Stegt flæsk med persillesovs er en meget dansk ret. Den er faktisk så dansk at den i 2014 blevet kåret som Danmarks Nationalret. Stegt flæsk med persillesovs er en ret simpel ret. Det sværeste element er nok persillesovsen, og det er ikke så svært igen. En persillesovs er rent faktisk bare en bechamélsauce med persille i. Så hvis du kan lave en bechamélsauce kan du også snildt lave en persillesovs. Det er nemlig bare en opbagt sauce med persille i. Bliver du skræmt af ordet opbagt sauce? Det skal du virkelig ikke blive! Det er slet ikke så svært som det måske lyder.
Læs også: Klassisk kartoffelsalat med radiser og purløg | Grillet ørred med nye kartofler, urtecreme og grillede asparges | Sommerlig rissalat
Jeg tror det er lidt med forskel hvordan man kan lide stegt flæsk. Nogen kan bedst lide saltet saltet flæsk og andre er mere til det flæsk. Jeg er helt klart fan af saltet flæsk! Men du bestemmer helt selv hvad du bruger til stegt flæsk. Jeg plejer at lave stegt flæsk på en pande, hvis det kun er til 2 personer. Men hvis man skal lave stegt flæsk til flere er det en fordel at lave det i en ovn. Det er nemlig super nemt, og det passer næsten sig selv når det er kommet i ovnen. Men det er nok en smagssag om man bedst kan lide at lave sin stegt flæsk på pande eller i ovn.
Stegt flæsk med persillesovs
Ingredienser
Sådan gør du
Kogte kartofler
- Start med at vaske kartoflerne. Skræl dem eventuelt.
- Fordel kartoflerne i en gryde med vand.
- Sæt kartoflerne på komfuret og lad dem koge i 15-20 minutter eller indtil de er møre. Imens kartoflerne koger laver du persillesaucen og den stegte flæsk.
Persillesauce
- Smelt smørret i en gryde.
- Tilsæt melet og rør rundt. Rør fortsat rundt et lille minuts tid så melet kan blive afbagt.
- Tilsæt mælken ad flere gange. Efter hver gang piskes der godt til det er en jævn sauce.
- Når al mælken er tilsat lader du den koge igennem er par minutter mens der fortsat piskes.
- Hak persillen fint eller hæld det i en kop og klip med en saks - det er nemmere. Tilsæt persillen til saucen og rør rundt.
- Smag saucen til med salt, peber og lidt revet muskatnød.
Stegt flæsk
- Læg flæsket på en kold pande. Krydr med salt.
- Tænd for komfuret på mellem varme og fortsæt til flæsket er blevet gyldent og sprødt.
- Servér den stegte flæsk sammen med de kogte kartofler og persillesaucen.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Oftest stillede spørgsmål til opskriften på stegt flæsk
Det er super nemt at lave stegt flæsk i sin ovn. Læg dine skiver af flæsk på et stykke bagepapir på en bageplade. Opvarm ovnen til 180 grader og lad det stege i 30-40 minutter. Sørg for at vende det nogle gange undervejs.
Det er faktisk meget simpelt. Når du har lavet din smørbolle (altså smør og mel), så skal du tilsætte mælken lidt ad gangen. Jo mindre du tilsætter jo mindre sandsynlighed er der for at få klumper i sovsen.
dinmor123ahah skriver
mums lige i mavs
Karina skriver
Elsker stegt flæsk ;) Ikke så sundt, men det smager godt!!!
http://karinaagerholm.dk/
Louise Dam skriver
Ja, det lækkert! :-)