Her finder du den bedste opskrift på surdejspandekager. Pandekager med surdej er en god måde at få brugt sit overskydende surdej på. Desuden tilfører surdejen en smule syrlighed, hvilket smager så lækkert.
Pandekager med surdej
Hvis du har din egen surdej, så vil du også opleve, at du smider surdej ud, når du fodrer den på ny. Det er netop den overskudssurdej, du skal bruge, hvis du vil lave de her skønne surdejspandekager. Surdejen smager jo syrligt, og er med til at give pandekagerne lidt ekstra smag.
Nogen vil dog sige, at surdejspandekagerne får et strejf af syrlighed, når der kommer surdej i. Hvor meget eller hvor lidt syrlighed, der tilføjes, afhænger af hvor sur din surdej er.
Prøv også disse opskrifter:
Gammeldags pandekager | Bananpandekager | Ricotta pandekager
Opskrift på surdejspandekager
Selvom der kommer overskudssurdej i disse pandekager er det dog stadig søde pandekager, du får med denne her opskrift. Derfor kan du også toppe dem med lige præcis det, som du allerbedst kan lide. Jeg kan anbefale at fylde dem med en hjemmelavet jordbær/hindbær syltetøj og lidt sukker.
Hvis du er til is, så er der næsten intet bedre end et par kugler is i en lun pandekage. Gør dem eventuelt ekstra lækre ved at lave din egen hjemmelavede chokoladesauce.
Surdejspandekager (søde)
Ingredienser
Pandekagedej
- 150 g surdej, brug den surdej du ville kassere ved en fodring
- 150 g (reklamelink)hvedemel
- 4 æg
- 4 dl mælk
- 1 tsk (reklamelink)vaniljesukker
- ½ tsk kardemomme
- 50 g sukker
- ½ tsk salt
Steges i
- smør
Sådan gør du
- Pisk alle ingredienserne sammen til en ensartet pandekagedej uden klumper.
- Opvarm en pande og smelt smørret.
- Kom lidt dej på panden og vip den rundt til dejen er fordelt på panden. Når den er bagt på den ene side vender du pandekagen med en spatel og bager den på den anden side. Fortsæt til der ikke er mere dej tilbage.
- Servér surdejspandekagerne med f.eks. syltetøj, sukker eller is.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften!
- For at du kan lave opskriften, kræver det, at du har en rest surdej, som du skal smide ud. Når man fodrer sin surdej, tager man en stor del af surdejen fra, og det er den del, som du skal bruge i denne opskrift.
- Jeg kan anbefale dig at bruge en helt klassisk (reklamelink)pandekagepande (reklamelink), da det er nemmere at få lækre pandekager på sådan en.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Surdejen bidrager blot til en god dybde af smag i pandekagerne og en lidt syrlighed.
Janne Petersen skriver
Super lækre pandekager - har brugt opskriften flere gange nu.
Louise Dam skriver
Dejligt at høre :-)