Svampet chokoladekage er noget de fleste kan lide! Det er den perfekte kage, når man lige skal bage en hurtig, nem og lækker kage til arbejdet eller skolen. Denne opskrift på chokoladekage er sådan én alle kan lide. Det er en nem chokoladekage, så den kan hurtig laves og serveres. Få min opskrift på chokoladekage i springform lige her.
Man går bare aldrig galt i byen med en lækker chokoladekage. Denne opskrift på chokoladekage har jeg brugt mange gange, og det er altid den, jeg vender tilbage til. Det er nemlig en meget svampet chokoladekage, der ikke på nogen måde bliver tør. Denne opskrift på chokoladekage laves i en springform, men man kan også sagtens bage en stor portion i bradepande.
Læs også: Chokoladekage i mikroovnen på 5 minutter! | Gateau Marcel chokoladekage | Brownie med hasselnødder
Vi har nok alle sammen prøvet at få den kage, hvor den er alt for tør og uden så meget smag. Det er virkelig ærgerligt, når man netop kan lave en kage, der er fuld af smag og dejlig svampet. Denne her kage er lige det, som du søger.
Svampet chokoladekage
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Springform 26 cm
- (reklamelink)Elpisker
Ingredienser
- 150 gram smør, blødt
- 250 gram sukker
- 2 æg
- 175 gram (reklamelink)hvedemel
- 1 tsk (reklamelink)vaniljesukker
- 1 tsk (reklamelink)bagepulver
- 4 spsk (reklamelink)kakaopulver, (40 g)
- 0,75 dl A38, eller naturel yoghurt/creme fraiche el. lign
- 0,75 dl kogende vand
Sådan gør du
- Pisk det bløde smør med sukker så det bliver luftigt.
- Tilsæt æggene et ad gangen, pisk det hele godt sammen.
- A38 (el.lign.) og det kogende vand tilsættes dejen og røres/piskes sammen.
- Alle de tørre ting blandes i en skål for sig selv og blandes i dejen. (her skal der ikke piskes)
- Fordel dejen i en springform på 26 cm.
- Kagen bages ved 175 grader i 35-40 minutter.
- Pynt eventuelt kagen med glasur og drys med kokosmel.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Kogende vand i chokoladekage
I denne opskrift på chokoladekage bruger jeg lidt kogende vand, og det kommer der indimellem lidt spørgsmål til. Hvorfor skal der kogende vand i kagen, og hvad gør det godt for?
Det kogende vand i dejen får chokolade/kakaosmagen bedre frem i kakaopulveret, så smagen bliver mere intens. Derudover hjælper det kogende vand til at gøre kagen ekstra blød, svampet og luftig. Og sidst men ikke mindst hjælper det også med at forlænge holdbarheden på kagen, så den holder sig blød og svampet i længere tid.
Tip til opskriften
- Jeg bruger normalt kun rent kakaopulver, når jeg bager denne kage. Du kan dog også sagtens tilsætte noget godt hakket chokolade i dejen. Det giver noget god smag til kagen, men det er bestemt ikke noget, som du behøver at gøre.
- Jeg har fået mange tilbagemeldinger fra folk, der i stedet for glasur kommer bær eller bærcreme på toppen. Det er også virkelig lækkert, og jeg tror også, at den er god med noget chokoladeis ved siden af.
- Hvis du gerne vil lave en lækker chokoladekage med god topping, kan du lave en den du ved nok kage.
Spørgsmål og svar til min opskrift på chokoladekage
Ja, denne chokoladekage kan sagtens bages i en bradepande. Hvor meget du skal gange opskriften på med kommer helt an på størrelsen af bradepanden. Men du kan regne det ret præcist ud ved at finde arealet af de to forme. Springformen jeg har brugt er 26 cm i diameter. Her beregner du radius*radius*Pi = 13*13*3,14 = 530,66 cm2, så måler du bagepladen, er den f.eks. 40*40 giver det 1600 cm2 og så skal du lave 1600/452,16=3 gange opskriften.
Jeg vil tro, at denne her chokoladekage godt kan holde sig i 2-3 dage. Man skal dog lige være opmærksom på, at den kan gå hen og blive lidt tør i slutningen. Dog tror jeg ikke du skal bekymre dig om holdbarheden her, da det er svært at holde fingrene fra den.
Ved denne her kage kan du tage et træspyd for at tjekke, om din kage er bagt nok. Når du tror, at den er ved at være færdig, kan du stikke spydet i kagen. Hvis der hænger noget råt kagedej på, så skal den lige have et par minutter mere. Er der derimod nogle krummer på, så kan du sagtens tage den ud, da din kage nu er færdig.
Hvis du er kommet til at tage din kage ud lidt for hurtigt, kan du godt komme den tilbage i ovnen igen. Dette gælder dog kun hvis det ikke er mere end 10 minutter siden, at du tog den ud. Er kagen derimod blevet lidt afkølet, kan du altså ikke bage din kage igen.
Ja, du kan godt erstatte det med et andet surmælksprodukt. Det kan være kærnemælk eller creme fraiche. I denne opskrift er det vigtigt, at du bruger et surmælksprodukt, da det er med til at gøre kagen svampet. Hvis du derfor erstatter det med mælk, så vil den ikke være lige så svampet.
Kirsten Thagaard skriver
Den sublime chokoladekage er fast inventar på familiens fødselsdagsbord. Lækker og meget nem at bage. Altid med chokoladestykker i😀
Louise Dam skriver
Hvor er det bare dejligt at høre!
Mette skriver
-Er kagen fryseegnet, har du prøver det? Jeg er nødtil at bage 4 før jeg skal bruge kagen,.så det vil være super hvis den kan klare en tur i fryseren uden at blive "sær" 🤣
Louise Dam skriver
Beklager det sene svar. Jeg er på barsel, så jeg har lidt travlt med min lille baby :o)
Jeg har desværre ikke prøvet at fryse den. Prøvede du det mon?
Jane skriver
Hej Louise. Du havde opskriften på verdens bedste “den DI ved nok kage” - men nu kan jeg ikke finde den? Hjælp! Jeg har brug for den !
- Jane
Louise Dam skriver
Hej Jane, den tror jeg faktisk ikke jeg har en opskrift på. Det må næsten være hos en anden. Jeg har denne som er en chokoladekage med kokosfyld på toppen: https://www.louisesmadblog.dk/chokoladekage-med-kokos-karamel/
Josephine skriver
Hej Louise
Jeg har ofte lavet denne kage da jeg synes den har en rigtig god smag. Jeg tilføjer altid et par håndfulde hakket mørk chokolade til dejen og så flækker jeg den færdige afkølede kage i to og fylder den med hindbærskum. Det bliver super lækkert :)
Men jeg synes at kagen er blevet meget løs/smuldrende de sidste par gange, selvom jeg ikke har gjort noget anderledes. Hvad kan det skyldes?
Louise Dam skriver
Det lyder mærkeligt det pludselig har ændret sig. Jeg ved der kan være stor forskel på hvedemel - også selvom det er samme mærke. Så ved ikke om det kan være det der er skyld i det. Ellers har jeg ikke lige et godt bud når du siger du ikke har gjort noget anderledes.
Therese skriver
Hej, jeg tænkte på om du har prøvet at lave den med lidt kaffe i? ☺️
Louise Dam skriver
Nej, det har jeg ikke. Men det er jeg sikker på kunne være lækkert :-)
Mette skriver
Hej Louise.
Min kage skilte da jeg puttede kogende vand i 😞 Hvordan undgår jeg det?
Louise Dam skriver
Hej Mette
Det lyder mærkeligt. Det har jeg desværre aldrig selv prøvet.
Sandra skriver
Hej Louise.
Jeg skal lave denne kage til min mands arbejde imorgen, og jeg tænkte på om den stadig vil være lækker, hvis jeg lavede den i aften?
Og hvis jeg x den med 3, og smider den i en alm. Bradepande, skal den så stadig have 35-40 min ved 175 grader ?
Vh Sandra
Louise Dam skriver
Ja, det kan du sagtens. Jeg vil tro den skal have cirka samme tid når den kommer i en stor bradepande. Det vigtige er den ikke bliver for tyk - så skal den have længere tid. Sørg for at tjekke undervejs om den er ved at være færdig.
Lone Velling skriver
Hej Louise
Er det alm ovn eller varmluft ? I midten eller nederst i ovnen ?. Den lyder lækker, så vil lige prøve ☺.
Mvh Lone
Louise Dam skriver
Jeg bruger alm. ovn.
Martin skriver
Super god kage opskrift!
den bliver endnu bedre af at stå i køleskabet natten over :)
Louise skriver
Den bedste chokolade kage jeg har smagt! Jeg lagde flødeskum og jordbær på toppen istedet for glasur, det gjorde den bestemt ikke dårligere 🍰
Tak for god side med lækre opskrifter, og tusind tak fordi du laver gode forklaringer/step by step, til alle dine opskrifter! :-)
Har du en opskrift på kakaosnitter(tror jeg det hedder)?
Louise Dam skriver
Mums, hvor lyder det også bare rigtig godt! Er rigtig glad for du kan lide mine opskrifter. Nej, har desværre ingen opskrift på kakaosnitter.
Gitte skriver
Vi bager ALTID denne -fantastisk kage!
Louise Dam skriver
Hej Gitte
Hvor er det bare skønt at høre! :-)
Hedvig skriver
Kære Trine
Nu har jeg besøgt din side over flere omgange - det virker som om du har lavet stort set alt bagværk, som jeg søger på :) Og jeg har bagt denne kage til rigtig mange anledninger. Det er simpelthen sådan en skøn og nem chokoladekage, så hvis jeg lige hurtigt skal bikse en kage sammen, er det som regel denne jeg finder frem - jeg har jo stort set alle ingredienser kiggende i køkkenet :)
Nu er den i ovnen igen, da datterens klasse skal holde en forsinket MGP fest og så skal den selvfølgelig pyntes efter bedste MGP stil!
Tak for en dejlig side!
Louise Dam skriver
Kære Hedvig
Jeg hedder nu altså Louise :-)
Tak, for alt rosen. Jeg er så glad for at du kan lide min side og mine opskrifter. Denne chokoladekage er også en af mine favoritter - god fornøjelse med MGP festen!
Hilsen Louise
Trine Cohrt skriver
Tak for en super opskrift på en meget lækker kage :) jeg brugte frugt yoghurt (banan/blåbær) i mangel af bedre og kagen blev suveræn!
Louise Dam skriver
Skønt at høre Trine! :-)
Berit Hermann skriver
Efter at have prøvet din opskrift en gang skulle jeg skulle lave en bradepande på 30 X 40 cm Denne gang gangede jeg opskriften med to og ændrede lidt i ingredienserne.
200 g stuetemperede smør
400 g brun farin
1 dl neutral olie
100 g alm eller rørsukker
4 æg
350 g mel
2 tsk vaniliesukker
2 tsk bagepulver
100 g kakaopulver uden sukker
2 dl græsk Yoghurt (Jeg bruger den med 2% Den mørke grønne) lad være med at købe alm yoghurt den bliver for flydende.
1 dl vand
Den blev meget mere saftig og holdt fugten og den gode krumme flere dage efter:) Det kan klart anbefales!
Louise Dam skriver
Hej Berit
Mange tak for forslag til hvordan opskriften kan varieres :-)
maya skriver
Hvilken størrelse springform passer opskriften til.
Louise Dam skriver
Jeg mener jeg har bagt den i en på 28 cm. Men du kan også sagtens bruge en på f.eks. 26 cm.
Zane skriver
Skal den bløde smør piskes sammen med sukker eller bare blandes?? :-)
Louise Dam skriver
Det skal piskes. Jeg retter det i opskriften :-)
Nina skriver
Den ser lækker ud. Men hvorfor kogende vand?
Louise Dam skriver
Hej Nina
Jeg må faktisk være dig svar skyldig. Men jeg har en idé om at det kogende vand måske er med til at gøre den mere svampet. Men måske kunne man ligeså godt bruge koldt vand? :-) Opskriften er fra min kærestes farmor og den er super god, så har ikke tænkt nærmere over hvad det kogende vand gør ved kagen.
Nina skriver
Tak for svar. Jeg vil bage den i næste weekend, tror dog jeg holder mig til opskriften og det kogende vand :)
Louise Dam skriver
Håber den bliver god! :-)
Lili skriver
Vildt lækker kage. Tak for en nem og god opskrift. Har desuden lavet den med to mosede godt modne bananer og kom amerikansk chokolade frosting på. Et hit ;-)
Louise Dam skriver
Mums! Det lyder sørme også lækkert! :-)
Alberte skriver
SUPER lækker!
Louise Dam skriver
Dejligt at høre! :-)
Yasemin skriver
Kan man ikke lave kagen uden A38?
Louise Dam skriver
Det kan man nok godt, men det er A38 der gør den lækker svampet.
Maria skriver
Synes kagen lyder super lækker, har dog prøvet at lave den to gange nu, og begge gange er dejen blevet for flydende.. Har du evt nogle råd, til hvordan din kage er blevet så fast?
Louise Dam skriver
Hej Maria
Det kan muligvis være at kagen skal bages længere tid i din ovn? Jeg har ikke oplevet at kagen har været flydende når den er bagt.
Hilsen Louise
Pauline skriver
Jeg har samme problem. Min dej er helt flydende, og minder mest af alt om varm kakao. Jeg aner ikke hvad jeg har gjort forkert?! :'(
Louise Dam skriver
Og du har kun brugt 0,75 dl vand? Altså under 1 dl..?
Nanna skriver
Virkelig god kage elsker den bare.
Jeg blir 11 i dag og har selv bagt den i dag den er super nem jeg serveres eden med blåbær creme til og det var super lækkert tak for den gode opskrift
Louise Dam skriver
Hvor er det bare dejligt at høre!
Sara Berg skriver
Vi havde kun skyr med jordbær - så nu prøver vi det ;)
Louise Dam skriver
Spændende :-) Hvordan blev det?
Betina skriver
Jeg påtænker at bage denne kage i morgen, men synes jo at der er stor forskel på A39 og fromaise frais. Bliver resultatet virkelig det samme, uanset hvilket syrnet mælkeprodukt man bruger? Eller hvad virker bedst?
Louise Dam skriver
Hej Betina
Hvis du alligevel skal handle ind til kagen vil jeg anbefale A38, men hvis du lige har creme fraiche, fromage fraiche eller andet i køleskabet så kan man sagtens bruge det.
Rabia skriver
Mums mund en lækker chokolade kage. Skal helt sikkert bages igen om nogle dage. Kom smeltet lys chokolade på toppen og kokosmel. Men dagen efter knak chokoladen da jeg skar i den. Foreslag til toppen ?
Louise Dam skriver
Hej Rabia
Er glad for du kunne lide kagen, hvis du vil prøve med en anden topping så ville jeg nok lave en chokoladeganache i stedet for. Her bruger du chokolade, fløde og smør.
jacob skriver
Wow en lækker opskrift, og resultat. Jeg vil gerne dele en af mine opskrifter med dig. http://xorac.dk/start/brownies-skal-knase/ prøv den, den er lækker med knas :-)
Louise Dam skriver
Tak Jacob! :-)
Karla skriver
Har prøvet at bage den men synes at den faldt sammen ,hvad gør jeg mon forkert
Louise Dam skriver
Hmm.. Det har jeg ikke været udsat for. Blander du de tørre ingredienser i eller pisker du dem i? De skal helst ikke piskes i - det kan godt gå ud over luftigheden i kagen.
Håber den var til at spise alligevel :-)
Karla skriver
Det er nok derfor det jeg har gjort forkert tak for svar
Maria skriver
Helt klart den bedst chokolade kage jeg nogensinde har bagt.. Den er lækker svampet og super hurtig at smække sammen :) Har bagt den 2 gange på 4 dage allerede :)
Louise Dam skriver
Hej Maria
Det lyder da bare så godt!! Jeg er også selv meget begejstret for den, især fordi den er så nem lige at bikse sammen! :-)
Tina skriver
Passer en dobbelt portion med en bradepande eller? Mvh Tina
Louise Dam skriver
UNDSKYLD for det sene svar! Jeg håber du fandt ud af det? Jeg vil bestemt mene at en dobbelt portion ville kunne passe i en bradepande.
Hilsen Louise
Anne skriver
3 gange portion en passer til stor bradepande. Og den blev rigtig god :)
Louise Dam skriver
Tak Anne! Er super glad for at du kunne lide den :-)
Henriette skriver
Hvor længe skal den så bage?😊