Her kan du finde en virkelig nem og lækker sliders opskrift. Det er i virkeligheden små burgers, og de går også under navnet miniburgers. Der er det samme i, som når man laver almindelig burger, men de er bare i en mindre størrelse.
Mini burgere
Herhjemme spiser vi tit burger, og det er faktisk ofte denne her opskrift på hjemmelavet burger, som vi bruger. Men indimellem må der gerne ske lidt variation på det område.Her kan man i stedet lave disse små lækre sliders i stedet for almindelige burgere. Sliders er et meget amerikansk koncept, og det er faktisk bare miniburgers.
Det er sådan en størrelse, så du kan spise de små burgers i et par mundfulde. Det er meget nemt at lave rigtig mange af dem. Desuden er det også en måde at lave lidt forskellige burger med forskelligt fyld, så man kan smage lidt af hvert.
Små burgers med oksekød
Disse fine små sliders er helt perfekte at servere for gæster. Jeg er sikker på, at alle vil elske både smag og udseende. Du kan variere de små burgere, ligesom du selv ønsker. Jeg har holdt dem helt klassiske ved at bage mine perfekt burgerboller bare i miniformat.
De er så serveret med en bøf, lidt cheddarost og grøntsager. Men du kunne også sagtens servere dine små burgers med pulled pork eller pulled chicken. Det vil jeg prøve næste gang de skal laves. Jeg har også tænkt mig at prøve denne her cripsy kyllingeburger bare i en miniburger udgave.
Sliders - Mini burgere
Ingredienser
Sliders boller
Fyld
- 1 kg hakket oksekød
- Ketchup
- Tomat
- Salatblade
- Cheddarost
- Agurk
Sådan gør du
Sliders boller
- Udblød gæren i vandet
- Rør det syrnede mælkeprodukt i og tilsæt salt og sukker.
- Tilsæt smør og hvedemel og ælt dejen til en blød dej tilsæt eventuelt lidt mere mel, hvis dejen er for klistret. 4. Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hvile i 15 minutter.
- Vej dejen af i 50 g runde boller og lad dem hvile i 5 minutter
- Tryk dem flade med hånden og pensel dem med æg
- Drys sesam på og stil dem til hævning under en plastikpose/husholdningsfilm og et viskestykke et lunt sted i 1 time.
- Bag bollerne i ovnen ved 230 grader i cirka 8-10 minutter.
- Lad dem køle af på en rist.
Fyld og samling af sliders
- Form 12 små flade bøffer ud af det hakkede oksekød.
- Skær tomat og agurk i skiver.
- Flæk bollerne og fyld dem ketchup, bøf, salat, tomat, agurk og cheddarost.
- Sæt et spyd igennem dine sliders og server dem på et fad.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tips til opskriften
- Sliders er genialt at servere dem for gæster, hvor de er en del af et større buffetbord. Det er også oplagt at servere det som mad til studenterkørsel, hvor de unge kun er der i kort tid.
- Hvis du laver dem ekstra små, kan det godt være nødvendigt at sætte en lille pind i midten af burgeren. Hvis de bliver for høje, så kan de godt have tendens til at falde til den ene eller anden side.
- Du kan med fordel forberede de små boller nogle timer før. Er du i ekstra god tid, kan du lave dem og fryse dem ned. Så kan du tø dem op på dagen, hvor du laver resten af burgeren.
Boller til sliders
Her har jeg faktisk bare brugt min opskrift på burgerboller og bare lavet dem i en mindre udgave. Men du kan også lave briocheboller til sliders ved at bruge min opskrift på briocheboller i stedet for og blot lave dem mindre.
Fyld til sliders
Du kan variere dit fyld til sliders utrolig meget. Det er jo nemlig blot mini burgere. Du kan lave sliders med oksekød som jeg har vist her, men du kan også lave sliders med kylling, med f.eks. paneret kylling eller pulled chicken. Du kan også pulled pork sliders med coleslaw.
Derudover kan du fylde dine sliders med nogle af disse lækre ting:
- Guacamole
- Salsa
- Karamelliserede løg
- Agurkesalat
- Sprød salat
- Tomat
Rose skriver
Hvor er de små fine "pinde" købt henne?:)
Louise Dam skriver
Jeg mener jeg har købt dem på eBay. Men jeg er ikke helt sikker.
Maria skriver
Tror du, at de kan fryses? :)
Louise Dam skriver
Ja, bollerne kan sagtens fryses, det har jeg gjort flere gange.
Jenn skriver
Hvor store er de ca.? Det er mere hvor mange man kan spise af dem? :-)
Louise Dam skriver
Du skal regne med 2-3 sliders pr. person. :-)
Juliane Petersen skriver
Åh, hvor er de søde og indbydende! Helt klart nogle gode burgers at servere for gæster fordi deres udtryk er så fint og lækkert. Tusind tak for tippet - de må produceres snarest muligst!
Louise Dam skriver
Er super glad for at du kan lide dem. Jeg er også ret tilfreds med udtrykket :-)
Sysleren skriver
Jeg var på burgerrestaurant med mine børn i går, hvor børnemenuen bl.a. bestod af to sliders. Det var helt genialt, og mere overkommeligt for min 4-årige end en enkelt i dobbelt størrelse, så hun spiste rub og stub. Selv kan jeg jo heller ikke frasige mig at have et godt øje til mad i miniformat. Det er bare lidt hyggeligere med små hapsere, og så får de gerne måltidet til at vare længere, hvilket jeg elsker.
Louise Dam skriver
Det var da smart. Det er jo rigtig børnemad så. Jeg er helt vild med de små mini burgere, på en eller anden måde kommer burgeren bare til at smage meget bedre :-)
Piskeriset skriver
Sliders er muligvis den bedste måde at spise burgers på. Jeg kan i hvert fald ikke stå for minimad, og så er det jo også dejligt, at det så er muligt at prøve flere forskellige :-)
Louise Dam skriver
Ja, det er nemlig super lækkert. Denne gange lavede jeg dog kun 1 slags, men man kan sagtens lave forskelligt fyld til de små boller.
Chris skriver
Wauu. Sådan en lille burger kunne jeg sagtens spise. De ser rigtig godt ud :-)
vh Chris
Louise Dam skriver
Tak, de smagte også skønt! :-)