Jeg har endnu en gang kastet mig ud i at lave en sund version af en lækker kage. Denne gang er det blevet til en lækker banankage med chokoladestykker.
Kagen er bagt uden mel og er derfor glutenfri, den er også bagt uden mælk, hvilket gør den laktosefri og til sidst er den bagt uden tilsat sukker. Jeg har dog ikke brugt sukkerfri chokolade, men det kan man jo sagtens gøre, hvis man slet ikke vil have noget sukker. Kagen er kun sødet med dadler, som selvfølgelig indeholder en del frugtsukker - men det skulle være meget bedre end raffineret sukker. Kagen er rigtig nem og hurtig at bage, og den er prøvesmagt af mine kollegaer, som har godkendt den :-)
Jeg har også tidligere bagt en lækker sund chokoladekage, som også kun er sødet med dadler. Find opskriften på den sunde chokoladekage/brownie her
Sund banankage med chokolade og dadler
Ingredienser
- 100 g (reklamelink)mørk chokolade, gerne sukkerfri chokolade
- 150 g (reklamelink)dadler
- 200 g nødder, mandler/hasselnødder – eller andre nødder
- 2 bananer
- 2 æg
- 1 tsk (reklamelink)bagepulver
- ¼ tsk salt
Sådan gør du
- Hak chokoladen og 50 gram (husk at rette hvis du ganger op) nødder groft og placer det i en skål.
- 150 g (husk at rette hvis du ganger op) blandede nødder blendes til nøddemel. Hæld det i skålen sammen med den grofthakkede chokolade og nødderne.
- Tilsæt bagepulver og salt til nøddemel, chokolade og nødder.
- I en foodprocessor, blender el.lign blendes dadler, banan og æg til en lind dej.
- Hæld massen op i skålen med nødder og chokolade og bland det hele godt sammen.
- Beklæd en bageform på cirka 20×25 cm med bagepapir og fordel dejen heri.
- Bag kagen i en 180 grader varm ovn i cirka 25 minutter.
Sabrina skriver
Er kalorie beregningen efter per 100 gram, eller hele kagen?
Louise Dam skriver
Hej Sabrina
Det er pr. person hvis kagen deles til 6 personer. Hvis I er flere om den bliver det dermed færre kalorier pr. person.
Christina Sommer skriver
Hej😊 Virkelig virkelig lækker. Så lækker det går hen og bliver næsten kriminelt👏🙈😜😝😋
Mvh Christina
Louise Dam skriver
Ha ha, dejligt at høre :-)
Mette skriver
Kan man bytte dadlerne ud med figenpålæg ??
Louise Dam skriver
Det har jeg ikke prøvet, men umiddelbart tror jeg det godt.
Sarah skriver
Hej Louise
Kan kagen laves dagen før den skal spises ?
Hilsen
Sarah
Louise Dam skriver
Hej Sarah
Ja, det kan den sagtens :-)
Susanne Ehrenreich skriver
Hej Louise!
Har smagt kagen 😍 den smager helt fantastisk 😋 som lækker slik 😜 stort tak 😄
Louise Dam skriver
Hej Susanne
Hvor er det bare dejligt at høre :-)
Susanne Ehrenreich skriver
Hej Louise!
Har lige bagt to kager til imorgen, hat du serveret fes cremefraiche eller skyr til ??
Glæder mig til at smage kagerne, der dufter skønt i køkkenet 😄
Kh Susanne
Louise Dam skriver
Hej Susanne
Nej, det har jeg ikke. De er bare blevet spist som de er. Men det er da sikkert også lækkert med noget til :-)
Julie skriver
Hej Louise.
Har du erfaringer med at fryse kagen?
Den ser virkelig lækker ud.
Kh Julie
Louise Dam skriver
Hej Julie
Jeg har ikke prøvet at fryse kagen, men det tror jeg dog godt at den kan.
Sofie skriver
Har du prøvet at lave kagen som muffins? Det er lige ift. varme og bagetid?
Louise Dam skriver
Hej Sofie
Nej, det har jeg desværre ikke. Men de skal nok have en del mindre tid i ovnen. Og så ville jeg bare holde godt øje med dem undervejs.
Amanda skriver
Hej Louise. Dine kager ser virkelige lækre ud, og skal faktisk til at eksperimentere med din opskrift på banankage imorgen. Spekulerer lidt på om man evt. kan komme vanilie-proteinpulver i, eller om det ville være synd.. hmm..
Vh Amanda.
Louise Dam skriver
Hej Amanda
Jeg har ikke selv prøvet, men det tror jeg da godt at man kan. Men i forhold til mængden må du prøve dig lidt frem :-)