 2 spsk (reklamelink)olivenolie
- 100 g (reklamelink)mandler
- 1 appelsin, økologisk
- 1 dl vand
Sådan gør du
- Skær bunden af rosenkålene og fjern de yderste blade.
- Hak mandlerne groft.
- Opvarm smør og olivenolie på en sautérpande.
- Steg rosenkålene på panden i 1 minuts tid.
- Riv appelsinskal over rosenkålene og pres appelsinsaft fra appelsinen udover rosenkålene.
- Tilsæt de hakkede mandler.
- Tilsæt cirka 1 dl vand til panden.
- Giv rosenkålen et par minutter på panden. De skal blive let møre, men stadig bevare noget sprødhed.
- Krydr med salt og peber.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tips til opskriften
- Man kan både få frosne og friske rosenkål. Du kan bruge begge dele i denne her opskrift, men når du går i gang skal dine rosenkål være optøet og klar til brug.
- Du kan godt gemme det til dagen efter, men det smager klart bedst, når det lige er blevet stegt.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Ja, det kan du godt. Jeg har valgt at bruge mandler, da jeg synes, at de generelt er gode i madlavning. Du kan også bruge eksempelvis hasselnødder, som du også skal hakke.
Gabriel skriver
Mein Tipp, die Mandeln gegen geröstete Sesamsamen austauschen, so lecker.
Viele Grüße,
Gabriel
Louise Dam skriver
Thank you for the tip!