Ja, nu er det gået op for mig at vafler åbenbart ikke altid behøves at være søde og serveres med is eller flødeskum til dessert. Man kan faktisk lave sunde vafler, som kan spises til morgenmad, frokost eller aftensmad. Og det er jo bare endnu en god grund til at få brugt min fine Tefal Snack Collection, som jeg er så glad for. Den anden dag faldt jeg over en opskrift på spinatvafler hos malenemandrup.dk. De så bare så fine ud med den grønne farve, og jeg vidste med det samme at dem måtte jeg igang med at lave.
Så dem kastede jeg mig altså meget hurtigt ud i. Det gik lidt galt for mig i starten, da dejen gerne ville rende ud af vaffeljernet, men jeg har prøvet at beskrive i opskriften hvad jeg gjorde for at det ikke skete. De lækre spinatvafler har jeg fyldt med flødeost, spinatblade, røget laks og avokado og de smagte helt fantastisk! Jeg have nogle spinatvafler tilovers som jeg gemte til dagen efter, og så lunede jeg dem blot lidt i vaffeljernet, det fungerede helt fint.
Men her har du altså et godt bud på nogle sund og meget lækre vafler, som kan serveres både til frokost og aftensmad - og måske også morgenmad?
Spinatvafler med røget laks og avokado
Ingredienser
Vafler
- 1 god håndfuld frisk spinat
- 2 æg
- 100 g hytteost
- 1 spsk loppefrøskaller, f.eks. FiberHUSK
- ¼ tsk salt
- 1 tsk (reklamelink)bagepulver
- Lidt olie til bagning. F.eks. kokosolie
Fyld
- Flødeost
- Lidt frisk spinat
- 2-3 skiver røget laks
- ½-1 avokado
Sådan gør du
- I en blender eller foodprocessor blander du alle ingredienserne til vaffeldejen.
- Lad dejen stå og sætte sig et par minutter, den bliver tykkere pga. loppefrøskallerne.
- Opvarm dit vaffeljern. Jeg bruger min Tefal Snack Collection.
- Smør vaffeljernet med lidt olie.
- Fordel ⅓ del af dejen i vaffeljernet. Gør det lidt af gangen. Lad det så lige bage lidt inden du lukker låget på vaffeljernet ned, ellers risikerer du at der er spinatdej alle vegne - jeg taler af erfaring :-) Afhængig af hvor varmt dit jern bliver kan der være behov for at slukke undervejs, de skal ikke have alt for kraftig varme.
- Når din spinatvaffel er klar tager du den ud og lader den afkøle lidt. Fortsæt med resten af dejen.
- Smør vaflen med lidt flødeost, læg lidt spinatblade ovenpå og top med røget laks og avokado i skiver.
Suzanne skriver
Godt tip med at lade vaflen bage lidt inden der lukkes. Jeg bagte små vafler i mit Dash vaffeljern, og det løber meget ofte over; jeg ventede 1 minut med dej i underdelen inden jeg lukkede jernet og bagte i 6 minutter. Det fungerede perfekt :-)
Louise Dam skriver
Dejligt det lykkedes for dig - de kan nemlig godt drille en lille smule :-)
Henrik skriver
Jeg har lige lavet dem. 👍🏼 De er super nemme at lave og de smager bare fantastisk😁 forsæt endelig med din opskrift blok , du er super Go 💪🏼Og bruger dig ret tit
Louise Dam skriver
Hej Henrik
Hvor er det bare dejligt at høre du havde succes med opskriften! Jeg skal nok fortsætte med at komme med nye lækre opskrifter :-)
Hilsen Louise
Bettina skriver
Prøvede den af og det virkede slet ikke for mig dejen brænde fast og kun stort set ikke komme af igen. Det er en jukset opskrift..
Louise Dam skriver
Opskriften virker for mig. Måske er det dit vaffeljern den er gal med?
Lisette skriver
De ser vildt lækre ud. Kan hytteosten evt. Erstattes af noget andet? 😊
Louise Dam skriver
Jeg har ikke prøvet at lave dem på andre måder desværre.
Marlene skriver
Hej :)
kan man evt bruge frosen spinat? og hvordan vil du evt tilpasse opskriften så?
Louise Dam skriver
Det tror jeg ikke man kan. Jeg tror dejen bliver for våd i det.
Marie Hansen skriver
Det kan man sagtens! Jeg har netop lavet dem, og havde kun frossen spinat. Jeg tog ca 3 kugler spinat (hakket spinat) og pressede en del af væden ud af dem. Det fungerede så fint :)
Louise Dam skriver
Dejligt at høre- tak for tippet og god forklaring.
Connie Jørgensen skriver
Hej Louise, kan de gemmes og spises kolde/varmes op??
Louise Dam skriver
Jeg kan ikke huske om jeg har gjort det, men det vil jeg tro man godt kan.
Mia Warming-Hansen skriver
Er du "rigtig" vegetar spiser du ikke fisk, da det er et dyr. Spiser du fisk er man blot hobby-vegetar 😊
Louise Dam skriver
Hej Mia
Ja, det er jeg helt klar over. Jeg har sat kategorien vegetarisk på retten fordi man jo godt kan lave det hele bare uden laksen :-)
Sarah skriver
Hvor mange personer er opskriften til?
Louise Dam skriver
Hej Sarah
Der bliver cirka 3 store vafler ud af portionen. Det kommer lidt an på dit vaffeljern. Til frokost vil jeg mene det rækker til 2 personer - eller 1 meget sulten :-)
Jessica skriver
Hejsa
Da jeg ikke ejer et vaffeljern vil jeg høre om man evt. Kan lave dem som pandekager istedet for eller skal de bages som vafler for at blive gode?
Vh Jessica
Louise Dam skriver
Hej Jessica
Jeg har ikke prøvet at bage dem på panden som en pandekage, men umiddelbart tror jeg godt det kan lade sig gøre.
Hilsen Louise
Jessica skriver
Jeg gør et forsøg...og håber😊
Tak for svar.
Julie skriver
Haps det ser lækkert ud!
Kan man erstatte loppefrøskallerne med noget der er i et helt almindeligt køkken? Fx mel?
Louise Dam skriver
Hej Julie
Der er en der skrev på opskriften på Facebook at hun skiftede dem ud med 3-4 spsk havregryn. Så det kan du prøve.
Nadia Kaplan skriver
Mums hvor ser det alt for lækkert ud :)
http://www.neronoir.dk
Louise Dam skriver
De var også virkelig gode!