Her kan du finde min bedste opskrift på sunde bananvafler, hvor der ikke er tilsat sukker i. Jeg har lavet mine bananvafler med havregryn, der bliver blendet helt fint til mel.
Sunde bananvafler med havregryn
Jeg har tidligere lavet sunde bananpandekager og de er en af de mest populære opskrifter på bloggen. Nu har jeg så forsøgt mig med sunde bananvafler. Opskriften er ret simpel og de fleste ingredienser er nok noget du allerede har på lager. Jeg serverede de sunde bananvafler med banan i skiver, lidt hjemmelavet nutella og hakkede mandler.
De er virkelig godt at servere til morgenmad eller som et mættende mellemmåltid. Bananvaflerne er altid bedst, når de lige er frisklavet, men du kan godt lave dem og så bare spise dem, som de er. Spis dem enten kolde eller lunet kort.
Prøv også disse opskrifter:
Frosne bananbidder med chokolade | Banankage med chokolade | Banankage med flamberede bananer
Vafler med banan
Det er virkelig nemt at lave de her vafler med banan, og børn og voksne i alle aldre kan spise dem. Jeg bruger både æg og havregryn i, da det er med til at give en dejlig mæthed, synes jeg.
Hvad der skal oven på kan du helt selv styre, men jeg kommer ofte banan i skiver, hjemmelavet nutella og hakkede mandler oven på. Du kan også komme noget skyr på eller andet frisk frugt, alt efter hvad du er mest til.
Sunde bananvafler
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Vaffeljern
Ingredienser
- 1 banan
- 2 æg
- ½ tsk vaniljepulver eller vaniljepasta
- ½ tsk (reklamelink)bagepulver
- ½ tsk (reklamelink)kanel
- lidt salt
- 1 dl (reklamelink)havregryn, blendet til mel
- 1 spsk (reklamelink)hvedemel
Topping
- 1 banan
- f.eks. sund nutella
- Hakkede mandler
Sådan gør du
- Mos bananen med en gaffel i en skål eller brug en stavblender.
- Tilsæt æg, vaniljepulver/pasta, bagepulver, kanel og salt. Bland det hele godt rundt.
- Tilsæt nu hvedemel og havregryn som er blendet til fint mel. Det kan gøres på en minihakker, en foodprocessor eller en blender.
- Bland det hele godt rundt til du har en ensartet dej.
- Opvarm dit vaffeljern. Jeg brugte mit Tefal Snack Collection med pladerne til belgisk vaffel.
- Når vaffeljernet er varmet op hælder du lidt dej i jernet og lukker låget til. Jeg har ikke fyldt pladen helt op og har derfor fået runde belgiske vafler.
- Kig til vaflerne indimellem og fortsæt til de er fine gyldne.
- Server bananvaflerne med en skiveskåret banan, lidt sund nutella og hakkede mandler
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tips til opskriften
- Du kan bruge lige det vaffeljern, som du har i skabet. Jeg bruger et fra Tefal, men de fleste vaffeljern kan bruges.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Ja, det kan du sagtens. Jeg har blot valgt at bruge havregryn, da det giver en større mæthed til vaflerne. Tilsæt blot samme mængde mel, som du ville gøre med havregrynene.
Ja, du kan godt fryse dine vafler med banan ned. Lav eventuelt en stor portion nu hvor du er i gang, og vaffeljernet er varmt.
Sara skriver
Mine vafler gang fast på jernet selvom jeg smurte med olie. Øv!
De smager ellers dejligt, så nu bliver det pandekager i stedet.
Louise Dam skriver
Øv, hvor ærgerligt. Det gør de altså ikke i mit vaffeljern fra Tefal Snack Collection. Men håber de smagte fint som pandekager istedet for :)
Annemarie Nielsen skriver
De hang fast i jernet, sådet blev pandekager i stedet; fortyndede med mælk og flydende margarine, så gik det.... savnet opskriften ikke fedtstof af een eller anden slags???
Louise Dam skriver
Det kommer måske an på hvilken vaffeljern man har. Men ellers er mit bud du måske har åbnet jernet for tidligt?
Ditte skriver
Så lækre vafler, man kan spise med god samvittighed 😍😍
Det tog 15 min at lave og proppede bare alle ingredienserne i blenderen.. så nemt 🙏🏼
Louise Dam skriver
Dejligt du kunne bruge opskriften :-)
Charlotte skriver
Først og fremmest så ELSKER jeg din blog og madopskrifter. Men jeg vil lige høre om du har prøvet at lave dine banan vafler, med frosne bananer?
Louise Dam skriver
Hej Charlotte, det kan jeg ikke lige huske om jeg har. Men jeg har ofte lavet mine bananpandekager med frosne bananer, og det fungerer helt fint.
Natte skriver
Skal der ingen væske i?
Louise Dam skriver
Nej, ikke andet en den væske æggene giver til dejen.
astrid skriver
Hej Louise. Hvilket vaffeljern bruger du tll de belgiske vafler. Kan du anbefale dit eller et andet?
Louise Dam skriver
Det er et Tefal Snack Collection, og jeg er rigtig glad for mit og kan godt anbefale det.
Anne bidstrup skriver
Hej
Kan de fryses eller skal man bage dem hver dag, hvis ungerne skal have dem med i skole?
Louise Dam skriver
Jeg har ikke prøvet at fryse dem, men det tror jeg godt de kan. De kan nok også holde nogle dage i køleskabet.
Sandra skriver
Hold nu op de er bare så lækre 😋 Banankage møder vaffel. Jeg fik 2 store vafler på et hjertevaffeljern. Den anden skal gemmes til morgenmad 😊👌🏼
Louise Dam skriver
Dejligt du kunne lide dem Sandra :-)
Monika Slabecka skriver
Ved du hvor mange gram protein der er i en vaffel?
Louise Dam skriver
Hej Monika
Det ved jeg desværre ikke. Jeg udregner ikke næringsindhold på mine opskrifter.
Jennie skriver
Der står til to pers. Men ca hvor mange vafler blir der? Jeg står og skal lave til en vuggestuegruppe på 20 😉
Louise Dam skriver
Hej Jennie
Jeg mener der blev omkring 4-6 vafler af den størrelse på billedet.