Jeg elsker pizza, men nu er pizzabunden jo ikke det sundeste der findes. En pizza løber hurtigt op i omkring 1000 kalorier, og der er ikke rigtig så mange gode ting i den. Men jeg har nu fundet en måde at spise pizza lidt oftere. Jeg har nemlig lavet bunden ud af gulerødder, og har dermed lavet en sund pizzabund. Jeg synes det smagte virkelig godt, og man fik helt sikkert fornemmelsen af pizza. Man kan lave bunden af flere grøntsager, så det er noget jeg skal eksperimentere lidt med tror jeg. Gulerodspizzaen løb kun op 550 kalorier for hele pizzaen med ost, skinke og ananas på.
Sund gulerodsbund til pizza
Justér antal1 pizzabund
Ingredienser
- 3 gulerødder
- 1 dl revet parmesan
- 1 fed hvidløg
- 1 æg
Sådan gør du
- Skræl gulerødderne og hak/riv dem helt fint i en foodprocessor. Hæld derefter gulerødderne over i et stykke rent stof og pres alt væden ud af dem. Bland de saftfrie gulerødder med revet parmesan, presset hvidløg og æg.
- Når massen er ensartet fordeles den på en bageplade med bagepapir i en cirkel på cirka 25 cm i diameter. Bag bunden i ovnen ved 200 grader i ca. 10-15 minutter.
- Tag bunden ud af ovnen og fordel dit yndlingsfyld på den. Sæt den i ovnen i 5-10 minutter igen.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 bund | Kalorier: 570 kcal | Kulhydrater: 22 g | Protein: 46 g | Fedt: 33 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Amanda skriver
Kan man komme noget andet i i stedet for parmesan? Er ikke så vild med ost :-)
Louise Dam skriver
Beklager det sene svar. Jeg tror ikke du rigtig vil kunne smage osten her. Men jeg har desværre ikke lige prøvet at lave den uden.
Marian Strange skriver
Jeg elsker at lave grønsagsjuice i min juicer, men synes altid det er så ærgerlig med alt grønssagsspildet. Jeg har med succes lavet frikadeller af "affaldet", tænker at jeg må prøve pizzabund næste gang.
Louise Dam skriver
Det var da en rigtig god idé! Skriv gerne hvis du afprøver det.
Marian Strange skriver
Lavede her til aften pizzabund af 6 gulerødder og 2 rødbeder, som jeg imorges havde lavet saft af. Det fungerer ganske udmærket. Dejligt ikke bare at skulle smide "affaldet" ud.
Louise Dam skriver
Ej hvor er det altså bare godt. Jeg er vild med at der ikke er noget der går til spilde!
Tove skriver
Den smager fantastisk og har også prøvet med squash , som bestemt også kan anbefales
Louise Dam skriver
Det lyder også rigtig godt med squash.
Frida skriver
Jeg skar MEGET ned på mængden af parmesanen og tilsatte lidt pizzakrydderi. Brugte 8% oksespegepølse istedet for skinke og spise den med rucola. Mums.
Louise Dam skriver
Lækkert!
Amanda Vium skriver
Lavede den til aftensmad i dag, og hold nu op hvor er det lækkert :-)!
Det er bestemt ikke sidste gang! :)
Blev din så sprød, at du kunne spise den med fingrene, hvis det var man ville det? :-)
Min blev lidt smattet, men fik vist ikke presset alt væsken ud af gulerødderne ;)
Louise Dam skriver
Hej Amanda
Jeg synes min bund var ret sprød, så det er nok fordi du ikke har fået presset alt saften ud af gulerødderne.
Men er glad for du kunne lide den :-)
Hilsen Louise
Kamilla skriver
Bliver bunden sprød? Den bund jeg har prøvet af søde kartofler blev MEGET smattet..
Louise Dam skriver
Hej Kamilla
Ja, jeg synes bunden blev fint sprød da jeg lavede den. Den blev i hvert fald slet ikke smattet.
Julie Petersen skriver
Super god opskrift! Lavede min med spinat og kylling, hvilket bestemt kan anbefales :-)
Louise Dam skriver
Uhm, det lyder altså også virkelig lækkert!
Kristian skriver
Hej Louise, jeg elsker den her pizzabund! Topkarakter fra mig (:
Louise Dam skriver
Hej Kristian
Det er jeg da bare super glad for at høre!
Janne skriver
Jeg har lavet disse bunde flere gange nu, og de er bare super lækre - hver gang.
Louise Dam skriver
Tak Janne, det lyder da bare rigtig dejligt!
Jette skriver
Hej Louise! Sikke en dejlig opskrift! Jeg er normalt ikke den store haj i et køkken, men får venindebesøg i weekenden og syntes jeg ville afprøve dette sunde alternativ til min "normale madlavning" (jeg er dreven bruger af https://www.hungry.dk/koebenhavn/ ;) ) Jeg lavede en bund med en blanding af blomkål og gulerødder (- jeg er stor fan af at erstatte alt, der er muligt med blomkål), og synes blandingen var rigtig god. Gulerøddernes sødme fungerede rigtig godt sammen med blomkålen. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg giver mig i kast med dette sunde alternativ :)
Louise Dam skriver
Hej Jette
Dejligt at høre, at du kunne lide bunden. God idé at blande blomkål og gulerødder. Det må jeg også lige få afprøvet en dag.
Sara skriver
Hejjj
Jeg synes det du omtaler lyder rigtig lækkkert, så ville bare lige høre hvor meget blomkål og hvor mange gulerødder du brugte??
Liv skriver
Hej Louise.
Lækker opskrift! Jeg havde brug for at lave en lidt større pizza, så jeg tilføjede revet (og drænet) squash, og det var bare godt! Lille tip ;-)
Vh Liv
Louise Dam skriver
Hej Liv
Det lyder bestemt også godt med revet squash i, man kan sikkert også lave den kun med squash. Tak for tippet!
Pernille skriver
Jeg prøvede pizzaen her til aften. Jeg er ikke vildt imponeret - men det er kun fordi, jeg havde forventet at få noget, der minder om pizza, og det synes jeg ikke det her gør. Bunden var for blød og smagte sødt af gulerødderne. Til gengæld mætter den godt, så denne portion var rigeligt :-) Ros for det.
Jeg måtte dog bruge 2 æg for at "dejen" blev våd nok til at den kunne bredes ud på bagepapiret
Louise Dam skriver
Hej Pernille, det er jeg ked af at høre. Min bund blev nu rimelig sprød. Fik du presset alt saften ud? Men smagte selvfølgelig også sødt af gulerødderne. Ellers skal du afprøve en pizza med blomkålsbund istedet for måske. Den bliver nok ikke så sød.
Kristine skriver
Hej :) Jeg har prøvet den en del gange, og er blevet glad for opskriften. Jeg har dog det lille problem, at bunden klistrer meget til bangepapiret, og det er derfor ret problematisk at få den af. Det ser slet ikke sådan ud ved dig, har du evt. et tip der kunne hjælpe?
Louise Dam skriver
Hej Kristine
Nu har jeg selv kun fået prøvet bunden den ene gang, så har ikke så mange tips. Men min hang slet ikke fast i papiret synes jeg, så der kan jeg desværre ikke lige hjælpe.
Susann Romy Gröbner skriver
Det lyder altså virkelig spændende. Har lavet pizza med blomkålsbund før (den er jo meget populær), men lyder super godt med gulerødderne også. Det vil jeg prøve snart!
Louise Dam skriver
Jeg har så ikke fået lavet den med blomkål endnu, men det kommer nok på et tidspunkt :-)
Birte Curth skriver
Nu skal jeg alligevel spise pizza til afveksling, TAK.
Louise Dam skriver
Det var så lidt, håber det bliver lige så vellykket som jeg syntes det var.
Rene skriver
Det er ca til 1 person ikke ?=
Louise Dam skriver
Jo :-)