Hjemmelavede flødekarameller er noget af det bedste. Normalt står man og koger det i en gryde. Det tager lang tid og det kan svine en del. Man skal også helst stå med et sukkertermometer for at få den helt rigtige konsistens på karamellerne. Denne her version er så meget nemmere! Fra du går igang til du er færdig går der 10 minutter! Karamellerne laves i en mikroovn og du har kun brug for 4 ingredienser. Denne variant er bare helt almindelig flødekarameller. Hvis du kunne tænke dig at lave de samme karameller med kaffesmag, så finder du opskriften på kaffekaramellerne her.
Super nemme karameller i mikroovn
Justér antal35 stk.
Ingredienser
- 1 dl piskefløde
- ½ dl (reklamelink)lys sirup
- 2 spsk (reklamelink)glukosesirup
- ½ dl sukker
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne i en stor skål, som kan tåle at komme i mikroovnen. Karamellen bliver meget varm så den skal den også kunne tåle. Blandingen koger meget op, så skålen skal være stor.
- Sæt skålen i mikroovnen på fuld effekt (700W) i 5 minutter.
- Rør rundt i skålen og giv det yderligere 2 minutter. Tjek eventuelt om karamellen er færdig ved at dryppe lidt karamel ned i et glas med koldt vand. Lad det ligge i cirka 30 sekunder, når du tager det op skal karamellen kunne formes til en kugle men stadig være let blød i det.
- Hæld massen op i en lille bøtte/form (ca. 12*14 cm) beklædt med bagepapir med silikone.
- Når karamellen er helt afkølet (tager cirka 1 time) tager du det op af bøtten og klipper det i mindre stykker. Du kan også skære karamellen med en skarp kniv istedet for.
- Pak eventuelt hver enkelt karamel ind i cellofan. Du kan også vende dem i lidt flormelis så de ikke klistrer sammen. Hæld lidt flormelis i en bøtte med låg, læg karamellerne og drys så med lidt flormelis. Ryst bøtten så der kommer flormelis på alle karamellerne.
- Karamellen koger en del op inde i mikroovnen, det kan derfor ikke anbefales at lave dobbelt portion. Lav hellere flere små portioner.
Noter
Hvis du får givet karamellen for lidt så den ikke stivner kan du sagtens give den lidt længere senere. Hvis du har fået givet karamellen lidt for længe så den er blevet for hård, så lægger du den i skålen igen sammen med lidt ekstra fløde og giver den en tur i mikroovnen igen.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk. | Kalorier: 23 kcal | Kulhydrater: 3 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Anna skriver
Hej - hvordan kan de være, at "glukosesirup" er overstreget i opskriften? Skal man bruge det eller ej?
Louise Dam skriver
Det var en fejl. Det er rettet nu :)
Caroline skriver
Er det muligt at lave den her opskrift i en gryde?
Louise Dam skriver
Ja, det tror jeg godt du kan.
Karina Smith skriver
Hej 😊 har du prøvet at tilsætte kakao eller lakrids til opskriften? Og i så fald hvor meget og hvornår skal det i?
Og vildt lækre i øvrigt.
Louise Dam skriver
Hej Karina
Jeps, det har jeg prøvet. Her finder du opskriften med lakrids og her finder du opskriften med kakao.
Anna skriver
Hej Karina😊
Du kan også tilsætte 1 tsk instant kaffe for en dejlig kaffesmag. Jeg ville bare tilsætte den samme tid som alt det andet.
Håber det kan bruges😊
Pia andersen skriver
Kan man bruge kondenseret mælk istedet for fløde ??
Louise Dam skriver
Jeg har ikke helt styr på hvordan fordelingen af ingredienser så skal være. Der skal nok en del mindre sukker i så.
jakob skriver
Hej Louise ! jeg elsker din madblog og læser den 8 gange hver dag - du er for vild
Louise Dam skriver
Ha ha, mange tak Jakob :-)
Dorte skriver
Mums mums mums hvor er de lækre 😀 Også dem med lakrids.
Har du prøvet med andre slags sirup?? Evt jordbærsirup?
Louise Dam skriver
Nej det har jeg ikke, men prøv dig endelig frem :-)
Helle Jørgensen skriver
Det er de bedste karameller jeg har lavet. Lige den konsistens jeg elsker. Blød og sej. Tak for opskriften.
Louise Dam skriver
Dejligt at høre:)
Charlotte Jensen skriver
Er de stadig gode efter et par dage?
Louise Dam skriver
Det er de! De kan dog godt finde på at klistre sammen hvis de ligger op af hinanden. Men smagen fejler ingenting :-)
Annica skriver
Mums! De smager super godt. Kan klart anbefales👍🏻
Maria Lund skriver
Jeg tror godt problemerne med at få massen til at blive nok kunne have noget med skål-valget at gøre :-) Jeg brugte en tykbundet keramikskål, og karamellerne blev helt rigtige på 7 minutter ligesom i opskriften. Måske er nogle skåle bedre til at holde på varmen end andre? :-)
Linda doris skriver
Wow jeg har lavet de lækreste karameller, neutral sang, vanille smag og lakrids smag.
Det første hold blev lidt dor varme og dermed hårde. Så gjorde jeg bare som du skrev med mere fløde. Det virkede. Fantastisk opskrift ❤
De kan sagtens måle sig med gode købe-karameller 😋
Louise Dam skriver
Skønt at høre Linda! :-)
Dorthea skriver
Hej Louise. I opskriften har du skrevet bagepapir med silikone, er det bare alm. bagepapir eller er der forskel?
- Dorthea
Louise Dam skriver
Det jeg brugte hedder med silikone mener jeg - jeg er ikke sikker på alt bagepapir er lige glat og nemt at få det af igen.
Dorthea skriver
Ok, tak!
Katrine skriver
Hej
Mine karameller blev også helt flydende med 5+2 min, men jeg gav dem 1 minut mere af gangen til de inaltbhavde fået 5+ 6 min og så blev de endelig rette konsistens :-)
Tak for fin opskrift - noget mere børnevenlig end den version med gryden :-)
/ Katrine
Louise Dam skriver
Hej Katrine
Godt du fandt ud af det. Der er åbentbart meget stor forskel på hvordan mikroovne varmer. Dejligt du kunne bruge opskriften :-)
Amelia Caroline Quaade Kornerup skriver
God opskrift :)
Louise Dam skriver
Dejligt at høre :-)
ida skriver
prøv med noget lækkert sydesalt :) det er rigtig godt sammen med.
Louise Dam skriver
Hej Ida, det lyder også rigtig lækkert! :-)
Hanna skriver
Hej Louise.
Ved du hvor længe karamellerne kan holde sig?
Louise Dam skriver
Hej Hanna
Her hjemme har de været væk meget hurtigt, så har ikke lige testet holdbarheden. Men vil da tro de i hvert fald kan holde i 14 dage. Nok også længere.
Ryan skriver
P.s kan også skrives direkte ud fra iPad - hvis man har en airprinter eller anden løsning der giver mulighed for at der viser en printer på iPad / iphone
Jeg har prøvet både med et program der hedder airprinter, eller del printer via netværk samt direkte til en airprinter...
Som en med lidt kendskab, bruger jeg en almindelig printer og ikke en airprinter,
Jeg kan endda på iPad vælge imellem de printer jeg har....
Men de fleste vil ikke få nogen printer op på iPaden, hvis det ikke er en airprinter, men med teknisk kunnen er det muligt - også fra iPad til en PC printer
(Nu kan du selv vælge om du vil give denne tekniske udgave ud)
Ryan skriver
Med hensyn til din sikkerhed på hjemmesiden, så er det rigtig man ikke kan udskrive den
Men det er meget let på en iPad, her kan man markere den ønskede del og indsætter det i eks. Noter
Så kan den udskrives
Mikroovne er forskellig.
Hvis det er en kun som microovn, giver en bedre udnyttelse grad, end hvis det er en ovn der også har grill (kombi mikroovn) så nedsættes virkningsgraden og dermed skal den have længere tid
Opskriften lyder lækkert - jeg må vis ud og handle ind
Glæder mig
Camilla skriver
Jeg kan simpelthen ikke finde ud af, hvordan jeg skal opbevare karamellerne. Jeg har rystet dem med flormelis, men hvis jeg lader dem stå i en bøtte på bordet, så klistrer de sammen til en stor klump og hvis jeg sætter dem i køleskabet, så bliver de stenhårde :/
Ellers en god opskrift, de smager superlækkert! :)
Louise Dam skriver
Et andet alternativ er at pakke dem individuelt ind i bagepapir eller lignende. Jeg synes nu tricket med flormelis fungerer fint her.
Line skriver
Jeg sad lige og kiggede dine karamelopskrifter igennem, og så så på billederne bruger du en light glykose sirup - skal det være light, eller kan man godt bruge almindelig?
Line
Louise Dam skriver
Du bruger bare helt almindelig glukosesirup. Det jeg har brugt er faktisk corn syrup og det kan kun købes i USA. Men det gør det samme som glukosesirup.
Simone skriver
Hej,
Først og fremmest glæder jeg mig super meget til at prøve disse karameller og en masse andre af dine opskrifter!
Når det så er sagt, driver din blog mig helt til vanvid fordi man ikke kan højreklikke på opskrifterne og åbne en ny fane. Jeg kan godt lide at åbne flere faner med de opskrifter jeg finder interessante, men det kan jeg ikke på din blog? Er det evt. noget der kan laves om?
Louise Dam skriver
Hej Simone
Dejligt at høre du kan bruge mine opskrifter :-)
Jeg har sat noget sikkerhed på så man ikke kan kopiere fra min blog, hvilket gør at man ikke kan højreklikke. Men i stedet for kan du holde CTRL knappen nede og så venstreklikke med musen. Så åbnes der også en ny fane :-)
Hilsen Louise
Simone skriver
Perfekt! Tusinde tak, glæder mig til at prøve karamellerne af i morgen ! :-)
marianne alnor skriver
Benyt aldrig skåle af melamin(Margrethe skåle) de tåler det ikke og afgiver desuden melamin til fødevarerne. Husk den grimme sag fra Kina, hvor der var puttet melamin i modermælkserstatning😱 Jeg bruger nogle billige glaskåle med låg fra arcoroc. De er også ovnfaste. Som bagepapir kan bruges de der brune genandvendelige "bagepapir" de sælges ofte i supermarkeder med et tilhørende TV Spot. Jeg gav 30 kr for min og den er også god til bolcher
Louise Dam skriver
Tak for tippet Marianne! :-)
Natalia skriver
Øhhh vi ødelagde to skål og fik en skål karemeller👍
Louise Dam skriver
Øv altså. Ja massen bliver meget varm, så man skal måske overveje at bruge glas/porcelænsskåle. Er dog glad for at der kom noget ud af det :-)
Juul skriver
Hej..
Super lækre karameller! Ved du om man kan bruge rørsukker i stedet for almindelig sukker ? :)
Louise Dam skriver
Det tror jeg bestemt godt man kan.
Henriette Lindholm Olsen skriver
Uhmmm! :-).....Først ville min karamel ikke stivne helt, som jeg gerne ville have den -den var stadig for blød og klistret efter min smag og flød lidt ud, når jeg prøvede, at forme den. Så prøvede jeg at rulle/ælte den med lidt flormelis og lagde den på køl igen. -og glemte den i et par dage :-P. Så var det jeg gik herind igen og læste, at man kunne prøve at give den lidt længere i ovnen, så jeg gav den 2 minutter...Det blev den så helt hård af, men til gengæld smager den præcis ligesom Daim :-)
Louise Dam skriver
Godt du kunne lide karamellen. Du må prøve igen med en tid midt imellem og se om du kan få den rigtige konsistent :-)
Selma G skriver
Jeg gav dem 2,5 time ved 200 grader:) Jeg tog dem ud og rørte i dem undervejs, så de ikke brændte på(:
Selma G skriver
Hej allesammen :)
Jeg har også prøvet at lave karamellerne i en almindelig ovn:) De er blevet super lækre og smager rigtig godt!:)
Louise Dam skriver
Smart! Hvor lang tid skulle de have i ovnen?
Mathilde skriver
Hej Louise, er der noget man kan bruge som alternativ til piskefløden?
Mvh en der glæder sig til at prøve karamellerne :)
Louise Dam skriver
Hej Mathilde
Det tror jeg ikke rigtig der er. Så skal du lave den med kondenseret mælk istedet, men det har jeg ikke lige nogle mål på. Så skal du nemlig også ændre i de andre ingredienser.
Lisa skriver
Jeg har prøvet at lave dem med cremefine 19% til piskning, og det fungerede fint. - jeg gav dem lidt længere end i opskriften.
Louise Dam skriver
Tak for tippet Lisa!
Dennis Juhler Aagaard skriver
Hej Louise,
Vi har lige blevet færdige med at lave disse, og i kraft af nogle af de andres indlæg vil jeg lige komme med lidt af vores erfaring.
1. Hvis man som i vores tilfælde er så uheldige at få puttet karamellen på bagepapir som ikke har silikone belægning (ikke alle slags bagepapir har silikone på begge sider af papiret), så kan man med held og lidt tålmodighed varme karamellen af papiret ved at bruge en hårtørrer på papirsiden. Man skal dog stadig være forsigtig da papiret nemt kan delaminere (at det går i stykker uden at gå helt i stykker). Overfladen derefter er lidt trådet, men kan "glittes" ud med en varm kniv.
2. Skær karamellerne ud med en skarp kniv, igen vær tålmodig og skær istedet for at presse, da karamellen godt kan komme til smuldre istedet. De bliver super flotte og snitfladerne er nærmest helt spejlblanke.
3. Vend dem i flormelis, brug her en plastik bøtte med låg. Put lidt flormelis i bunden, læg et lag karameller, drys lidt flormelis ud og læg et lag mere. Sæt låg på og ryst. Så får man en helt ensartet flormelis overflade der igen ser super flot ud.
Tak for en super og let opskrift.
Louise Dam skriver
Hej Dennis
Tak for nogle rigtig gode råd. Jeg vil straks tilføje nogle af dem til opskriften!
alban skriver
hej louise vil gerne vide hvor du får hostet dit website
Louise Dam skriver
Det gør jeg hos UnoEuro.
Mira skriver
Hej Louise!
Sikke nogle lækre karameller!
Jeg havde lidt problemer med tiden - fandt så efterfølgende ud af, at min mikroovn er 800W og varmer på en mystisk måde. Det endte med af de skulle have lige under 15 min....
Men det blev en succes! Både min kæreste og lillebror er vilde med dem + mor og far☺️
Louise Dam skriver
Ja, sådan nogle mikroovnen varmer åbenbart vidt forskelligt har jeg også erfaret. Godt du fandt det rette tidspunkt på din og karamellerne blev gode :-)
Regitze skriver
Hej Louise.
Har du prøvet at lave karameller med pebermynte? Hvis ja hvornår skal smagen så i?
Hilsen Regitze
Louise Dam skriver
Hej Regitze
Det har jeg desværre ikke. Hvis det er pebermynteessens ville jeg nok bare tilsætte det sammen med de andre ingredienser.
Ida skriver
Hvis det ikke vil stivne har det ikke fået nok i mikro ovnen. vores er på 600 watt og der skal det have 5 minutter og så 2 gange af 2 minutter - hvor jeg lige rører i det efter de 5 minutter og i mellem de 2 x 2 minutter :)
og så bliver det super flot hvis man skærer i det med en stor god skarp kniv i stedet for saksen :)
Helle skriver
Hej Louise
Har du prøvet at komme lakridspulver i blandingen, og hvis du har, hvornår skal det så i?
Vh Helle
Louise Dam skriver
Hej Helle
Ja, det har jeg. Opskriften kommer snart på bloggen. Jeg tilsatte lakridspulveret da karamelblandingen blev taget ud af mikroovnen. Jeg forsøgte at tilsætte det inden men så blev massen desværre meget hård.
Fogten skriver
årh de ser gode ud! Ligger syg så kunne da måske lige overskue at lave sådan en omgang, men har ingen glukosesirup. De kan vel ikke laves uden? :(
Louise Dam skriver
Det kan man muligvis godt. Men jeg er ikke sikker på at konsistensen bliver helt ens.
Maja Marie skriver
Fogten virkede det med almindelig sirup?
Rikke R skriver
Nu har jeg også prøvet og lave dem, og de er blevet super gode, og konsistensen lader til at være perfekt. Jeg kan dog ikke få dem af bagepapiret :( nogle gode forslag?
Louise Dam skriver
Hmm.. Mit bagepapir er helt normalt bagepapir tror jeg. Men der står det er med silikone, så måske det er mere glat end dit? Eller kan du måske skære bunden fra?
Mikael Knattrup skriver
Hej Louise.
Drengene og jeg har lige prøvet, i vores mikro skulle de have et halvt minut mere i anden omgang.men det er ment at tage ud og kontrollere og give lidt mere hvis nødvendigt. Vi har lavet en portion med vaniljepulver og en med en stor spsk god kakao.
god weekend
Mikael
Louise Dam skriver
Hvor lyder det bare lækkert. Jeg er så glad for at I kunne bruge opskriften. Super I kunne finde ud af bare at give dem en smule længere tid.
Hannah skriver
Hej. Din karamel kan også laves med alpro visp. Det vil sige at de er fri for mælk, laktose eller animalske produkter så de kan nydes af børn med mælkeallergi, lactose intolerance ellet veganer. skal dog have lidt længere tid i mikroovnen. Hilsen Hannah. Mor til et barn med mælkeallergi.
Louise Dam skriver
Hej Hannah, mange tak for tippet!
Camilla skriver
Hej Louise,
Jeg forsøgte at lave opskriften igår.
Men den stivner ikke ordenligt, den bliver kun tyk men den kan slet ikke klippes ud.
Jeg er næsten sikker på at den er på 700 W . Ved du om det kan gøre hele forskellen?
Hvor længe går der fra at du stiller den på køl til du kan klippe den?
og stiller du den i køleskabet eller bare på køkkenbordet?
Louise Dam skriver
Hej Camilla
Prøv at sætte massen i mikroovnen igen. Så giver du den bare lidt til. Du kan altid tjekke om den er færdig ved at dryppe lidt af den flydende karamel i et glas med koldt vand. Hvis massen stivner fint så skulle den være klar. Jeg har for det meste bare min stående på køkkenbordet. Nogle gange kommer den i køleskabet for at speede processen lidt op. Jeg mener kun der plejer at gå 30-60 minutter.
mureysa skriver
Hej Louise.
Kan man lave flødekarameller uden glukosesirup?
Louise Dam skriver
Jeg har ikke prøvet. Du kan forsøge at skifte glukosesiruppen ud med almindelig sirup.
Betina Falck skriver
Jeg har lavet karamellerne... uden glukose sirup.. bare alm. sirup og 1 minut længere i microovnen (700W) og de blev fine efter en tur i kølskabet.
Gitte Erika Jensen skriver
Lyder lækkert. Tror du at men kan bruge kondenseret mælk?
Mvh
Gitte
Louise Dam skriver
Hej Gitte
Ja det tror jeg godt man kan, men så skal opskriften nok justeres en del.
Sophie skriver
Wooooow.... hold øje med mikroovnen!! Har lige brændt en skål af, fordi jeg gik fra den. Den fik kun 3 minutter, og så var sukkeret begyndt at blive til kul, og skålen helt smeltet. Det var sikkert gået fint, hvis jeg bare havde holdt øje med dem, og taget skålen ud til før.
Louise Dam skriver
Det må være en vild mikroovn du har dig der! Hvis skålen begyndte at smelte så tror jeg ikke den er beregnet til at gå i mikroovnen...
Tine skriver
Jeg har næsten gjort det samme. Min skål nåede dog kun at smelte i bunden . Plastikskåle til mikroovn kan ikke holde til kogende karamel :)
Louise Dam skriver
Øv, hvor ærgerligt. Man skal nok sørge for at bruge en glasskål eller lignende istedet for så.
Jannie skriver
Hvad er konsistensen? Blød og smuldrende, eller hård og tyg-bar?
Louise Dam skriver
De er hverken hårde eller smuldrende. De er lækre bløde og seje, sådan lidt chewy i det. Ved ikke om det giver mening? :-)
Caja skriver
Hej Louise, jeg tænkte på om det er muligt at lave i en varmluftovn? På forhånd tak
Louise Dam skriver
Det tror jeg desværre ikke man kan. Så skal du lave disse karameller i en gryde istedet: https://www.louisesmadblog.dk/karameller-med-havsalt/
Anne skriver
Hej Louise.
De ser bare lækre ud. Det må prøves.
Kan dine karameller med havsalt laves på samme måde.?
Kh.
Anne
Louise Dam skriver
Hej Anne
Du kan sagten give disse karameller et drys havsalt. Så bliver de stort set ens.
Mette skriver
Jeg har nu fundet ud at af få den rette konsistens i karamellerne, men synes de klæber sammen efter de er klippet. Så vendte jeg dem alle i flormels og nu kan de gemmes og spises af, når vi lyster.
Jeg har hældt en god portion lakridspulver i den ene portion og det smagte så godt.
Louise Dam skriver
Det lyder sørme godt Mette :-) Super smart at vende dem i flormelis - det vil jeg straks gøre med den portion jeg har lavet i dag :-) Jeg har tilføjet dit tip til opskriften!
Theresa skriver
Hej. Du skulle vel ikke vide hvor mange kulhydrater og kalorier der vil være i sådan noget? Manden er diabetiker,
Louise Dam skriver
Hej Theresa
Det ved jeg desværre ikke.
Annika skriver
Hvis din mand er diabetiker, må han ikke spise dem. De. Består kun af fedt og kulhydrat... Stort set...
Anna skriver
Hvis man kan passe sin diabetes og kender ens krop, så kan man altså sagtens spise både fedt og kulhydrater. Jeg er selv diabetiker og jeg spiser masser af karameller uden problemer.
Sofie Kodal skriver
Jeg ville fraråde at spise dem som diabetikker..
Louise Dam skriver
Ja, det tror jeg også er en rigtig god idé :-)
Gitte skriver
Hej. Tror du man evt. kunne putte nogle meget finthakkede nødder i karamelmassen, inden man putter den i mikroovnen.?
Louise Dam skriver
Hej Gitte
Det tror jeg sagtens du kan. Du kan sikkert også putte dem i lige så snart du har taget dem ud af mikroovnen.
Chris skriver
Hej, de er bare virkelig gode. De smagte rigtigt godt og super nemme at lave
Louise Dam skriver
Det lyder bare rigtig godt. Jeg var også vild med dem!
Jannie Bjørn hansen skriver
Hej. Jeg har forsøgt at lave dine karameller. Men følger jeg opskriften så stivner de slet ikke. Vores mikro er 1000 watt men jeg synes det virker som om de ikke har været varme nok. Jeg lavede to portioner blandede dem sammen for at få en ordentlig tykkelse på karamellen. Gav dem yderligere 4 min da de ikke stivnede. Og nu stivner de, men synes stadigvæk ikke det er nok til at klippe dem, medmindre de skal være permanent kolde og stå meget længe på køl.?????
Louise Dam skriver
Hej Jannie
Øv, hvor irriterende. Mine stivnede helt fint med de 7 minutter i mikroovnen. Jeg havde dem max stående 30 minutter før jeg klippede dem ud og nok også mindre. Prøv at give dem længere tid i mikroovnen så. Måske er der bare står forskel på hvordan sådan én varmer.
Jeanette skriver
Hej Louise. Jeg ved ikke lige hvad jeg gør forkert, men hverken mind chokolade kugler eller mine karmeller vil stivne ? Har du evt prøvede det før ? Havde sådan glædet mig, det det løber helt væk :) hihi.
Louise Dam skriver
Hej Jeanette
Det var mærkeligt. Er din mikroovn på 700 watt og står på fuld effekt? Hvis det ikke størkner så prøv at give det noget mere i mikroovnen. Mine skulle dog kun have det der står i opskriften.
Peter skriver
Hej Jeanette
Jeg havde samme problem med en 700 watt's mikroovn. Karamellerne var nærmest flydende.
Anden gang jeg lavede karamellerne gav jeg dem 5 minutter, rørte rundt, og så 5 minutter igen. Det var for meget, og de blev til hårde karameller. Jeg glæder mig allerede til jeg skal prøve tredie. gang, med 5 minutter, rører rundt og 3,5 minutter. Så skal de nok blive fode.
Min søn og jeg er blevet enige om at vi næste gang sætter karamellerne på en spisepind, og når de størkner vil vi dyppe dem i chokolade (som dumle slikpinde).
@Louise. 1000 tak for opskriften :o)
Mvh Peter
Louise Dam skriver
Det er sjovt der er så stor forskel på de mikroovne. Men godt i finder ud af det alligevel. Husk hvis karamellen har fået for lidt giver du den bare lidt mere - også selvom den har stået lidt tid. Hvis den er blevet for hård giver du den også bare lidt mere sammen med lidt mere fløde. Så kan man godt rede den alligevel :-)
Det er da en super god idé at lave dumle slikkepinde. Uhm.. De smager bare så godt! :-)
Hilsen Louise
Bente skriver
Mine er heller ikke som forventet, de vil ikke størkne. Har en 850w micro. Og selv efter et par gange ekstra i microen er det ikke godt, stadig ikke fast efter køl.
Louise Dam skriver
Hej Bente
Du kan sagtens give det en tur til i mikroovnen efter det har været på køl. Så prøv det. Desværre er det meget svært at sætte en præcis tid på mikroovnen har jeg erfaret. Der er åbenbart stor forskel på hvordan de varmer.
Doris skriver
Hvor køber man glukose sirup henne ?
Louise Dam skriver
De fleste større supermarkeder har det.