Nogle gange får jeg lyst til at lave noget helt andet end jeg plejer. Derfor blev det til denne salat med kikærter og rødbede, som jeg fandt inspiration til hos vanløseblues.dk. Salaten smager rigtig godt og er utrolig mættende! Du kan også prøve at lave min anden salat med kikærter, avocado og feta eller min rødbedesalat med rucola, valnødder og mozzarella.
Salat med rødbede, kikærter og tahindressing
Justér antal4 personer
Ingredienser
- 500 g rødbeder
- 300 g kogte kikærter, det halve i tør vægt
- 2 æbler
Dressing
- 75 g (reklamelink)tahin
- 1 fed hvidløg
- 1 citron, saften af denne
- ½ dl vand
- salt og peber
Sådan gør du
- Kog rødbederne i cirka 40 minutter til de er møre. Med hænderne smuttes skrællen af. Lad rødbederne køle lidt af og skær dem så i tern.
- Klargør kikærterne så du har 300 g i kogt vægt.
- Skyl æblerne, fjern kernehuset og skær det i tern.
- 4.b Bland alle ingredienserne til dressingen sammen.
- Bland kikærter, rødbede og æble i dressingen og server med det samme.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 279 kcal | Kulhydrater: 41 g | Protein: 9 g | Fedt: 11 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Af Louise Dam
//Indlægget kan indeholde affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb.//
La Cucina Nada skriver
Er VILD med tahindressing, og dit smukke fad!
- Denne opskrift gemmer jeg lige til jeg får en omgang rødbeder, mums.
Louise Dam skriver
Tak! Fadet er fra Marokko og jeg er så glad for det. Normalt bruger jeg den dog som frugtfad.