Det er ved at blive populært at servere lidt andre ting juleaften end vi lige er vant til. Julemaden er meget lækker, men den bliver også meget tung med and, flæskesteg, sovs og kartofler. Derfor serverer jeg altid en lækker salat til juleaften.
Sidste år medbragte jeg to salater juleaften, og det var alle faktisk rigtig godt tilfredse med. Både de unge og de ældre spiste af salaterne og syntes det var dejligt med lidt lettere tilbehør. Derfor har jeg nu samlet de opskrifter jeg har på salater du kan servere juleaften - eller i tiden omkring jul :-)
Udover at det jo er et sundt element imellem de andre mindre sunde ting de fleste spiser til jul, så pynter de farverige salater også rigtig meget på bordet. De fine farver gør også næsten at man ikke kan lade være med at tage noget af salaterne når de er sat frem på bordet.
En salat til juleaften skal efter min mening rigtig gerne indeholde nogle af disse elementer: frisk rødkål, frisk grønkål, appelsiner, tranebær og/eller valnødder. Hvis man bruger nogle af de ingredienser i sin salat skal det nok blive godt. Men jeg tænker at jeg skal eksperimentere endnu mere med disse salater. Hvis du har nogle gode julesalater må du meget gerne skrive lidt tips i kommentarfeltet.
Klik på billedet for at komme til opskriften.
Chris skriver
godt indlæg. Den må jeg prøve.
Louise Dam skriver
Ja gør endelig det :-)