Den anden dag kom jeg hjem fra arbejde og havde sådan lyst til at bage noget lækkert. Så jeg tænkte at mine kollegaer nok ikke ville være kede af, hvis jeg kom med lidt lækkert til dem - og det gjorde de skam heller ikke! Jeg havde lige lavet råcreme dagen før, og havde derfor en god portion æggehvider tilbage der skulle bruges, og hvad er næsten bedre end en god portion kokosmakroner? Jeg synes denne her opskrift er tilpas nem til at den helt sikkert vil blive lavet igen, og så smagte de bare super godt. Den lille smule marcipan der er i gør at de bliver ekstra svampede og saftige.
Saftige kokosmakroner med marcipan og chokolade
Ingredienser
- 6 æggehvider
- 300 g sukker
- 300 g (reklamelink)kokosmel
- 75 g (reklamelink)marcipan
- 150 g (reklamelink)mørk chokolade
Sådan gør du
- Rør kokosmel, sukker og æggehvider godt sammen
- Riv marcipanen og bland det hele sammen
- Lad blandingen hvile i cirka 30 minutter
- Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt små klatter på bagepapiret. Form dem til små toppe med fingrene
- Bag kokosmakronerne i ovnen ved 200 grader i cirka 15 minutter
- Lad kokosmakronerne køle af på en rist
- Smelt chokoladen og dyp bunden af hver kokosmakron i den smeltede chokolade
- Læg kokosmakronerne på skrå med chokoladen i vejret og lad dem ligge til chokoladen er helt størknet
- Opbevar dem i en lufttæt beholder
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
//Indlægget kan indeholde affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb.//
Malene christensen skriver
Hej Louise,
Har du prøvet at fryse dem?
Hilsen
Malene
Louise Dam skriver
Nej, det har jeg desværre ikke.
Ryan skriver
Jeg kan se, du har samme ide som jeg
Jeg pleje at kalde dem : juleudgaven af kokosmakroner
Dem har jeg lavet i flere år.
Jeg søgte for sjov på dine opskrifter, om du kendte den, ellers ville jeg sende ideen til dig
Og ja, de falder altid i god smag
Jeg bruger frk. Jensens kogebog, med opskriften med hele æg - som udgangs punkt - så er de hurtig at lave
Marcipanen blødgør jeg lidt i mikroen, så er det letter at arbejde med