I sidste uge var jeg så heldig at være inviteret til et blogevent med Coop Savannah. Savannah er en serie af varer i Coop, som alle har oprindelse i Afrika syd for Sahara. Reglen for Savannah er, at mindst 50 procent af varen - eller hovedsmagsgiveren – skal komme fra Afrika for at varen kan indgå i serien. Målet er at øge handlen med Afrika, da økonomisk vækst er en vigtig forudsætning for bekæmpelse af fattigdom.
Du kan finde alle de lækre produkter fra Savannah lige her, og de kan købes i Super Brugsen, Daglig Brugsen og Kvickly og indimellem også i Fakta.
Til eventet slog jeg mig sammen med Emilie fra Gane og Gaffel og Anita fra Itas Album om at komponere vores helt egen salat. Ved hver plads var der 3 ingredienser som man skulle bruge i salaten, og så var der nogle ingredienser, som man selv besluttede om man ville bruge. Vores "skal bruges" ingredienser var madagaskar peberkorn (som jeg aldrig har brugt før), grønne bønner og ørkensalt. Opgaven var at sammensætte en salat og en dressing, anrette den fint og nedskrive opskriften.
Vi endte med en skøn og meget mættende bønnesalat med sprødristet blomkål og en let og syrlig dressing. Opskriften får du nederst i indlægget.
Efter vores salatdyst blev det tid til at kokken Christian Vejlgaard Just fra Michelin restauranten Kiin Kiin viste os, hvordan vi skulle stege en lækker Ribeye bøf og hvordan man tilbereder og skærer en culottesteg. Det var noget virkelig lækkert kød vi fik serveret. Hvis man ikke var til kød, så fik vi også vist hvordan man kunne lave en lækker spicy risbøf - så det var der også nogen der gav sig i kast med.
Under hele aftenen var vi så heldige, at fotograf Martin Kaufmann var tilstede og tage fine billeder af både maden og os der hygger os :-)
Syrlig bønnesalat med blomkål
Forberedelsestid:
4 personer
Ingredienser
Salaten
250 g grønne bønner
1,5 dl perlebyg
2,5 dl vand
1 lille blomkål
2 forårsløg
0,5 citron
2 spsk. olivenolie
1 spsk. madagaskar peberkorn
Dressingen
1 spsk. madagaskar peberkorn
2 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
Reven skal af 1 citron
1,5 tsk. honning
1 fed hvidløg
Salt og peber
Perlebyg skylles og koges i vand i 15-20 minutter. Svits blomkål på panden i citronskal, citronsaft, olie og peberkorn. Nip enderne af bønnerne. Hæld kogende vand over og hæld fra efter 45 sekunder. Bland sammen alle ingredienser.
Dressingen
Bland peberkorn, olivenolie, citronsaft, citronskal og honning. Pres hvidløg. Bland sammen og smag til med salt og peber.
Janne skriver
Det lyder som en god udfordring. Det ser virkelig lækkert ud.
Louise Dam skriver
Tak Janne, det var virkelig sjovt og meget lækkert :-)