Jeg har længe ledt efter en opskrift på nogle rigtig lækre boller som kan bruges i madpakken, og nu tror jeg sørme opskriften er fundet. Disse boller er super lækre til madpakken. Jeg bager en stor portion og fryser dem ned i 1 eller 2 ad gangen så det er nemt lige at tage op af fryseren.
Sandwichboller med havregryn
Justér antal14 stk.
Ingredienser
- 25 g gær
- 5 dl vand
- 1 tsk. (reklamelink)groft salt
- 2 tsk. sukker
- 1 dl yoghurt naturel, 3,5% (jeg brugte creme fraiche 6 %)
- 150 g (reklamelink)havregryn
- 150 g fuldkorns speltmel
- 500 g (reklamelink)hvedemel
- 1 æg til pensling
- 2 spsk. (reklamelink)havregryn
Sådan gør du
- Rør gæren ud i lunkent vand. Rør yoghurt ud i væsken og tilsæt havregryn, speltmel, salt og sukker. Ælt hvedemel i dejen til den er smidig og glat. Dæk dejen til og lad den hæve lunt til dobbelt størrelse, ca. 1 time. Slå dejen ned, ælt den godt igennem, form den til 2 pølser og del hver af dem i 7 stykker. Form dejen til boller og sæt dem på bageplader beklædt med bagepapir, tryk dem let flade. Lad bollerne efterhæve tildækkede til dobbelt størrelse. (tildæk gerne både med plastik og et viskestykke som jeg også gør her) Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med havregryn. Bag bollerne ved 225° C i ca.12 min. til de er gyldne og lyder hult, når man banker dem i bunden.
Noter
Opskriften er fundet på Hjerteforeningens hjemmeside.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk. | Kalorier: 220 kcal | Kulhydrater: 44 g | Protein: 7 g | Fedt: 2 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Nadia skriver
Hej. Nu har jeg lavet de her boller flere gange, men min dej bliver altid så klistret. Hvad gør jeg forkert?
Louise Dam skriver
Beklager det sene svar. Jeg er på barsel, så jeg har lidt travlt med min lille baby :o)
Der kan godt være stor forskel på mel. Så måske skal du blot tilsætte lidt mere hvedemel af den slags du bruger.