Haver og butikker flyder over med rabarber, og det ville jo næsten være synd ikke at lave noget lækkert med dem :-) Jeg elsker desserter med rabarber og derfor har jeg selvfølgelig også kastet mig ud i en lækker dessert denne gang. Den minder rigtig meget om min dessert med rabarber og marengs. Det er faktisk det samme fyld og marengstopping. Her er der så bare en lækker sprød tærtebund under istedet for en ramekin. De små tærter er fyldt med en lækker blanding af jordbær og rabarber og ovenpå er der en sød marengs. Du finder alle mine opskrifter med rabarber lige her.
Små jordbær/ rabarbertærter med marengslåg
Justér antal6 stk.
Ingredienser
Fyld
- 75 g sukker
- 225 g jordbær
- 375 g rabarber
- 1 (reklamelink)vaniljestang
Marengs
- 2 æggehvider
- 100 g sukker
- ¼ tsk (reklamelink)hvidvinseddike
Sådan gør du
Tærtebunde
- Bland hvedemel med flormelis.
- Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
- Saml dejen med ægget.
- Fordel tærtedejen i små smurte forme.
- Bag i cirka 10 minutter ved 180 grader. Gå igang med fyldet imens bundene er i ovnen.
- Lad tærtebundene køle af inden du kommer fyld på.
Fyld og marengs
- I en gryde blandes rabarber, jordbær, sukker og kornene fra vaniljestangen samt den tomme vaniljestang.
- Lad det småkoge i 15-20 minutter eller til jordbær og rabarber er blevet bløde.
- Imens fyldet koger laver du marengsen.
- Pisk æggehviderne til de er hvide og stive.
- Tilsæt så sukkkeret lidt af gangen imens du pisker. Det er helt sikkert nemmest på en køkkenmaskine. Fortsæt til alt sukkeret er hældt i og massen er blev stiv og skinnende.
- Tilsæt hvidvinseddiken og pisk et kort øjeblik til.
- Smag rabarberfyldet til for at se om der mangler sukker. Fordel fyldet ovenpå tærtebundene.
- Ovenpå fyldet fordeler du så marengsen.
- Med en lille gasbrænder brænder du lige toppen af marengsen. Du kan også sætte tærterne ind i ovnen ved høj varme i kort tid så marengsen lige nøjagtigt bliver let brændt.
Noter
Der er taget udgangspunkt i en opskrift hos completelydelicios.com.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk. | Kalorier: 429 kcal | Kulhydrater: 69 g | Protein: 6 g | Fedt: 15 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Comments
No Comments