En rigtig god sauce kan være prikken over i'et i en ret. Her har jeg lavet en super lækker svampesauce, som samtidig er ret simpel og nem at lave. Her blev den serveret sammen med en lækker kalveculotte, men den ville også være perfekt sammen med en helstegt oksemørbrade - enten i ovn eller på grill. Jeg har brugt champignoner til saucen, men man kan sagten bruge andre svampe, hvis man har mere lyst til det.
Svampesauce
Justér antal3 personer
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Pande
- (reklamelink)Lille gryde
Ingredienser
- 1 lille løg
- 2 fed hvidløg
- 250 g champignon
- 2,5 dl piskefløde
- 1 (reklamelink)terning grøntsagsbouillon
- lidt olie
- Salt og peber
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg fint.
- Vask champignonerne og skær dem i skiver.
- Opvarm lidt olie i en pande eller en gryde og svits løg, hvidløg og champignon.
- Tilsæt fløde og bouillon og lade det småsimre i cirka 10 minutter - rør rundt indimellem.
- Smag saucen til med salt og peber.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 321 kcal | Kulhydrater: 9 g | Protein: 5 g | Fedt: 31 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Birte skriver
Kan man bruge champignon fra glas?
Louise Dam skriver
Det har jeg aldrig prøvet, men det kan man nok godt :-)
Nanna skriver
Halløjsa,
Jeg har før landet den med stor succes, men vil nu høre om du har haft lavet den med madlavningsfløde før? For at gøre dem mindre fed, og i så fald om det fungere?
Venlig hilsen
Nanna
Louise Dam skriver
Hej Nanna
Det burde du godt kunne. Det er bare noget med at madlavningsfløde helst ikke skal koge for meget, da det risikerer at skille. Prøv at læse her.
Så jeg vil bare anbefale dig at tilsætte den lidt senere end du ville gøre med piskefløden.
Hilsen Louise
Lykke skriver
Kan man bruge flødeost i sovsen
Louise Dam skriver
Det tror jeg godt du kan. Det vil dog ikke blive den samme smag, da flødeosten er lidt syrlig i smagen og ikke så fed som fløden.
Christian Boel skriver
Hej Louise.
Jeg bruger trompetsvamp/stor trompet i stedet for champignon. Du skulle næsten prøve det. Og så et lille skvæt rødvin med.
Det er helt fantastisk :)
Godt nytår.
Vh. Christian.
Louise Dam skriver
Det lyder sørme også lækkert!
Sabine skriver
Kan den laves på forhånd?
Louise Dam skriver
Det har jeg ikke rigtig gjort, men det vil jeg da tro. Så skal den bare opvarmes langsomt når den skal bruges.
Frederik skriver
Hej Louise,
Den terning grønsagsbouillon der skal i, der er bare terningen eller skal der noget væske med udover fløde?
Louise Dam skriver
Bare terningen :-)
Signe skriver
Hej Louise
Tak for din dejlige blog. Jeg har lavet flere af dine opskrifter med glæde :-)
Min mand plejer at lave en formidabel svampesause ved at lade svampene stå og simre i smør på allerlaveste blus i ca. 3 timer, hvorefter fremgangsmåden minder om din. Det kan anbefales!
Louise Dam skriver
Tak for tippet Signe :-)
Nicolai Nielsen skriver
Jeg plejer at tørstege svampene med lidt salt, derefter samme fremgangsmåde- synes at svampene smager af mere, når man tørsteger dem først..
Louise Dam skriver
Hej Nicolai
Mange tak for tippet :-)