Her finder du min allerbedste opskrift på squashmuffins med ostecreme, der er virkelig lækre og svampede i konsistensen. Muffins med squash og nødder er ret nemme at lave, og så smager de altså bare lækkert. Det er squashmuffins med olie, hvilket jeg synes giver en dejlig smag.
Jeg er selv meget stor fan af både squashkage og gulerodskage, og derfor tager denne her opskrift udgangspunkt min anden opskrift på squashkage med ostecreme. I stedet har jeg justeret lidt på opskriften, så det giver 15 muffins. Dog skal der bruges en smule mere ostecreme på de her muffins med squash end i squashkagen.
Det er sådan nogle muffins, der er allerbedst på dagen, når de er helt friskbagte. Dog kan de sagtens holde sig et par dage, hvor der stadig vil være god smag, og de vil være lækre og svampede.
Se også disse opskrifter:
Squashkage med ostecreme | Kanelkage | Gulerodskage med ostecreme
Squashmuffins med ostecreme
Jeg kommer en frosting/ostecreme på toppen af mine muffins med squash og nødder. Du kan godt undvære det, hvis du ikke lige har ingredienserne, eller hvis du bare ikke vil have det på. Dog synes jeg, at det fuldender smagen af squash, at der kommer den lækre flødeostecreme på toppen.
Den bliver lavet af neutral flødeost, flormelis og smør hvor de tre ting piskes sammen til en jævn masse. Det er ikke sådan, at det smager af ost, men det har en sød smag fra flormelis og så kommer cremetheden fra flødeosten.
Squashmuffins
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Muffinsforme
- (reklamelink)Sprøjtepose
- (reklamelink)Stjernetyl
Ingredienser
Squashmuffins
- 350-400 g squash, 1 mellemstor squash
- 50 g (reklamelink)valnødder
- 50 g (reklamelink)hasselnødder
- 4 æg
- 100 g sukker
- 150 brun farin
- 300 g (reklamelink)hvedemel
- 1 tsk salt
- 2 tsk (reklamelink)stødt kanel
- 1 tsk (reklamelink)stødt kardemomme, jeg maler selv kardemommekerner
- 1 tsk (reklamelink)stødt ingefær
- 2 tsk natron
- ½ tsk (reklamelink)bagepulver
- 1,5 dl olie, smagsneutral - evt. rapsolie
Ostecreme
- 200 g flødeost, Philadelphia eller lignende
- 125 g smør
- 125 g (reklamelink)flormelis
Sådan gør du
- Tag smørret ud af køleskabet, så det bliver blødt til du skal lave ostecremen.
Squashmuffins
- Skyl squashen og riv den på den grove side af rivejernet.
- Hak hasselnødder og valnødder. Brug eventuelt en minihakker.
- Pisk æg, sukker og brun farin sammen i en skål med en elpisker eller i en røremaskine på piskeris i cirka 5 minutter. Det skal blive lyst og luftigt.
- Bland hvedemel, salt, kanel, kardemomme, ingefær, natron og bagepulver sammen i en skål. Vend det i æggesnapsen.
- Tilsæt olien til dejen.
- Vend revet squash og hakkede nødder i dejen.
- Fordel dejene i muffinsformene og bag kagen i ovnen ved 175 grader i cirka 20-25 minutter.
- Lad dine muffins køle helt af.
Ostecreme
- Når kagen er kølet af skal flødeostecremen laves.
- Med en elpisker piskes flormelis, flødeost og blødt smør sammen i en skål til den er helt cremet og uden klumper.
- Kom cremen i en sprøjtepose med tyl sprøjt på dine muffins. Cremen kan ligges på køl hvis den er for blød til at blive sprøjtet pænt ud.
- Pynt eventuelt med lidt hakkede hasselnødder på toppen.
Video
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften!
- Jeg bruger både hasselnødder og valnødder i opskriften, men du kan sagtens bruge enten kun hasselnødder eller kun valnødder. Så dobler du bare mængden op.
- Det er sådan en kage, der minder rigtig meget om en gulerodskage. Hvis du derfor ikke har nok squash, så kan du sagtens supplere med lidt revet gulerod.
- Hvis du godt kan lide lidt ekstra friskhed, så kan du rive lidt citronskal i ostecremen.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Ja, det kan du sagtens. Dog vil jeg anbefale dig ikke at fryse dem ned med cremen ovenpå men blot en ren muffin.
Ja, det kan du godt. Jeg har fundet en omregner på Samvirke.dk. På den side står der, at man skal bruge 100 gram smør for at erstatte 85 gram olie. Derfor skal du i denne her opskrift bruge 160 gram smør til en portion squashmuffins.
De bliver bedst opbevaret i køleskabet i en lufttæt beholder.
Comments
No Comments