Her finder du en dejlig nem og lækker opskrift på en sommerkage med bær. Det er faktisk en mazarinkage med bær og flødeskum på toppen. Den er super simpel at lave, og så kan du på ingen tid få en lækker mazarinkage med jordbær og blåbær.
Mazarinkage med bær
Denne her kage lavede jeg til min datters 3 års fødselsdag, hvor der var dejligt med solskin. Kagen var et kæmpe hit, og derfor skal I selvfølgelig også have opskriften på den. Kagen består helt simpelt af en god mazarinkage som bund, og så er den toppet med flødeskum og forskellige bær.
Selve mazarinkagen er nem at bage, og så kræver det kun 5 ingredienser at lave denne her sommerkage med bær. Det er alle helt simple ting, som de fleste af os har liggende. Måske skal man lige have købt lidt marcipan, hvis det ikke er noget, man plejer at have liggende.
Se også disse opskrifter:
Blåbærmuffins med marcipan | Små mazarinkager | Bagte rabarber med mascarponecreme
Mazarinkage med jordbær
Min datter er helt pjattet med jordbær, så derfor skulle der selvfølgelig også jordbær oven på kagen. Derudover valgte jeg også at komme lidt blåbær på, og den kombination er så god. Om sommeren er der danske jordbær, og det giver bare lige lidt ekstra smag til kagen - så lækkert.
Du kan bruge lige de bær, som du har lyst til. Dog vil jeg anbefale dig at bruge friske bær, da det klart fungerer bedst til denne her kage. Du kan også prøve min anden lækre mazarinkage med jordbær-rabarber mousse.
Sommerkage med bær og flødeskum
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Springform 24 cm
- (reklamelink)Elpisker
- (reklamelink)Skåle
Ingredienser
Topping
- 100 g (reklamelink)mørk chokolade
- 3 dl piskefløde
- 400-500 g friske bær
- spiseligt glimmer
Sådan gør du
Mazarinkage
- Pisk smør og sukker luftigt.
- Riv marcipanen, og tilsæt den sukker og smør.
- Pisk æggene i ét ad gangen og pisk indtil massen er samlet.
- Vend melet i dejen.
- Hæld dejen i en springform på 24 cm med bagepapir i bunden og smurte sider. Bag kagen i ovnen ved 175 grader alm. ovn. i cirka 40 minutter.
Topping
- Hak den mørke chokolade og kom den enten direkte på den varme kage så den smelter eller smelt den i forvejen. Fordel chokoladen med en dejskraber og lad chokoladen størkne.
- Pisk fløden til flødeskum og kom ovenpå kagen. Hvis du ikke ønsker en ren flødeskum kan du blande lidt creme fraiche og vaniljesukker.
- Rengør alle dine valgte bær og skær de store bær i mindre stykker. Fordel dem ovenpå kagen.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften!
- Jeg bruger jordbær og blåbær til at pynte kagen, men du kan bruge lige de bær, som du bedst kan lide.
- Du kan også pensle din mazarinkage med noget chokolade, så der kommer et tyndt lag af chokolade ovenpå.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Ja, det kan du godt! Jeg vil anbefale dig, at du laver mazarinkagen dagen før, og så kan du på dagen piske flødeskum og rense og skære bær ud. Så når den skal serveres er det bare lige at komme flødeskum og bær på mazarinkagen.
Comments
No Comments