Stuvet hvidkål er en gammel dansk klassisker. Den tilhører nok den del af køkkenet som man populært kalder 'mormormad'. Stuvet hvidkål er en opbagt sovs, hvor der tilsættes kogt hvidkål. Hvis man skal være mere præcis er det faktisk blot en bechamelsauce med hvidkål. Så hvis du mestrer en bechamelsauce, så er jeg sikker på du nemt kan klare en stuvet hvidkål også.
Den stuvede hvidkål spises ofte som tilbehør til frikadeller eller til en god medisterpølse. Derudover skal der kogte kartofler til og så fungerer stuvningen som en sovs til kartoflerne.
Stuvet hvidkål
Justér antal4 personer
Ingredienser
Sådan gør du
- Sæt en gryde med letsaltet vand til at koge.
- Snit hvidkålen - ikke for groft, men heller ikke for fint. Se billedet herunder for at se størrelsen på mit.
- Hæld hvidkålen i vandet der koger og lad det koge i8-10 min indtil det er mørt.
- Hæld vandet fra hvidkålen, men gem en smule af kogevandet - det kan du få brug for i din stuvning.
- Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel og pisk til du får en slags melbolle.
- Tilsæt mælken lidt efter lidt - det er vigtigt at tilsætte det forsigtigt og piske undervejs. Det gør at du indgår klumper i den opbagte sauce.
- Når alt mælken er tilsat lader du saucen koge op imens du pisker i den.
- Tilsæt den kogte hvidkål og tilsæt salt, peber og muskatnød - smag til undervejs.
- Hvis du synes din stuvede hvidkål er lidt for tyk i konsistensen kan du justere den lidt ved at tilsætte lidt af kogevandet.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 195 kcal | Kulhydrater: 12 g | Protein: 5 g | Fedt: 14 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Dan Christian skriver
smager dejligt !
Louise Dam skriver
Skønt at høre! :-)
Joan skriver
Det smager rigtigt godt med kanel og sukker drysset på og med frikadeller til 😋
Louise Dam skriver
Jeg har aldrig hørt om kanel og sukker på stuvet hvidkål. Men frikadellerne hører helt sikkert til!
Anders Bovin skriver
Det er specialt i Jylland man bruger kanel sukker
Tom Højdam skriver
Det med kanel stammer vist fra Jylland men ved også med bruger det på Fyn, jeg vil have salt og peber på mit, lækkert at spise.
Helene skriver
Har lige lavet stuvet hvidkål. Når kålen koger, smider jeg en medisterpølse i og lader det hele koge i 20 min. Uha, det er lækkert. 🤩
Louise Dam skriver
Lækkert, det har jeg ikke hørt om før :-)
Kim Rasmussen skriver
Sad lige I skabet. Kan trække meget peber.
Louise Dam skriver
Skønt at høre du kunne bruge opskriften. Ja, den må gerne blive krydret godt for at smage af noget.
Hilsen Louise