Jeg havde fødselsdag i søndags og har allerede fejret dagen to gange med venner og familie, så det næste stykke tid vil der komme lækkerier fra min fødselsdag på bloggen. Det første I får glæden af, er disse små lækre marengskys. Der er både nogle med hindbærsmag og nogle med lakrids. Jeg er især helt vilde med dem med lakridssmag. De er dejlig sprøde udenpå og lidt seje og bløde indeni. Der passer perfekt til en lækker is. F.eks. min lækre chokoladeis.
Marengskys med lakrids og hindbær
Justér antal30 stk.
Ingredienser
- 3 stk æggehvide
- 150 g sukker
- lidt hvidvinseddike
- 1 tsk hindbærekstrakt
- (reklamelink)lakridspulver
- (reklamelink)frysetørrede hindbær
Sådan gør du
- Pisk æggehviderne helt stive sammen med sukkeret, bland et lille skvat hvidvinseddike i. Del æggehvidemassen i to skåle. I den ene tilsættes lakridspulveret, og i den anden hindbærekstrakten. Hæld massen i en sprøjtepose eller i en frysepose hvor du klipper et lille hul i enden. Sprøjt nu massen ud i små marengskys på en bageplade med bagepapir. Når alle er sprøjtet ud drysses der med lidt lakridspulver på dem med lakridssmag og lidt frysetørrede hindbær på dem med hindbærsmag. Bag i ovnen i cirka 1 time ved 110 grader. De skal være sprøde udenpå, men stadig lidt bløde og klistrede indeni, og de skal slippe bagepapiret, ellers er de ikke færdige og vil falde sammen.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk. | Kalorier: 19 kcal | Kulhydrater: 5 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Susan Henriksen skriver
Super fine og perfekte til is
Louise Dam skriver
Dejligt du kunne bruge opskriften :-)
BRIGITTE skriver
Hej Louise.
Hvad gør hvidvinseddiken godt for?
Vh. Brigitte.
Louise Dam skriver
Det gør marengsen lidt sej i det.
Tina Andersen skriver
Hej Louise - hvor meget af henholdsvis lakridspulver og frysetørret hindbær tilsætter du?
Vh
Tina
Louise Dam skriver
Hej Tina
Et par tsk fulde af begge dele. Men jeg smager til undervejs. Det er lidt forskelligt hvor meget man ønsker det skal smage af. Især dem med lakrids.
Hilsen Louise
Karina skriver
Umm hvor lækkert. Vedsø hvor længe de kan holde sig friske og sprøde?
Louise Dam skriver
Hej Karina
De skulle sagtens skulle kunne holde sig sprøde i nogle dage i en lufttæt beholder.
Louise Dam skriver
Hej Daphna
Jeg tror ikke de kan fryses, men hvis du opbevarer dem i lufttæt dåse eller et patentglas eller lignende tror jeg godt de kan holde sig.
Daphna skriver
Hej Louise
Har du nogensinde prøvet, at fryse marengskyssene ned ( jeg skal bruge mine næste fredag, altså om en uge. Men vil bage dem i morgen)? Og i så tilfælde, hvordan blev resultatet ?
Med venlig hilsen
Daphna
Julie skriver
Hej. Lækker opskrift, glæder mig til at prøve dem. Men hvor meget lakridspulver skal tilsættes? Og kan man godt bruge det 'billige' fra urtekram der normalt står blandt krydderierne? Eller er det for billigt/for lidt smag? :)
Louise Dam skriver
Hej Julie
Du kan sagtens bruge det billige :-)
Mathilde Fjeldgaard skriver
Hej Louise!
Bager du med varmluft eller almindelig ovn? Og har du prøvet med flere plader i ovnen samtidig?
Kh, Mathilde
Louise Dam skriver
Hej Mathilde
Jeg bruger alm. ovn. Jeg mener kun jeg har bagt én plade ad gangen.