Sesam-stegt laks med avokadosalat
Justér antal2 personer
Ingredienser
- 300 g. laks, uden skind og ben
- Salt
- (reklamelink)Sesamfrø, både gule og sorte
- Olie til stegning
- 125 g. udonnudler
- ½ dl soja
- 1 spsk. sukker
- ¼ dl. limesaft/citronsaft
- 3 modne avokadoer
- 3 forårsløg, snittet
Sådan gør du
- Skær laksen i 4-6 stykker. Drys med salt, og vend dem i sesamfrø. Rist dem i olie på en varm pande, til de er gyldne og færdigtilberedte. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Skyl dem i koldt vand og lad dem dryppe af. Rør soja, sukker og lime/citronsaft sammen. Vend halvdelen af dressingen med nudlerne. Skær avokadoerne i skiver, og anret dem topppet med forårsløg. Dryp med resten af dressingen og server.
- Det smagte rigtig godt, men jeg foreslår at man også spiser noget lækkert brød til retten, da det ellers ikke mættede i så lang tid.
Noter
Opskriften er fundet i Femina nr. 36, 2011.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 996 kcal | Kulhydrater: 71 g | Protein: 48 g | Fedt: 62 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Louise skriver
Det smagte altså også bare super godt! Og velkommen til :-)
Marian N. Larsen skriver
Ej hvor lækkert! Jeg synes laks og semsamfrø smager så godt sammen!
Louise skriver
Det var det også :-)
Kim skriver
Det ser ellers lækkert ud :-)