Det er snart ved at være rigtig koldt udenfor, og derfor kan det være dejligt med noget varm suppe. Hvis man har overskud til det er det altså super lækkert med lidt friskbagt brød til suppen. Her er det nogle lækre og luftige horn der gør sig rigtig godt til en suppe, og så er de jo super fine at se på!
Suppehorn
Justér antal12 stk.
Ingredienser
- 50 g smør
- 1,5 dl mælk
- 25 g gær
- ½ tsk salt
- 1 tsk sukker
- 1 æg, + et ekstra til pensling
- 350 g (reklamelink)hvedemel
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde og hæld mælken i. Det skal være lunkent/fingervarmt.
- Hæld smør/mælkeblandingen i en skål og rør gæren ud i blandingen.
- Rør salt og sukker i, og derefter et æg.
- Tilsæt melet i skålen lidt ad gangen indtil dejen slipper skålen og er til at arbejde med. (det er ikke sikkert alt melet skal bruges)
- Ælt dejen godt og stil dejen til hævning tildækket et lunt sted i cirka 40 minutter.
- Ælt dejen en smule og del så dejen i to dele og tril hver del til en kugle.
- Rul den ene kugle ud til en stor cirkel, og del den i 6 lige store stykker.
- Rul fra den bredeste ende mod spidsen og bøj enderne lidt indad.
- Læg hornene med spidserne nedad på en bageplade med bagepapir.
- Gentag med den anden del af dejen.
- Pensl hornene med et sammenpisket æg og lad hornene hæve tildækket i cirka 20 minutter.
- Bag hornene midt i ovnen i cirka 12-15 minutter ved 200 grader.
- Sæt dem til afkøling på en rist.
Noter
Opskriften er fundet her.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk. | Kalorier: 152 kcal | Kulhydrater: 24 g | Protein: 4 g | Fedt: 4 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Charlotte skriver
Er de bløde eller sprøde eller hvordan er konsistensen?
Leder nemlig efter nogle meget bløde og lækre suppebrød, og det kunne dine godt ligne, men synes ikke det står beskrevet nogen steder.
Louise Dam skriver
Hej Charlotte
De her suppehorn er helt bløde og ikke sprøde.
Hilsen Louise
Louise E skriver
Hej =) vil bare sige tak for en fantastisk side, og de her suppehorn er blevet vores faste brød til supper :) de er simpelthen bare så fantastiske . - min 7 årige søn beskriver dem som "de hyggeliste namsebrød" og det er vidst nok en meget positiv ting :D
Louise Dam skriver
Tak for rosen, jeg er glad for at I er glade for opskriften. Namsebrød må da helt sikkert være en positiv ting.
Christina Clausen skriver
Hej Louise. Dejligt at se, at du har fået afprøvet en af mine opskrifter. Vi elsker de horn herhjemme. De er bare skønne. Jeg laver som regel en god portion og fryser dem ned, så de lige er til at tage op og lune, når vi snupper en omgang suppe. Skal vist snart i gang igen, for fryseren er ved at være tom igen, og det er jo suppetid :)
Venlig hilsen
Christina
Louise Dam skriver
Hej Christina
Jamen tak for en rigtig dejlig opskrift! De var super lækre, og jeg frøs også resten af dem ned, og har så bare taget et par stykker op når vi skulle bruge dem, og de er bare som nybagt hver gang :-)
Christina Clausen skriver
Selv tak. Det er altid dejligt at opdage, at nogen bruger det, man lægger ud :) Ja de er rigtig gode, selv efter en tur i fryseren.