Vores rute
Japan har bare det hele. De har de fede storbyer, den smukke natur og nogle utrolige rare og hensynsfulde beboere. Vi var i Japan i 3,5 uge og startede ud med 4 overnatninger i Tokyo. Herefter kørte vi syd på mod Mount Fuji og fortsatte videre mod Nagoya, Osaka, Kyoto og kørte så igen nord på langs vestkysten og igennem de japanske alper inden vi sluttede vores tur med at flyve hjem fra Narita lufthavn. Vi kørte 2.600 km i alt. Du kan også læse mit indlæg om at køre bil i Japan.
Du kan se hele vores rute her:
Klik på ikonerne for at se steder jeg anbefaler og billeder af dem.
Vores budget
Vi var i Japan i 3,5 uge og på den tid brugte vi alt cirka 32.000 kr. inkl. alt for 2 personer. Vi rejser ret meget på budget når vi rejser, så hvis man bruger mange penge på hoteller og mad, så skal man nok sætte flere penge af til sin rejse.
Diverse info om Japan:
Hovedstad: Tokyo
Indbyggertal: cirka 130 millioner
Sprog: Japansk
Stikkontakter: magen til USA flade to-benede. 100 volt, intet problem da næsten alle adaptere kan gå fra 100-240 volt. I Danmark bruger vi 230 volt.
Valuta: Japanske Yen (Husk at bestille dem hjem i din bank i god tid før afrejse)
Drikkepenge: Man giver ikke drikkepenge i Japan.
Japanske gloser vi har brugt:
Hej = Konnichiwa
Tak = Adiagato
Spisepinde = Hash
Ja = Hai
Nej = Iie
Automater
Der er automater med drikkevarer, mad, is og cigaretter alle vegne i Japan - næsten lige meget hvor afsides det er. Faktisk er der over 2 millioner automater med mad og drikke i Japan. Hver eneste maskine bruger op imod 2.000 kWh om året, det er altså mere end hvad vi bruger i hele vores lejlighed om året! Du finder maskinerne på hvert et gadehjørne i storbyerne og på landet står de på de mest afsides steder man kan tænke sig. Men man ved jo aldrig hvornår man får lyst til en kold cola, vel? :-)
Skraldespande
Der er så fint og opryddet alle steder vi er kommet i Japan, der er så pænt og jeg er meget imponeret over det når man sammenligner med Danmark. Der ligger intet skrald nogle steder – heller ikke på stierne oppe i bjergene, hvor der faktisk bliver fejet blade sammen, der er ikke nogen der spytter tyggegummi ud på gaden eller smider en pose ud af vinduet på bilen. Men det er mig en gåde hvor japanerne gør af deres affald når de er på farten – for der er ingen skraldespande nogle steder. Du kan nogle gange være heldig at finde skraldespande ved siden af automaterne med drikkevarer, men det er slet ikke altid og nogle gange er den kun til tomme flasker. Men jeg har ladet mig fortælle at det er fordi japanerne ikke sådan snacker i løbet af dagen som vi gør, så derfor har de selvfølgelig heller ikke rigtig det store affald uden for hjemmet. Det er muligvis også derfor der nærmest ikke findes overvægtige japanere. Derudover så er det japansk kultur, at man tager sit affald med sig hjem, i stedet for at smide det ud der hvor man er.
Toiletter
Toiletter i Japan er en sag for sig selv. Et toilet er ikke blot et toilet, det ved man når man har været i Japan. Her er der varme i sædet, musik i toilettet, indbygget duft, indbygget skyl til for og bag og sikkert meget mere som vi bare ikke forstår fordi det står på japansk :-)
Derudover er deres offentlige toiletter også nærmest altid virkelig velholdte og meget rene – også selvom du går midt ude i en skov. Jeg tror vi har oplevet 2 offentlige toiletter der var ulækre.
Spillehaller
Der er fyldt med spillehaller overalt i Japan. Både i byerne og ude på landet ligger der masser af spillehaller, og de fleste er meget store. Det er mest maskiner i stil med enarmede tyvknægte. Derudover er der tit i de større supermarkeder og centre et område med spillehaller for børn, altså maskiner hvor du kan fange en bamse, skubbe slik ud af en maskine osv. Umiddelbart tror jeg der er rigtig mange japanere der er ludomaner, man ser disse spillesteder overalt, og de er altid fyldt med mennesker.
Kontanter vs. betalingskort
Man skal sørge for at veksle penge inden man kommer til Japan, eller hæve når man ankommer. Der er rigtig mange steder, hvor det ikke er muligt at bruge kreditkort til at betale med – så sørge for altid at hæve kontanter i backup. Husk at du maksimalt kan hæve 2.000 kr. på et VISA kort i udlandet i en automat – du kan dog bruge meget mere når du benytter det i butikker. Derudover koster det normalt et gebyr på 30 kr. hver gang du hæver penge i en automat i udlandet. Så sørg for at veksle nogle penge hjemmefra. Vi havde 50.000 yen med hjemmefra, men de holdt slet ikke, så vi hævede også 2*30.000 yen i Japan. Så i alt havde vi 110.000 yen i kontanter, hvilket svarer til cirka 5.000 kr. Hoteller har vi betalt online igennem hotels.com, og alle steder vi har kunne bruge kort har vi gjort det.
Priser i Japan
Inden vi kom til Japan troede vi faktisk det ville være meget dyrt at leve i Japan, men det viste sig at de fleste ting generelt er billigere i Japan end i Danmark. Her er et par eksempler på priser i Japan:
- Priserne på restauranter er generelt billigere end i Danmark.
- Dagligvarer er generelt samme pris som i Danmark, hvor frugt og grønt godt kan være dyrere end i Danmark.
- Benzinen er cirka 30 % billigere end i Danmark. Vi kørte 2.500 km i vores Mazda Demio og vi brugte 1.000 kr. på benzin.
- Hoteller på omkring 3 stjerner fås til cirka 400 kr. pr. overnatning.
Hvornår skal man rejse til Japan?
Det bedste tidspunkt at rejse til Japan er enten i foråret eller efteråret. I marts/april måned kan du se alle de smukke kirsebærtræer springe ud. Lidt senere på foråret stiger temperaturen som da vi var afsted i maj måned, hvor det var 25-30 grader det meste af tiden. Vær dog opmærksom på, at der godt kan være dage med regn, så sørg for at anskaffe en parably eller tag en med hjemmefra.
I efterårsmånederne skifter bladene på træerne farve ligesom i Danmark, og det skulle også være et super flot syn.
I sommermånederne juli/august bliver det utrolig varmt og fugtigt i Japan, så her er der ikke specielt rart at rejse rundt.
Sprogbarriere
Japanerne taler generelt nærmest intet engelsk. Man kan være heldig indimellem at støde på en der kan lidt – men der er langt imellem. Vi klarede os dog helt fint med kropssprog og at pege på tingene, så lad dig ikke skræmme af at komme til et land, hvor du ikke rigtig kan tale med nogen. Japanerne er så søde og gør alt for at forstå dig og hjælpe dig så godt de kan.
Plastikmad som udstilling
Du kan stort set ikke finde en restaurant i Japan, hvor de ikke har en udstilling af deres menu i plastik. Det er et ret sjovt fænomen, som ligger langt fra hvordan vi gør i Danmark. Men i Japan kan man altså se det meste af menuen udstillet, så man nemt kan se om det er noget man har lyst til at spise. I Tokyo var vi endda inde i en butik der kun solgte plastikmad. Virkelig sjovt.
Indkøb i Japan
Når du skal købe ind i Japan er der 4 forskellige kæder af mindre kiosker; FamilyMart, Lawson, K og 7-11. Her kan du købe kolde drikkevarer, forskellige snacks og lidt hurtig mad. Derudover er der en del større supermarkeder i Japan bl.a.; Valor, MaxValu og Beisia og selvfølgelig også andre. Det er her japanerne køber ind og her kan du både købe fersk kød, frugt og grøntsager. Men færdige retter præger også deres supermarkeder, dog i sunde varianter. I flere supermarkeder er der endda opsat mikroovne så man kan varme sin mad og spise den med det samme. Beisia er det største supermarked vi har fundet i Japan, her kan man finde alt hvad man kan få brug for af japanske madvarer.
Læs også: Det skal du spise i Japan | Vandretur mellem Kurama og Kibune | Magome - Landsbyen i bjergene
Hoteller
Vi bookede mest vores hoteller igennem hotels.com, det er rimelig nemt at finde rundt på siden og så optjener man en gratis overnatning for hver 10. overnatning. Så på den måde kan man spare lidt på sin rejse.
Generelt er hotelværelserne i Japan meget små, i hvert fald dem vi har haft booket. Vi har givet mellem 250 kr. og 600 kr. pr. nat. Dog er de klassiske japanske hotelværelser for det meste meget store. Her sover man for det meste på en seng man selv bygger af futoner, og det er også ofte delt toilet og/eller bad. Men det er lidt forskelligt. Vær opmærksom på at der er stor forskel på kvaliteten af futoner, og hvordan de er at sove på. Det kan blive en lang nat på dårlige futoner.
Love hotels
I Japan har de det, der kaldes for Love Hotels. Det er hoteller hvor japanerne kan komme sammen med deres kærester for at få lidt privattid sammen. I Japan bor de tit sammen med forældre, bedsteforældre og mange søskende. Så det er svært at være alene. Derudover må japanere ifølge deres tro heller ikke dyrke sex inden ægteskabet. Derfor findes disse love hotels. Det er diskrete hoteller, så du ikke bliver opdaget. Men når du booker dine hoteller på f.eks. hotels.com, som vi næsten altid bruger, så kommer disse hoteller også frem og det er måske ikke helt nemt at gennemskue. Der står nemlig blot adults only ud for hotellets navn.
Hotellerne er opstået i Osaka og det er da også i Osaka og Kyoto du finder flest af disse hoteller. Man kan sagtens bo på disse hoteller, man skal bare være klar over at det er det man bestiller. Vi boede på et i Nagoya, og selve værelset var rigtig lækkert med spa og et stort værelse. Men det var næsten umuligt at finde rundt, da nogle elevatorer kun kørte op og andre kun kørte ned – nok for diskretionens skyld. Og så havde vi ikke en nøgle til værelset, og døren kunne ikke åbnes indefra – så der skulle man ringe ned til receptionen. Rimelig underligt :-)
Ryokan
Ryokan er en slags japansk kro. Her sover du på en seng du selv opbygger af futoner, du tager skoene af inden du går ind og du kan få serveret noget lidt mærkelig mad :-) Disse ryokans ligger ofte lidt afsides og ofte i bjergområderne. Vi boede f.eks. på et i Magome, det kan du læse mere om i dette indlæg.
Attraktioner
Mount Fuji
Mount Fuji ligger cirka 150 km syd for Tokyo. Fuji er med sine 3,.776,24 m meter, det højeste bjerg i Japan, og kan kun ses cirka 100-150 dage om året, de andre dage er det dækket af skyer, så man enten slet ikke kan se det, eller kun kan skimte det. Da vi var der var det heldigvis helt klart vejr, så Fuji viste sig fra sin bedste side. Der er forskellige lokationer hvorfra man kan se Fuji her er nogle af dem:
Ved 'Arakura Sengen Shrine'
Her er der en rigtig fin udsigt over Mount Fuji. Du kan køre et godt stykke op og parkere din bil på en lille parkeringsplads. Tag så trapperne op til Arakura Sengen Shrine, hvor du får fri udsigt over bjerget. Når du kommer ned igen kan du købe lidt mad i teltet på parkeringspladsen.
Beliggenhed: se kort
Pris: Gratis
Five lakes
Shiraito og Otodome Falls
Beliggenhed: Se på kort
Pris: Parkeringen koster lidt, ellers Gratis
Arashiyama – Bambusskov nær Kyoto
Har du altid ønsket dig at stå omringet af kæmpe store bambusrør? Så er muligheden her nu. I Arashiyama nær Kyoto finder du en bambusskov med masser af store bambus.
Tur langs vestkysten
Hvis det ellers passer med den tur man skal køre, så vil jeg bestemt anbefale at man kører en tur langs Japans vestkyst, og sørg for at køre helt ned til vandet. Vi kørte cirka fra Matsubara Park til Toyoma før vi kørte ind i landet igen. Det var en rigtig smuk tur!
Beachway - Chirihama Nagasi Driveway
På Japans vestkyst er der en strækning på cirka 8 km, hvor man må køre på stranden. Det er ret sjovt at prøve, så hvis du kommer i nærheden vil jeg bestemt anbefale at gøre det.
Beliggenhed: se kort
Pris: Gratis
Jigokudani Monkey Park
I Japans skove og bjergområder lever der flere steder vilde aber. Vi var da også så heldige at vi to steder så aber der gik langs vejen da vi kom kørende. Men for at være helt sikker på at se de små søde væsner, så kan man tage i Jigokudani Monkey Park, hvor man kan opleve de søde sneaber på tæt hold.
Læs mere i dette indlæg.
Beliggenhed: se kort
Pris: Gratis parkering, indgang 500 yen pr. person
Tateyama - Kurobe alpine route
En helt fantastisk tur, hvor du kommer til at opleve storslået natur. Turen er ikke fysisk krævende, da du transporteres op til toppen af bjerget med cable car og bus. På bjerget kan du gå forskellige vandreture, hvis man har lyst og man kan se den fantastiske sne korridor, som kan blive op til 20 meter høj! (jeg laver et indlæg kun omkring denne tur)
Pris: Prisen afhænger af hvilken kombination af rejse man vælger. Vi gav 4.155 yen (ca. 300 kr.) pr. person fra Tateyama station til Murodo og retur.
Shomyo falls
Her finder du Japans højeste vandfald på 350 meter og i foråret eller tidlig sommer når der er meget vand finder du faktisk et vandfald til lige ved siden af. Nemlig Hannoki Falls, som med sine 497 meter faktisk er endnu højere. Men da der kun er vand i Hannoli fra april-juli når sneen er smeltet, kan det ikke få titlen som Japans højeste vandfald. Når man kommer i bil parkerer man på parkeringspladsen og går cirka 1,5 km op til vandfaldet. Da vi var der var det desværre meget skyet, så vi kunne ikke se toppen af vandfaldene, men man kunne godt fornemme at de var virkelig store.
Beliggenhed: se kort
Ashikuraji, 立山町 Tateyama, Nakaniikawa District, Toyama Prefecture 930-1406, Japan
Pris: Gratis parkering og ingen entré.
Ryuzu falls og Kegon falls
Ryuzu Falls
Kurobe River
Kør en tur langs Kurobe River – her er super smukt, og der er den smukkeste turkise sø jeg nogensinde har set.
Prøv f.eks. dette:
- Sæt dig med fødderne i en varm kilde, det er super lækkert! Og så er det helt gratis.
- Man kan også køre en tur med det elektriske tog – vi prøvede det ikke, men det så meget hyggeligt ud. Det koster så vidt jeg kan se 1.710 yen pr. person hver vej, hvis man rejser fra Unazuki til Keyakidaira.
- Du kan bade i de varme kilder med en fantastisk udsigt.
Sanne skriver
Tak for denne dejlige beskrivelse ;) Jeg skal rejse rundt i 3 uger i japan her i marts. Og jeg er lidt i tvivl om hvor meget man bør booke hjemmefra mht. steder at bo. Jeg kan godt lide fleksibilitet når jeg rejser, og stiller ikke store krav til hoteller, mv. Men ved jo at japanerne generalt set er lidt nogle planlæggere. Hvad er din oplevelse, bookede I alle overnatninger hjemmefra, eller kunne I tage det lidt hen ad vejen?
På forhånd tak for svar :)
Louise Dam skriver
Hej Sanne
Dejligt du kan bruge min beskrivelse - jeg har flere indlæg om Japan lige her: https://www.louisesmadblog.dk/category/rejser/japan/
Vi bookede stort set kun vores overnatninger i Tokyo hjemmefra. Derudover bookede vi også i landsbyen Magome - men det var vist også det. Alt andet blev booket undervejs, når vi vidste hvor langt vi var de enkelte dage. Det var intet problem overhovedet :-)
Rigtig god tur til Japan - det er et fantastisk land!
Hilsen Louise
Maria skriver
Hej Louise
Super dejlig beskrivelse af jeres rejse til Japan.
Jeg elsker at bruge tid på at planlægge vores rejser........Sommerferien 2019 er planlagt, så nu er jeg så småt begyndt at søge inspiration til sommeren 2020 . Vi drømmer om en tur til Japan - og vil, ligesom du beskriver det, allerhelst køre rundt selv. Jeg har et par spørgsmål, som jeg håber du vil svare på.
1. Oplevede I at der var tæt pakket med folk ?
2. Du skriver i afsnittet Tur langs vestkysten, at I kørte ca. fra x til x. Kan du fortælle, hvor det var ?
3. Fløj I til og fra samme lufthavn ?
4. Tog I undergrunden rundt i Tokyo ? Der kommer man vel ikke rundt i lejet bil ?
5. Findes der en komplet rutebeskrivelse ? De forslag du har lagt op, er sådanne ting vi søger. Man rejsebureauer rammer ikke så meget plet, som du gør :-)
Mvh. Maria
Louise Dam skriver
Hej Maria
Der er da heller ikke noget så hyggeligt som at drømme om nye ferier! Jeg prøver at svare på dine spørgsmål så godt jeg kan huske det hele :-)
1. I Tokyo er der rigtig mange mennesker - og også i de andre storbyer. Men når man kørte rundt på 'landet' oplevede vi ikke en horde af mennesker. Ved enkelte seværdigheder kunne der godt være en del turister (mest fra Japan eller Kina), men intet der ødelagde oplevelsen af det vi skulle se.
2. Ha ha, det er en velbevaret hemmelighed! ;o) Efter Kyoto kørte vi ud til vestkysten omkring Matsubara Park og kørte så nordpå til Toyoma, hvor vi kørte ind i landet igen.
3. Ja, vi fløj til og fra Tokyo (Narita airport). Vi startede med at se Tokyo og da vi skulle hjem boede vi blot den sidste aften på et lufthavnshotel.
4. Ja, det gjorde vi. Vi lejede først bil da vi var færdige med at se Tokyo.
5. Jeg havde egentlig planer om at jeg skulle have det tegnet sådan cirka ind på et kort og lagt ind i indlægget. Men det har jeg ikke lige nået. Det kan være jeg lige skal kigge på det igen. Det var nemlig en meget fin tur vi kørte synes jeg.
Har du læst mine andre indlæg om Japan? Ellers kan du se dem allesammen her: https://www.louisesmadblog.dk/category/rejser/asien/japan/
Du er meget velkommen hvis du har flere spørgsmål :-)
Hilsen Louise
Louise Dam skriver
Nu gav du mig lige lyst til at få lagt ruten ind. Så nu ligger der et kort med hele ruten i indlægget - håber det kan bruges :-)
Simon skriver
Wow, sikke nogle flotte billeder! Jeg er lidt misundelig på at I rejste rundt i Japan SÅ længe. Jeg havde kun mulighed for at være der i 8 dage på min første tur :-)
Signe skriver
Hej Louise
Jeg har nogle spørgsmål til din tur, som jeg håber du vil og kan besvare, da jeg selv overvejer at planlægge en tur dertil.
Hvor lang tid brugte i på at planlægge den her tur? :)
Var du afsted med din mand/kæreste?
Hvordan var det at køre bil og leje bil i udlandet?
Fik i lavet ekstra rejseforsikring til turen?
Jeg har ikke prøvet at leje bil og køre bil i udlandet før, så det er jeg lidt nervøs omkring, men jeg tænker at det måske er en nødvendighed for at se den smukke natur?
På forhånd tak for hjælpen og for den fine beskrivelse du allerede har lavet :)
Vh Signe
Louise Dam skriver
Hej Signe
Fedt at du overvejer en tur til Japan - det er et fantastisk land!
1. Så vidt jeg husker brugte vi ikke vildt lang tid på planlægningen. Vi startede med at købe flybilletterne, og så fandt vi derefter ud af at vi gerne ville køre rundt og kiggede lidt på hvilke steder vi gerne ville se og hvor langt vi cirka kunne komme på den tid vi havde. Bilen blev lejet hjemmefra, og enkelte overnatninger blev også booket hjemmefra. Resten bookede vi undervejs på turen.
2. Ja, jeg var afsted med min nu ex-kæreste.
3. Jeg har snart lejet bil i udlandet mange gange. Vi bookede bilen online hjemmefra, og skulle derfor bare hente bilen. Det var dog lidt sværere end normalt, da de taler meget dårligt eller ingen engelsk - men det gik da :-) i Japan kører man jo i venstre side af vejen, så det skal man selvfølgelig være frisk på at gøre - det kan være lidt en udfordring især i starten.
4. Vi brugte blot vores almindelige rejseforsikring igennem vores indboforsikring. Det gør jeg altid når jeg rejser.
5. Jeg ved at der mange der istedet for at leje bil tager toget rundt i Japan - Jeg synes dog personligt at bilferier er skønne, og jeg synes det er en helt unik måde at få set små dele af landet, man måske ikke ellers ville få set. Men hvis man er meget bekymret for at skulle leje og køre bil i udlandet er det bestemt en mulighed. Er sikker på der er masser der har skrevet om deres rejse i Japan med tog.
Håber du kommer afsted og får en rigtig skøn tur!
Hilsen Louise
Henrik Skjerk skriver
Hvordan ser det ud med hensyn til Handicappede??
min kæreste sidder i kørestol.
mvh Henrik skjerk
Louise Dam skriver
Hej Henrik
Det kan jeg helt ærligt ikke huske. Der må du på jagt andre steder for at læse om det. Håber det kan lade sig gøre for jer at komme afsted, det er et skønt land!
Hilsen Louise