Her kan du finde en simpel opskrift på syltede blommer med rom. De vaniljesyltede blommer er virkelig lækre og kan bruges til mange ting. Du kan blandt andet lave en skøn dessert med syltede blommer og vaniljeis.
Når det er blommesæson er der intet bedre end at få sådan en god frisk blomme. Enten kan du købe dem i grønthandleren, eller så kan det være, at nogen du kender har et blommetræ stående derhjemme. Lige meget hvad er det altid lækkert at få fingrene i nogle blommer, når det er sæson.
Se også disse opskrifter:
Syltede rødløg | Syltede rødbeder | Bærtærte med kokos
Ud over at det er oplagt at servere til dessert sammen med nogle kugler vaniljeis eller til en god brownie, så kan du også bruge det til andet. Jeg elsker at lave det, når jeg laver et ostebord, hvor man kan servere de syltede blommer til. Du kan også bruge dine blommer til at lave en lækker blommemarmelade.
Syltede blommer med rom
Ingredienser
- 500 g blommer, halverede og udstenede
- 250 g sukker, eller rørsukker
- ½-1 (reklamelink)vaniljestang
- ½ dl mørk rom
- 1,5 dl vand
Sådan gør du
- Skyl blommerne, halvér dem og fjern stenene.
- Halvér vaniljestangen og skrab kornene ud af den og bland med lidt sukker.
- Kom vaniljesukker, sukker og vand i en gryde og lad det koge op indtil sukkeret er helt opløst.
- Læg de halve blommer i gryden og lad dem koge med et par minutter.Tiden afhænger i høj grad af hvor modne og bløde de blommer du bruger er.
- Tag gryden af varmen og tilsæt rommen. Smag til om du synes den mangler rom eller sukker f.eks.
- Kom blommerne på rene skoldede glas og sæt på køl. De er bedst når de har fået lov til at trække et par dage.
Video
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften!
- Når du har tømt at glas med blommer kan du koge syltelagen ind til den skønneste sirup, som kan bruges på is, pandekager og meget andet.
- Udover at bruge blommerne til dessert med is, så kan du f.eks. også servere dem på yoghurt om morgenen.
Vaniljesyltede blommer med eller uden rom
Min opskrift på syltede blommer er med rom, da jeg synes, at det giver en rigtig god smag til blommerne. Rommen kommer i til sidst, inden at blommerne hældes på glas og kan få lov til at stå og trække.
Hvis du har børn, der også skal kunne spise med af de syltede blommer, kan du undlade at komme rom i. Så får den selvfølgelig ikke smagen af rom, men de får stadig en god smag fra vaniljen. Du kan også tilsætte et par stænger kanel og eventuelt kardemomme.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Ja, du kan godt tilsætte noget kanel, kardemomme eller stjerneanis, hvis du gerne vil have lidt ekstra smag.
Lige så snart at du er færdig med tilberedningen, skal du komme dit glas med vaniljesyltede blommer på køl.
De her kan sagtens holde sig i 1-2 måneders tid, hvis glassene altså har været helt rene og godt skoldede. Hvis du gerne vil have dem til at holde endnu længere, kan du skylle dit glas i atamon, da det forlænger holdbarheden. Det plejer jeg dog ikke selv at anvende.
Ja, du kan sagtens fryse dem. Det er kun dejligt, for så kan du lave denne her opskrift hele året rundt. Blommer er modne i forholdsvis kort tid, så derfor kan du både bruge nogle til at sylte, og fryse nogle ned.
De smager bedst, når de bare har ligget på køkkenbordet. Dog kan de holde sig længere på køl, men du kan altid tage dem ud en time før, at du gerne vil spise dem - så smager de bedst.
Dessert med syltede blommer
De lækre syltede blommer kan bruges til en skøn dessert. En virkelig nem og lækker dessert med blommer er blot et par kugler god vaniljeis og så serveres de råsyltede blommer til. Det er en super nem og lækker dessert. Kom også gerne lige lidt af syltelagen over isen.
Comments
No Comments