Her kan du få en lækker opskrift på en dejlig sommer forret med varmrøget laks og rejer. Det er altid godt med en lille let forret til sommer, og her er en forret laks og rejer altid en god idé!
Denne her opskrift er til cirka 8 personer, og så kan du selv op- og nedjustere den alt efter, hvor mange I er. Jeg har lavet en lækker dressing af rygeost, sødmælk, dild og creme fraiche. Den bliver god tyk og smagen er helt perfekt til den varmrøgede laks og rejerne.
Desuden er jeg helt vild med hvordan den både lidt søde og lidt syrlige mango spiller sammen med den fede røgede laks, de let salte rejer og den fede og cremede avocado.
Se også disse opskrifter:
Laksetatar med æble og avocado | Blinis med laks | Spinatroulade med røget laks
Nem forret med varmrøget laks og avocado
Særligt om sommeren vil man gerne spise noget, der er lidt let i det - særligt hvis vejret er rigtig lunt. Der er min go to ofte noget med laks, rejer og avocado. Det kan jo så så varieres på forskellige måder.
Her har jeg anrettet det hele som en lille let sommersalat, men i den lyserøde boks oven for, kan du også finde inspiration til en anden forret til sommer.
Sommer forret med varmrøget laks og rejer
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Parisiennejern/melonske
Ingredienser
- 350 g store rejer i lage
- 500 g varmrøget laks, evt. med citron og peber
- 2 avocadoer
- 1 mango
- 1 pakke feldsalat, babyspinat eller lign.
Dressing
- 175 g rygeost
- 100 g creme fraiche 18 %
- ½ dl sødmælk
- 1 bundt dild, finthakket
- salt
- peber
- evt. lidt citronsaft
Tilbehør
- flute
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne til dressingen sammen og smag den til med salt, peber og eventuelt lidt citronsaft.
- Skyl salaten og kom den gerne i en salatslynge eller lad den tørre på lidt køkkenrulle. Kom den på et fad.
- Hæld væden fra rejerne.
- Del laksen i mindre stykker med en gaffel.
- Halvér avocadoerne og fjern stenen. Skær enten avocadoerne i tern, eller gør som jeg og brug et (reklamelink)parisiennejern til at lave fine kugler med.
- Lad mangoen beholde skrællen på og skær på begge sider af den store sten i midten. Brug et (reklamelink)parisiennejern til at lave fine kugler med ned mod skrællen, men skrællen skal ikke med. Alternativt kan du skære mangoen i tern.
- Anret så laksen i små stykker rundt omkring ovenpå salaten, og læg også rejerne i små bunker rundt omkring. Anret med avocado- og mangokugler og til sidst små klatter med lidt af dressingen. Servér resten af dressingen ved siden af.
- Servér eventuelt med et lækkert flute.
Video
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Let sommer aftensmad eller frokost
Dette lækre fiskefad kan sagtens serveres som en let sommer aftensmad eller som en let frokostanretning. Det passer den også helt perfekt til. Bare husk at lave mere, hvis den ikke længere kun serveres som forret. Det passer nogenlunde hvis du regner med at lave dobbelt op.
Tips til opskriften!
- Servér gerne med et godt flute.
- Hvis du ikke er til rygeost kan du nøjes med at bruge creme fraiche. Vælg eventuelt en creme fraiche 38 % i stedet for.
- Jeg laver fine kugler af avocado og mango med mit (reklamelink)parisiennejern (reklamelink), men du kan også sagtens bare skære dem i tern i stedet for.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Hvis du ikke bryder dig om rygeost kan du lave dressingen udelukkende med creme fraiche.
Langt det meste kan du godt forberede. Det eneste er, at avocadoen godt kan blive brun, hvis det ligger for længe efter, at det er blevet skåret ud.
Det er jeg helt sikker på også er lækkert. Jeg har bare virkelig en svaghed for varmrøget laks, og synes det er så lækkert.
Comments
No Comments