Jeg elsker en god frikadelle! Og disse squashfrikadeller med parmesan er bestemt ingen undtagelse. Vi er ikke vegetarer herhjemme og vi kan godt lide kød og i særdeleshed også en god frikadelle! Men vi forsøger, at få lidt flere vegetariske retter ind i hverdagen, så vi kan skære lidt ned på vores kødforbrug. Både af hensyn til klimaet, men måske mest for vores egen sundhed. Så kan vi måske få klemt lidt flere grøntsager i dagligdagen.
Disse squashfrikadeller med parmesan er nemme at lave, og så smager de bare virkelig godt! De ligner faktisk også til forveksling en almindelig frikadelle. De har nemlig den dejlige lækre stegeskorpe, som man kender fra frikadeller.
Prøv også disse opskrifter:
Grøntsagsfrikadeller med grønne bønner | Vegetarburger med halloumi og grillede grøntsager | Super lækker vegetarlasagne
Squashfrikadellerne er næsten endnu bedre dagen efter de er lavet - lidt ligesom med lasagne. Så det er helt perfekt at lave en stor portion af dem og så servere dem to dage i træk, eller bruge dem på madpakken til frokost.
De vegetariske frikadeller er også særdeles børnevenlige - Amalie på knapt 1 år var i hvert fald vældig begejstret for squashfrikadellerne der blev serveret til aftensmaden.
Jeg håber, at jeg kan få lavet lidt flere vegetarretter til at inspirere jer til også at have en kødfri dag. Hvordan ser det ud hjemme hos jer? Spiser I mon vegetarisk indimellem?
Vegetariske squashfrikadeller
Ingredienser
- 500 g squash, 1-2 squash (afhængig af størrelsen)
- (reklamelink)groft salt
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 æg
- 1 dl (reklamelink)havregryn
- 2 spsk hytteost
- 25 g parmesan
- 1,5 dl (reklamelink)rasp
- peber
- olie/smør til stegning
Sådan gør du
- Riv squashen på den grove side af rivejernet.
- Læg den groftrevne squash i en skål og drys med rigeligt salt og bland rundt.
- Lad det stå og trække i 10-15 minutter. Det er for at trække væske ud af squashen.
- Imens kan du blande de andre ingredienser i en skål.
- Hæld squashen i en sigte og skyl den let, så noget at saltet bliver skyllet af. Pres den mod sigten for at få det meste af væsken ud.
- Bland nu squashen med resten af ingredienserne. Smag gerne lige på farsen om den mangler salt - det kommer helt an på hvor meget du har fået skyllet af squashen.
- Opvarm en pande med olie - du skal ikke være for fedtet med olien.
- Form nu frikadeller af farsen med en spiseske. Jeg bruger cirka 1 spiseske pr. squashfrikadelle.
- Lad dem stege ved middel varme til de er fine gyldne med lidt stegeskorpe på begge sider.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Jeg har endnu ikke prøvet at bage squashfrikadellerne i ovnen, men det vil jeg også tro fungerer super godt. Her ville jeg nok lige give dem lidt stegeskorpe på panden først og så bage dem færdige i ovnen i 10-15 minutter. Så har man også hænderne fri til at bikse en lækker salat sammen imellem tiden.
Jeg tror jeg skal eksperimentere lidt med flere typer vegetariske frikadeller, for de her var virkelig et hit!
Vil du læse mere om squash og se flere af mine opskrifter med squash? Så læs mere her.
Tilbehør til squashfrikadeller
Som tilbehør til squashfrikadeller kan du servere det mest af det du også ville servere til frikadeller lavet af kød, eller andet kød. Det kunne f.eks. være:
Lis skriver
Super lækre frikadeller uden kød.
Louise Dam skriver
Tak fordi du tog dig tid til at skrive. Det er også en af mine yndlingsopskrifter :-)
Louise skriver
Super lækre!
Louise Dam skriver
Fantastisk du kunne bruge opskriften!
Louise Stensig Dachet skriver
De smager simpelthen så godt. Tak for en fantastisk opskrift. Tror jeg vil droppe dem med kød fremover. 😊
Louise Dam skriver
Så godt at høre. Ja, man mangler slet ikke kød med disse deller :-)
Randi Monrad skriver
Kære Louise,
Tak for en skøn opskrift. Dellerne var supernemme at lave, og så smager de forrygende. Det er dejligt, at farsen hænger så godt sammen. De skal absolut laves igen.
Louise Dam skriver
Det er absolut også en yndlingsopskrift herhjemme. Især om sommeren når der er masser af squash i haven. Dejligt du kunne bruge opskriften :-)
BingoSig skriver
De frikadeller er noget af det bedste jeg har smagt i verden! Lavede dem i hjemkundskab for nogle måneder siden. Anbefaler at man bruger remoulade og ketchup til. Vil lave dem snart igen.
Louise Dam skriver
Skønt at høre! :-)
Ulla Singh skriver
Fantastisk opskrift, der har givet mig en reel tro på, at min familie kan klare sig med kødfrie dage 😃 Jeg tilsætter en dåse blendede kikærter. Det giver dellerne en lidt tættere tekstur og gør, at de mætter bedre.
Louise Dam skriver
Hvor er det bare skønt at høre. Jeg elsker virkelig også de her!
Paprika skriver
Hej.
Vegetariske frikadeller/retter må ikke indeholde æg eller mælkeproduktet. Vegetarisk er vegetarisk, ordet kommer af veggie - grøntsager på engelsk. Hvis der er æg eller mælkeproduktet i, er det lacto eller lacto-ovo - ikke vegetarisk.
Mvh Paprika
Louise Dam skriver
Hej Paprika
Jeg har lige været herinde og læse op på det: vegatarisk.dk (Vegetarisk forening):
Hvad er en vegetar?
Vegetarisme: At leve vegetarisk defineres som den praksis at leve af planteføde (frugt og grønt, korn, bælgfrugter, nødder og frø mv.) med eller uden supplement af mælkeprodukter og/eller æg. Vegetarer spiser ingen former for kød, fjerkræ, fisk, skaldyr eller biprodukter fra slagtning af dyr.
Så jeg tænker godt, at der kan være æg/mælkeprodukter i og stadig gå under betegnelsen vegetarisk :-)
Hilsen
Louise
joan kvist olsen skriver
Jeg er stor bruger af dine opskrifter!
I stedet for havregryn putter jeg kikærtemel i, jeg synes det krydre dejligt og gør farsen nem at arbejde med.
Louise Dam skriver
Det lyder også lækkert! Det er ikke så tit jeg bruger kikærtemel, men det kunne da godt være jeg skulle afprøve det.
Tak for tippet!
Hilsen Louise
Camilla skriver
Super dejlig opskrift. Jeg ælter farsen med hænderne, så hænger den fint sammen og de bliver virkelig gode og lækre :-)
Louise Dam skriver
Hej Camilla
Dejligt at høre de blev gode! :-)
Lis skriver
Tak for opskriften. Alt var godt - dellerne blev flotte og smagen: Mums, de er lækre.
Louise Dam skriver
Skønt at høre! Dejligt du kunne bruge min opskrift :-)
Mia Hvenegård skriver
Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke men de faldt fra hinanden på panden, det blev mere røræg agtig end frikadeller, ved du hvad der gik galt?
Louise Dam skriver
Hej Mia
Øv, det er jeg ked af at høre. Jeg har lige lavet dem igen for nyligt efter opskriften, og der havde jeg ingen problemer. Fik du presset en masse væske ud af dine squash efter de havde stået med salt på?
Hilsen Louise
Line skriver
Nøjagtig det samme her. Virkede overhovedet ikke. Herren er trods alt glad for at han måtte bestille pizza 🙃
Louise Dam skriver
Det forstår jeg slet ikke. Jeg laver dem ofte uden problemer. Fik du presset masser af væske ud af din squash?
Hilsen Louise
Karin skriver
Super lækre. Jeg tilføjede friskhakket timian.
Louise Dam skriver
Det lyder sørme også lækkert!
Rikke skriver
De skal prøves til 2. juledag, :-) Kan de fryses, så jeg allerede kan lave dem nu, eller bliver de lidt våde af det af hensyn til squas?
Louise Dam skriver
Jeg har faktisk ikke prøvet at fryse dem. Så det er jeg ikke klar over om de kan desværre.
Jeanett skriver
Hvad er det hvide du har til højre i skålen? Synes ikke det passer med ingredienslisten 😊
Louise Dam skriver
Nej for søren, det har jeg da helt glemt! Det er parmesan. Det får jeg fluks skrevet ind :)
Lene skriver
Dejlige squash frikadeller, de bliver vist en fast opskrift herhjemme. Jeg kom lidt ristede pinjekerne i farsen, da jeg godt kan lide smagen og konsistensen de tilføjede "dellerne"
Louise Dam skriver
Ej, det lyder virkelig også lækkert! Skønt du kunne bruge opskriften - jeg er også selv helt vild med dem!