Her finder du opskriften på en god kartoffel sellerisuppe med bacon. Det er en lækker knoldselleri suppe, som du både kan servere til hverdag eller som forret til weekendens gæster. Suppe med knoldselleri giver en skøn smag, og så er den super cremet og lækker.
Kartoffel sellerisuppe med bacon
Denne lækre suppe har jeg lavet med både knoldselleri og kartoffel, da de to ingredienser tilsammen giver en god smag og lækker cremet konsistens. For at gøre det lidt ekstra lækkert har jeg stegt lidt bacon og drysset det på toppen.
Det er det samme jeg gør, når jeg også laver min kartoffel porresuppe eller jordskokkesuppe med bacon. Det giver bare noget godt til retten, når selve suppen er blød og cremet, at der så kommer et sprødt element på toppen.
Se også disse opskrifter:
Tomatsuppe | Græskarsuppe med hokkaido | Hønsekødssuppe
Suppe med knoldselleri
Knoldselleri er en af de grøntsager, som mange går uden om nede i supermarkedet, da det ser meget groft ud. Det er også en af de groveste rodfrugter, men når man bare ved, hvad man skal gøre med den, så er den nem at have med at gøre.
Hvis du smager på knoldselleri råt, så er den en smule bitter, men den bitterhed går væk, når du bruger den i en suppe som denne her.
Sellerisuppe
Ingredienser
- 600 g knoldselleri, skrællet vægt
- 400 g kartofler
- 2 porrer
- olie
- 1 liter hønse- eller grøntsagsbouillon, opløs bouillonterninger i vand
- 2,5 dl piskefløde, eller madlavningsfløde
- salt
- peber
Serveres med
- 150 g bacon, i tern eller skiver
Sådan gør du
- Skræl knoldselleri og kartofler og skær i tern.
- Rens porrerne, skær top og bund af og skær i skiver.
- Opvarm en gryde og kom olie i.
- Kom knoldselleri, kartofler og porrer i gryden og steg af i et par minutter.
- Tilsæt bouillon og lad det koge til grøntsagerne er helt møre. Det tager cirka 20-25 minutter.
- Opvarm en pande og steg din bacon til den er sprød. Lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- Blend din suppe med en stavblender til den er helt cremet og lækker.
- Tilsæt piskefløden og smag til med salt og peber.
- Servér suppen med den sprødstegte bacon på toppen.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften!
- Jeg bruger ofte bacon og steger det for at give noget sprødhed til retten. Du kan også putte serano i ovnen, da det også bliver dejligt sprødt.
- Som med så mange andre supper, så er det også lækkert at servere brød til, som man kan dyppe i. Prøv at bag dette svampede foccacia.
- Prøv også at komme lidt æbletern på din knoldselleri suppe.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Ja, du kan sagtens fryse din suppe med knoldselleri ned. Hvis jeg selv har tid, laver jeg ofte dobbeltportion, og så ryger der en portion i fryseren. Så kan vi tage den op en dag, hvor det skal gå lidt stærkt.
Jeg bruger både kartofler og knoldselleri i denne her opskrift. Hvis du har en gulerod eller to liggende i køleskabet, kan du godt skrælle dem og tilsætte dem i suppen.
Comments
No Comments