Spaghetti & meatballs eller spaghetti med kødboller og tomatsauce er en super lækker hverdagsret, men den kan også sagtens serveres for gæster sammen med et godt glas vin. Retten er forholdsvis simpel at lave og kræver ikke en masse eksotiske ingredienser. Samtidig er det en ret de fleste kan lide - også de fleste børn. Når jeg tænker på spaghetti og kødboller så kommer jeg altså også til at tænke på scenen fra Lady og Vagabonden - det vil jeg vædde med at der er flere andre der også gør. Har jeg ret? :-)
Spaghetti & meatballs
Justér antal4 personer
Ingredienser
- 500 g (reklamelink)spaghetti
- Parmesan
- Tomatsauce
- 3 dåser hele flåede tomater
- 1 lille løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk (reklamelink)olivenolie
- 1 spsk sukker
- 1 tsk (reklamelink)groft salt
- 1 tsk oregano
- Friskkværnet sort peber
Kødboller
- 800 g blandet hakket okse- og svinekød
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 finthakket chili
- 1 æg
- 1 dl (reklamelink)rasp
- 4 store spsk. fintrevet parmesan
- 1 dl mælk
- 2 tsk (reklamelink)tørret timian
- 1 ½ spsk hakket persille eller tørret
- ¾ tsk salt
- Godt med sort peber
- Olie til stegning
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg fint. I en gryde, der er bred nok til at der også er plads til at putte kødbollerne ned i senere, steges løg ved moderat varme i olien i ca. 3 minutter. Det må ikke brune. Tilsæt hvidløg og oregano og steg videre i 1 minut. Tilsæt de flåede tomater i hel tilstand (og de hele smager bedre end de hakkede). Du behøver ikke hakke i tomaterne – de koger ud af sig selv. Tilsæt sukker, salt og peber og lad sovsen simre ved svag varme i mindst 30 minutter. Hvis den koger for meget ind tilsættes evt. en smule vand.
- Imens laver du kødbollerne.
Kødboller
- Hak løg og hvidløg fint. Bland alle ingredienser sammen til en fast fars. Lad den stå og sætte sig i 10 minutter, så raspen kan suge fugt til sig og farsen ikke er for våd. Tril til kugler (golf-bold størrelse). Steg dem i olie på en pande. Ryst panden jævnligt, så bollerne bliver stegt på alle sider.
- Kom dem til sidst forsigtigt ned i tomatsovsen og lad dem koge igennem, mens du koger pastaen. Undgå at røre for meget i sovsen, da kødbollerne går i stykker hvis man roder for meget rundt i det.
- Kog spaghettien efter pakkens anvisning.
- Server med masser af friskrevet parmesan.
Noter
Fundet på Miras Madblog.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 1284 kcal | Kulhydrater: 136 g | Protein: 61 g | Fedt: 54 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
vispiserude skriver
Det ser ikke dumt ud - en klassiker!
Louise skriver
Ja, det var altså bare super lækkert!
Elsk med Mad skriver
Mmm hvor lækkert! det er og forbliver en klassiker:)
mvh
Mariam